چربی ترانس؛ عامل مرگومیر زودرس و تهدیدی برای سلامت قلب
مطالعات نشان دادهاند که مصرف چربی ترانس مسئول مرگ ۵۰۰ هزار نفر در سال به دلیل بیماریهای عروق کرونر در سراسر جهان است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، بیماریهای قلبی و عروقی عامل اصلی مرگومیر در دنیا هستند. عواملی مانند تغذیه ناسالم، کم تحرکی، مصرف دخانیات و الکل در بروز این بیماریها نقش دارند. از میان این عوامل، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را ۳۴ درصد و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را ۲۸ درصد افزایش میدهد.
چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس (TFA) نوعی چربی غیراشباع است که هم بهصورت طبیعی در برخی غذاهای حیوانی و هم بهصورت صنعتی تولید میشود. مصرف چربی ترانس تولید شده صنعتی بهطور مستقیم با مسدود شدن شریانها و افزایش خطر حملات قلبی و مرگ ناگهانی مرتبط است. بهطوری که سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ ناشی از این نوع چربیها در سطح جهان گزارش میشود.
چربی ترانس صنعتی در محصولاتی مانند مارگارین، روغنهای نیمهجامد، غذاهای سرخشده و فرآوردههای پخته شده مانند کراکر، کیک و بیسکویت وجود دارد. همچنین غذاهای رستورانی و خیابانی که به روش سرخکردن تهیه میشوند، اغلب حاوی چربی ترانس هستند. علاوه بر این، مقدار کمی از چربی ترانس بهطور طبیعی در گوشت و لبنیات حیوانات نشخوارکننده وجود دارد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه میکند که مصرف چربی ترانس در رژیم غذایی روزانه کمتر از ۱ درصد از کل انرژی دریافتی باشد که برای یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری، معادل ۲.۲ گرم چربی ترانس در روز است.
برای حفظ سلامت خود و خانواده، بهتر است از مصرف روغنهای نیمهجامد و حیوانی خودداری کرده و هنگام خرید محصولات غذایی، به برچسب آنها توجه کنید. اگر مقدار چربی ترانس برچسب قرمز باشد، از خرید آنها پرهیز کنید. همچنین، مصرف فستفودها و غذاهای سرخشده را محدود کرده و سعی کنید با خرید مواد غذایی سالم، غذای خانگی تهیه کنید.
ارسال نظر