بطحائی: دروازه خالی مقابل حریف قرار دهیم، حتما گلهای بیشتری میخوریم
کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: به نظرم راه نجات کشور، روراست بودن و شفاف بودن با مردم است. راست و حسینی مردم را قبول داشته باشید و مسائل را با مردم درمیان بگذارید.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایلنا؛ سیدمحمد بطحایی در پاسخ به این سوال چه عواملی باعث شد تا در انتخابات ثبت نام کنید، گفت: مهمترین انگیزهای که باعث شد در این انتخابات شرکت کنم، فضای یأس و ناامیدی است که متاسفانه در بخش عمدهای از مردم وجود دارد و این تلقی در بخشی از مردم حس میشود که انتخابات و حضور در مجلس هیچ فایدهای ندارد و نمیتواند مشکلات را کاهش دهد. من به مردم حق میدهم، وقتی ما پشتسرمان را نگاه میکنیم، در ایام انتخابات کاندیداهای متعدد از جناحهای مختلف وعدههای فراوانی را میدهند، اما در عمل مردم میبینند که وضعیت و شرایط اقتصادیشان بدتر میشود و درک درستی توسط مجلس و دولت از واقعیتهای مردم و جامعه کمتر دیده میشود. شاید مهمترین انگیزه من برای اینکه تصمیم گرفتم در انتخابات شرکت کنم این بود که به مردم عزیز عرض کنم که حقیقتا امکان اصلاح وجود دارد. میتوان فرآیندها را تغییر داد و با تغییر و اصلاح فرآیندها نتایج را بهبود بخشید.
*در ۴ سال گذشته تصمیماتی گرفته شده که شرایط مردم را سختتر کرده است
وزیر پیشین آموزش و پرورش در مورد نگرانیها از میزان مشارکت مردم در انتخابات و برنامه خود برای حل مشکلات و جلب مشارکت مردم گفت: در مورد بخش اول سوال شما توضیحی بدهم. چون خیلی از دوستان من همین نکته دقیقی که شما مطرح کردید را به من هشدار میدادند که در این فضای سرد انتخابات شرکت کردهای و فضا بسیار سرد است. مردم اقبال زیادی به انتخابات ندارند و آبروی خودت را در معرض خطر قرار دادی و احتمال اینکه مردم حضور پیدا نکنند و رأی نیاوری خیلی زیاد است. ما وقتی برمیگردیم و به پشتسرمان نگاه میکنیم، در تمام سالهایی که پشتسر گذاشتیم، هر زمان که مردم کمتر پای صندوقهای رأی آمدند شرایط بدتر شده است و هر زمانی که مردم استقبال بیشتری از صندوقهای رأی داشتند، حرف و صدای مردم بیشتر شنیده شد، عقلانیت در تصمیمگیریهای تصمیمگیرندگان افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: به ۴ سال پیش برگردیم. در چنین ایامی مردم همین استدلالها را داشتند که ما برای چه رأی بدهیم؟ تعداد زیادی نیامدند و نرخ مشارکت پایین بود. اما ببینید ۴ سالی که ما پشتسر گذاشتیم، ۴ سال بسیار بدی بوده است. نمیخواهم بیانصافی کنم و بگویم هیچ کاری انجام نشده است و ناجوانمردانه است اگر بخواهم چنین قضاوتی داشته باشم. اما تصمیماتی گرفته شده که شرایط مردم را سختتر کرده است و این تصمیمات سختتر باعث شده مردم بیشتر اذیت شوند. بنابراین تجربه قبلی نشان داده است که وقتی مردم پای صندوقهای رأی نیایند و بخواهند نارضایتی خودشان را با نیامدن پای صندوقهای رأی نشان دهند، شرایط برای ما در آینده سختتر خواهد شد. چه بهتر که افراد شایستهتری به مجلس راه پیدا کنند.
*شاخصها در انتخاب لیست صدای ملت
ابن فعال سیاسی تصریح کرد: یکی از دلایل نارضایتی مردم ردصلاحیتهایی است که برای برخی از کاندیداها اتفاق افتاد و صلاحیتشان تأیید نشد. مردم میگویند این طیفی که الان تأیید شدند نمایندگانی از طیف جامعه نیستند، اما به نظرم میتوان در بین همین افراد تأیید صلاحیتشده کاندیداهایی را یافت که از حیث سلیقه و باورهای سیاسی به طبقهبندی مردم نزدیکتر باشد. در یک جمله بگویم اگر ما این زمین را خالی بگذاریم و دروازه خالی را در برابر حریف قرار بدهیم حتما و حتما گلهای بیشتری خواهیم خورد تا اینکه ۴-۵ نفر از نمایندگانی که خیلی هم ممکن است نمایندههایی نباشند که ما به آنها اعتقاد داشته باشیم، در زمین حضور داشته باشند میتوانند زخمها و صدای مردم را با صدای خود در مجلس منعکس کنند.
بطحایی در پاسخ به این سوال که ملاکها و شاخصها در انتخاب افراد لیست صدای ملت چیست، گفت: یکی از مهمترین ملاکها و شاخصهایی که برای ترکیب این لیست توسط آقای مطهری در نظر گرفته شد، تفکر میانهروی بود که این کاندیداها داشته باشند. شما اگر به لیست توجه کنید تقریبا از هر طیف اصلاحطلب، اصولگرا و اعتدال کاندیدا وجود دارد. اما از این طیفهای سیاسی افرادی انتخاب شدند که آن منش میانهروی و مدارا کردن با شرایط و مردم بیشتر در آنها وجود داشته باشد. من اشارهای به خط سیاسی نمیکنم اما آدمهایی که هیجانی باشند و بخواهند با ایجاد هیجانات کاذب که مقداری آن را به روشهای پوپولیستی و عوامفریبانه نزدیک میدانم، کار را پیش ببرند، در این لیست جا نداشتند و نتوانستند در این لیست وارد شوند.
وی افزود: نکته بعدی تخصصی است که افراد داشتند و دارند. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم عبور از مسائل و مشکلات کشور نیاز به تجربه دارد. آن چیزی که معمولا در گروههای سیاسی که مقداری هیجانی و با احساسات وارد عرصه سیاست میشوند، میبینیم این است که تجربه به درد نمیخورد و آن را کنار بگذار و ما میخواهیم چرخ را از اول اختراع کنیم. شاخص دیگری که در تهیه و تنظیم این لیست مورد توجه قرار گرفت تجربه، تخصص و عقلانیتی است که کاندیداها داشتند و پیشبینی میشود در تصمیمگیریها داشته باشند. یعنی شرایط مردم را ببینند و درک کنند. اولویتهای مردم را تشخیص دهند؛ بیخود انرژی جامعه را صرف مسائلی که اولویتهای پایینتری دارد هدر ندهند. نگرانیهای مردم را برای موضوعاتی که اولویتهای پایینتری دارد، افزایش ندهند. این موارد جزو مجموع شاخصهایی است که در انتخاب کاندیداها و تهیه لیست مورد توجه قرار گرفته است.
4سال پیش حرفهایی زده شد که در دکان هیچ عطاری پیدا نمیشد
بطحایی در پاسخ به این سوال که زمانی که مجلس یازدهم بر سر کار آمد اقتصاد و معیشت مردم و همچنین شفافیت جزو شعارهای اصلی نمایندگان بود. از مشاهدات و بررسیها برمیآید که چندان این شعارها عملیاتی نشده است. در صورت حضور لیست صدای ملت در بهارستان، در حوزه شفافیت و همچنین معیشت مردم آیا برنامه جدی وجود دارد، گفت: شما به دو نکته خیلی مهم اشاره کردید که اتفاقا ریشه نارضایتی مردم هم این دو مسئله است. یعنی متأسفانه امروز مردم به این دلیل در صندوقهای رأی حضور ندارند که ۴ سال پیش تعدادی از نمایندگان مجلس با بوق، کرنا و فریاد اعلام کردند که ما میخواهیم اقتصاد را درست کنیم؛ یعنی با حضور ما اقتصاد شما مردم درست میشود. معیشت شما حل میشود. تورم کاهش پیدا میکند. ما بورس را سه روزه درست میکنیم. یک حرفهایی زده شد که در دکان هیچ عطاری پیدا نمیشد.
وی افزود: به دلیل آنکه در یک فضای هیجانی قرار داشتیم کسی جرأت نمیکرد بگوید آقای محترم، دوست عزیز من کسی که ۲ کلاس سواد داشته باشد میداند شما نمیتوانید بورس را ۳ روزه درست کنید! برادر بزرگوار من شما نمیتوانید اقتصاد را با همه مسائل پیچیدهای که در این شرایط به وجود آمده است ۶ ماهه درست کنید. شما نمیتوانید بدون توجه به افزایش تولید و شرایط تولید، نرخ تورم را کاهش دهید. این راهکارها شدنی نیست. این شعارها زمانی که در جمعی، عدهای نشستند و شما با هیجان صحبت کنید و برایتان دست بزنند خوب است. متأسفانه ۴ سال پیش تعدادی از نمایندگان این حرفها را زدند. تعداد زیادی از دوستان که امروز روی صندلیهای سبز مجلس نشستند ۴ سال پیش انتقادشان این بود که چرا شفافیت در رأی نیست. حالا که خودشان در مجلس قرار گرفتند، با شفافیت مخالفت میکنند. این موارد باعث نارضایتی مردم شد تا امروز مردم بگویند پای صندوقهای رای نمیرویم.
*راه نجات کشور، روراست بودن و شفاف بودن با مردم است
این فعال سیاسی تصریح کرد: این افراد باید جواب بدهند که چرا ۴ سال پیش مردم را به این شکل هیجانی کردند و امروز آرام گوشهای نشستند و صدایی از آنها درنمیآید. مگر بنا نبود تورم را کاهش دهید؟ مگر بنا نبود حقوق معیشتی کارگر را بهبود ببخشید؟ مگر بنا نبود مسکن را بهبود ببخشید؟ مگر بنا نبود شرایط آموزشی و پرورشی و تربیتی را اصلاح کنید؟ الان شرایط فرهنگی جامعه را در کوچه و خیابان ببینید آیا با ۴ سال گذشته قابل مقایسه است؟ همه این موارد باعث میشود نارضایتی مردم از حاکمیت افزایش پیدا کند و واقعا نمیتوان پاسخی به مردم داد.
وی در ادامه گفت: به نظرم راه نجات کشور، روراست بودن و شفاف بودن با مردم است. راست و حسینی مردم را قبول داشته باشید و مسائل را با مردم درمیان بگذارید. بطحائی به عنوان کاندیدای نماینده مجلس اعلام کند که چقدر حقوق میگیرد؟ خانهاش کجاست؟ ماشین او چیست؟ زندگی بچهاش چطور است؟ مردم این را ببینند و درک کنند. نکته دوم عقلانیت در تصمیمگیری است. تا زمانی که مردم ما در سختی معیشت دست و پا میزنند و تورم امانشان را بریده، در جاهایی سرمایهگذاری میکنیم که انگار در این کشور نیستیم؛ انگار کوچه و خیابان را نمیبینیم. کارگر را نمیبینیم. انگار معلمی که با ۶ تا ۷ میلیون تومان زندگیاش را میگذراند را نمیبینیم. معلوم است که عقلانیت در تصمیمگیری وجود ندارد. بیانصافی است که بگویم وجود ندارد بلکه خیلی کم است. بنابراین شفاف بودن، روراست بودن و یکدل بودن با مردم و عقلانیت در تصمیمگیریها راه نجات کشور است.
*با هر طرح و لایحه در مجلس یازدهم تن مردم را میلرزانند
بطحایی در مورد ضرورت پاسخگویی و همچنین شفاف بودن نمایندگان در صورت راهیابی به مجلس گفت: همانطور که اشاره کردید این دو موضوع خیلی به یکدیگر نزدیک هستند. یعنی شما زمانی میتوانید شفافیت داشته باشید که خودتان را پاسخگوی مردم بدانید و مسئولیت عملکردتان را بپذیرید. من امروز به عنوان یک مسئول در کشور باید عواقب و مسئولیت تصمیمگیریهایم را در کشور بپذیرم. شما ببینید درباره یک لایحهای که در مجلس ماهها وقت گذاشته میشود، انواع و اقسام اضطرابها و استرسها را به جامعه وارد میکنند و تن مردم را دائما میلرزانند و انگار که مردم حریف و رقیب ما هستند، دائما با مردم در تشک کشتی، کشتی میگیریم. وقتی روحیه کسی اینطور است، چطور میتواند به مردم پاسخگو باشد؟ یعنی به نوعی خودش را آقابالاسر مردم و مردم را رقیب خودش میداند.
وی افزود: در موضوع پاسخگویی، خطاب من به مسئول، نماینده مجلس، وزیرو آقا یا خانمی که در بخشهای مختلف حاکمیت خدمت میکند این است که تو خدمتگزار مردم هستی نه حاکم، رئیس و آقابالاسرشان. تو باید به مردم پاسخ بدهی و از عملکرد خودت دفاع کنی و بگویی بله در اینجا اشتباه کردم و تصمیمی که گرفتم و رأیی که دادم را میپذیرم. در خیلی از مجالس قبل هم این موضوع بود و نمیخواهم به مجلس یازدهم اتهام بزنم. اما چه زمانی مجلس آمد و گفت مردم، ما به خاطر تصویب این لایحه یا قانون اشتباه کردیم و از شما عذرخواهی میکنیم؟ شما نمیتوانید یک مورد را مثال بزنید. این یعنی پاسخگویی دچار مشکل است و به محض آنکه نمایندهای رأی آورد و وارد مجلس شد، تمام گفتهها و وعدههایی که داده را فراموش کرده و دیگر رفت تا ۴ سال بعد که دوباره ایام انتخابات شود و پشت میکروفن بیاید و بخواهد با مردم صحبت کرده و از آنان رای بگیرد. متاسفانه این نتیجهای است که ما امروز در جامعهمان میبینیم.
*جمهوری اسلامی میتواند با گفتوگو و بدون تنش و تعارض مسائل را حل کند
بطحایی در پاسخ به این سوال که موضوع ائتلاف فرهنگیان در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: برای اولین بار، حدود ۱۷۰۰ نفر از فرهنگیان ما در کشور کاندیدای مجلس شدند. یک ائتلاف کاملا صنفی و حرفهای را تشکیل دادیم که اصلا سیاسی نیست. طی لیستی که منتشر خواهد شد، از همه طیف سیاسی در آن حضور خواهند داشت. این لیست و ائتلاف بزرگ فرهنگیان میخواهد طبق پیشنیازها و مطالباتی که وجود دارد، با فراهم کردن آن در مجلس آینده، یک مدرسه درست داشته باشیم تا بچهها و خانوادهها از آن راضی باشند و معلمها از بودن در این مدرسه احساس رضایت کنند. اصلیترین هدف ائتلاف فرهنگیان پرداختن به مسائل معلم و مدرسه است.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت حضور لیست صدای ملت در مجلس دوازدهم، به چه شکل میخواهد با جریان اکثریت که احتمال زیاد از طیف اصولگرایان خواهد بود مقابله کند، گفت: وقتی شعار یک ائتلاف یا لیست، میانهروی است، حتما در وهله اول با استدلال آوردن، مقایسه کردن، بیان واقعیتهای صحنه و میدان باید با مخالفین خود گفتوگو و آنها را قانع میکند. زیرا مجلس ترکیبی از سلایق مختلف خواهد بود و ما نمیدانیم چه تعدادی از فهرست صدای ملت امکان حضور در مجلس را پیدا میکنند. این آرزو را دارم که افراد زیادی از این لیست وارد مجلس شوند. زیرا این آدمها طور دیگری فکر میکنند و مدل حل مسأله آنان با نمایندگان فعلی متفاوت است. امیدوار هستم که مجلس دوازدهم با حضور اینگونه نمایندهها بتواند مدل جدیدی را به جمهوری اسلامی ارائه دهد. چون جمهوری اسلامی میتواند با گفتوگو، بدون اضطراب، تنش و تعارض در کنار هم مسائل را حل کند. میتواند راهحلهایی را که به نفع مردم و مبتنیبر عقلانیت است را پیدا کند تا بخشی از گرفتاریها و رنجهایی که مردم عزیزمان متحمل میشوند را کاهش دهد.
ارسال نظر