«آرمان ملی» راهکار خروج از شرایط موجود را بررسی میکند
انسجام، حذف تندروها، تدوین برنامه
آرمان ملی- حمید شجاعی: جامعه ایرانی امروز با شرایط سختی روبهرو شده است؛ به ویژه در حوزه اقتصادی و معیشتی که مردم وضعیت متحمل سختی بسیار شدهاند.
عدم حل و فصل مساله تحریمها و تاثیر آن بر اقتصاد کشور از یک سو، روی کارآمدن چهرهای مثل ترامپ در آمریکا که اساسا به تعامل و مذاکره سازنده و درست معتقد نیست و بلاتکلیفی لوایح FATF باعث شده تا شرایط نه تنها تغییری نکند بلکه از پیش سختتر هم بشود. چه اینکه نگاهی به بازار سرمایه اعم از ارز و سکه و... بیندازیم به طور کامل دستمان میآید که شرایط به چه نحوی است و تاثیر آن بر وضعیت اقتصادی جامعه چکونه است. اما آنچه که مسلم است اینکه دولت در تلاش برای حل مشکلات است و از سوی دیگر نیز قوا و دستگاههای دیگر نیز حداقل در ظاهر امر دنبال نوعی همگرایی با دولت در راستای حل مشکلات جامعه هستند. با این حال طی چند ماه گذشته به ویژه چند ماه اخیر بیش از اینکه شرایط بهتر دنبال شود شاهد تخریبها و حملات علیه افراد و اشخاص در دولت بودهایم. چنانکه برخی جریانات و رسانههای تندرو به جای اینکه در شرایط حاضر کمک حال دولت برای حل مشکلات باشند بیشتر چوب لای چرخ دولت میگذارند و اساسا با هدف زمینگیر کردن دولت به کنشگری میپردازند. در حالی که همگان باید این مساله را فهم کنند، در شرایط حاضر که مذاکره با غرب (آمریکا) نیز از دستور کار دولت و نظام خارج شده بدون اجماع و انسجام ملی نمیتوان کاری از پیش برد. لذا در وضعیت فعلی باید عقلای کشور و نظام جمع شوند و در کنار دولت به راهکارها و راه حلهایی برای عبور از این شرایط سخت دست پیدا کنند. اما برای این مهم نیز باید مؤلفهها و کار ویژههایی در نظر گرفته شود که شاید بتوان مهمترین آنها را کنار گذاشتن و به حاشیه راندن تندروها دانست که اساسا در هر موضوع و زمینهای جز برهم زدن بازی رویکرد و هدف دیگری ندارند و به طور کلی میانهای هم با وحدت، انسجام، وفاق و خرد جمعی ندارند. لذا صلاح در همنشینی قوه عاقله نظام و چارهاندیشی برای برون رفت از شرایط موجود و پرهیز از هرگونه تندروی و افراطگرایی است. آنچه که طی چند وقت اخیر در تخریب دولتمردان در حوزههای مختلف از جمله محمدجواد ظریف معاون راهبردی دولت از تریبونهایی چون مجلس یا تجمعات غیر قانونی و برخی اظهار نظرها برمیآید چیزی جز نفاق، تفرقه و انحراف از معیار و موضوع به همراه ندارد و این نوع رویکردها باعث ایجاد دودستگی و دو قطبیهایی خواهد شد که در نهایت دود آن به چشم جامعه خواهد رفت.
* نیاز به اتحاد
دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی در خصوص لزوم اتحاد و وحدت در جامعه اظهار داشت: شرط موفقیت و پیروزی هر جامعهای وحدت و انسجام است و اختلاف و ایجاد دو قطبی و چند قطبی در جامعه باعث شکست و ایجاد مشکلات بیشتر میشود. در سال 57 نیز یکی از عوامل موثر در پیروزی انقلاب اسلامی وحدت مردم بود و همه دست به دست هم دادند، چپ و راست و میانه متحد شدند و اگر متحد نمیشدند و اگر امام این هنر را نمیداشت که ایجاد اتحاد کند، قطعاً انقلاب به پیروزی نمیرسید. حجتالاسلام رسول منتجبنیا به«آرمان ملی» گفت: وحدت و انسجام هیچ منافاتی با اختلاف سلیقه و نظر ندارد ولی اگر چنانچه اختلاف سلیقهها به قطببندی صفبندی و جناحبندی تبدیل شود ان وقت است که دیگر پیروزی میسر نخواهد شد. متاسفانه در جامعه ما که مشکلات فراوانی در داخل داریم ، مشکلات اقتصادی، کمبودها و آثار تحریم و آثار سوء مدیریت همه دست به دست هم داده و در جهان نیز با مشکلاتی مواجه هستیم در این شرایط بیش از همیشه نیاز به اتحاد وحدت داریم. این فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: آقای پزشکیان که شعار وفاق ملی داد گفتم این وفاق ملی اگر دوجانبه و همهجانبه باشد موثر است ولی اگر از یک طرف دعوت به وفاق شود ولی از اطراف دیگر نفاق و اختلاف دامن زده شود نتیجه نخواهد بخشید. اینکه دستهای طرفدار رابطه با غرب باشند یا دستهای طرفدار رابطه با شرق باشند یا دسته دیگری مخالف هر دو باشند این دستهبندیها منجر به شکست اقتدار میشود. نماینده سابق مجلس اظهار کرد: به هر حال مملکت سازوکاری و قانون دارد. نهادهایی تصمیم گیرنده هستند باید آنها تصمیم بگیرند و واقعا شفاف و آشکارا نظرشان را بگویند و مردم را در بلاتکلیفی نگذارند. وی ادامه داد: آنهایی که قانون اساسی مشخص کرده که تصمیم بگیرند، تصمیم واقعبینانه و کارشناسانه بگیرند و نظرشان را اعلام کنند. حتی اگر فرض کنیم که ممکن است اشتباهی رخ بدهد، باز هم بهتر از آن است که مردم در بلاتکلیفی باقی بمانند.
* معتقد به مقام رهبری
معاون راهبردی رئیسجمهور، پیرامون تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اهتمام مسئولین به اجرای آن در سالگرد ابلاغ آن گفت: به نظر من کل مسئولین هم علاقمند به نظام هستند همچنین به انقلاب علاقه دارند و معتقد به دستورات رهبری هستند. محمدجواد ظریف گفت: امیدوارم مسئولین و مردم را تکهتکه نکنیم و آنها را قسمت قسمت نکنیم تا بتوانیم با همان سیاست وفاق که آقای رئیسجمهور مطرح کرده که وفاق میان همه باشد، که حتماً قانون اساسی و رهبر انقلاب مبنای این وفاق است، بتوانیم بیانیه گام دوم انقلاب را پیش ببریم، بدون اینکه همدیگر را به برخی از مسائل متهم کنیم.
ارسال نظر