مبلغ عیدی بازنشستگان لشکری و کشوری در پایان سال
مبلغ عیدی بازنشستگان لشکری و کشوری به اندازه عیدی کارمندان دولت است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از فرارو، میزان پرداخت عیدی بازنشستگان، مستمری بگیران، حقوق وظیفه از کارافتادگی، حقوق وظیفه وراث مستخدمین متوفای مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای بازنشستگی و نیز شهدا و جانبازان از کار افتاده کلی بارها مورد بررسی قرار گرفته است.
عیدی بازنشستگان از نیمه اسفند ماه واریز میشود. عیدی بازنشستگان به افراد واجد شرایط تعلق میگیرد. عیدی بازنشستگان را دولت اعلام میکند و طبق سنوات گذشته، مبلغ آن به اندازهی عیدی کارمندان دولت است. در ادامه به آخرین جزییات از عیدی بازنشستگان در سایت خبرآزاد میپردازیم.
میزان عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، به میزان مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری اعلام شده است که زمان پرداخت آن، معمولا در اسفند ماه صورت میگیرد.
عیدی و پاداش آخر سال یکی از حقوقی است که در پایان سال به کارمندان دولت، کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشکری تعلق میگیرد. مبلغ این عیدی برای هر گروه از این افراد به طور جداگانه و طبق فرمول خاصی تعیین میشود. حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری توسط هئیت وزیران و حقوق کارکنان مشغول قانون کار توسط وزارت کار تعیین میشود. میزان عیدی برای افرادی که کمتر از یکسال سابقه کار دارند هم بر اساس ماههای حضور آنها در محل کار محاسبه خواهد شد.
عیدی کارگران طبق مصوبهای که به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، محاسبه و تعیین میشود، بر اساس این مصوبه که در سال ۱۳۷۰ تصویب شد، عیدی آخر سال کارگران برابر با دو برابر حداقل دریافتی کارگر است. البته این مبلغ حداقل عیدی کارگر است و حداکثر عیدی میتواند تا سه برابر حداقل حقوق ماهانه کارگر پرداخت شود. بنابراین، عیدی حقوق کار حداقل برابر با دستمزد شصت روز کار اخیر و حداکثر برابر با دستمزد نود روز کار اخیر اوست.)
همچنین میزان عیدی کارگران نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی آنها تجاوز کند. بر اساس قانون، پرداخت عیدی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاهها مشغول به کارهستند نیز الزامی است، در این صورت میزان عیدی کارگر باید بر اساس شصت روز دستمزد و متناسب با روزهای کار او محاسبه شود. در واقع، در این شرایط ابتدا عیدی ماهانه برای کارگر محاسبه میشود با ضرب در تعداد ماههای سابقه کار وی مبلغ نهایی عیدی سالیانه تعیین و پرداخت میشود.
قانون عیدی کارگران سالها است که بدون تغییر خاصی اجرا میشود. قانونگذار با تصویب قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۴ اعتبار قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰ را لغو نکرده است؛ بنابراین حکم تعیین عیدی معادل ۶۰ روز آخرین مزد روزانه مشمولین قانون کار کماکان به قوت خود باقی است.
ارسال نظر