| کد مطلب: ۱۱۶۴۸۲۵
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» گزارش می‌دهد

الزام به انسداد مسیرهای قاچاق سوخت

آرمان ملی- حمید شجاعی: اسفندماه سال گذشته بود که رئیس‌جمهور در نشست تخصصی با نمایندگان منتخب اصناف به نکته مهمی اشاره کرد که بسیار بازتاب داشت.

الزام به انسداد مسیرهای قاچاق سوخت

مسعود پزشکیان گفت: «روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می‌شود. حالا سؤال اینجاست که چه کسانی این حجم عظیم از سوخت را از کشور خارج می‌کنند؟ این‌طور نیست که کسی بتواند گازوئیل را با دست یا در بشکه‌های کوچک از مرز عبور دهد. این حجم از قاچاق نیاز به یک شبکه گسترده دارد، پس باید مشخص شود چه کسانی در این چرخه نقش دارند.» از آن زمان تا کنون این رویه ادامه داشته و همچنان نیز ادامه دارد و گویی عزمی برای مقابله و جلوگیری از این قاچاق منابع ملی وجود ندارد. چرا که وقتی رئیس‌جمهور در چنین جایگاهی از چنین مساله‌ای صحبت می‌کند یعنی باید دانست که فاجعه چقدر عمیق است که دیگر واضح و شفاف بیان می‌شود. چیزی که محمدباقر قالیباف نیز سال گذشته بدان صحه گذاشت و وعده کاهش قاچاق سوخت در آینده نزدیک را داد. حال پرسش اینجا است که چه بستر و زمینه‌هایی برای قاچاق سوخت وجود دارد که قاچاقچیان به راحتی می‌توانند به قاچاق سوخت بپردازند بدون اینکه شخص یا نهادی بتواند جلوی آنها را گرفته و از آنها باز خواست کند؟ مساله مبارزه با فساد سال‌ها است که از سوی قوه قضائیه پیگیری می‌شود و باید سایر دستگاه‌ها نیز در این مسیر کمک کنند تا گلوگاه‌ها و منافذی که از آن قاچاق صورت می‌گیرد بسته شود تا سوداگران نتوانند به راحتی به قاچاق سوخت بپردازند. قاچاق سوختی که مدت‌هاست موجب ناترازی‌هایی در سوخت کشور شده و نارضایتی‌هایی را در جامعه به‌وجود آورده است. واقعیت امر بر آن است که طرح مشکل بخشی از حل آن مشکل است و بخش مهم‌تر از آن شناسایی و مقابله با آن مشکل در جهت حل و فصل است. اینکه گفته شود چه میزان قاچاق در کشور انجام می‌شود لازم، اما کافی نیست و باید شرایطی از سوی دستگاه‌های مختلف مسئول فراهم آید که به‌جای کشف یا برخورد؛ پیشگیری کرده و اساسا اجازه زمینه‌سازی برای قاچاق سوخت داده نشود. این مهم نیز به‌جز همکاری، همدلی و وفاق همه قوا و دستگاه‌های مسئول میسر نخواهد شد.

*توقیف 11 قایق سوخت قاچاق

رئیس کل دادگستری هرمزگان از توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در آب‌های خلیج‌فارس خبر داد. مجتبی قهرمانی گفت: با توجه به تأکیدات ریاست قوه قضائیه مبنی بر لزوم مبارزه با قاچاق سوخت با هدف کمک به دولت به منظور رفع مشکل ناترازی حامل‌های انرژی و در راستای اجرای برنامه‌های دستگاه قضائی استان هرمزگان در این خصوص، به دستور دادستان مرکز استان، مأموران دریابانی ضمن اجرای طرح ضربتی و پس از تشکیل اکیپ‌های منسجم، تدابیر خود را به منظور پاکسازی نوار ساحلی از شناورها، مخازن، باراندازها و جایگاه‌های نگهداری سوخت قاچاق تشدید نموده‌اند. وی ادامه داد: در اجرای این طرح ضربتی ناوگروه پایگاه دریابانی بندرعباس موفق شد، ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق را در آب‌های خلیج‌فارس توقیف کند. قهرمانی با اشاره به دستگیری ۱۱ نفر متهم در این رابطه، خاطرنشان کرد: برای متهمان پرونده قضائی تشکیل شده است. قهرمانی تأکید کرد: محموله سوخت‌ از این شناورها نیز طبق روال قانونی با دستور قضائی تحویل شرکت پخش و توزیع فرآورده‌های نفتی شده و وارد چرخه توزیع قانونی می‌شوند. رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین با اشاره به پیامدهای مخرب و تأثیرگذار پدیده قاچاق به ویژه قاچاق فرآورده‌های نفتی بر اقتصاد کشور، گفت: دستگاه قضائی در جهت صیانت از سرمایه‌های ملی و مبارزه با پدیده شوم قاچاق سوخت هرگز کوتاه نخواهد آمد و به همین منظور با تمام توان و بدون اغماض با قاچاقچیان در زمین و دریا مقابله خواهد کرد. همچنین فرمانده پایگاه دریابانی قشم از شناسایی خط لوله انتقال سوخت قاچاق به طول 6 هزار متر در سواحل قشم خبر داد. سرهنگ فیروز طولابی، اظهار کرد: مرزبانان پایگاه دریابانی قشم با استفاده از منابع اطلاعاتی مطلع شدند قاچاقچیان در سواحل به طرز ماهرانه‌ای اقدام به جاسازی چندین خط لوله انتقال سوخت قاچاق در زیر ماسه‌های دریا کردند. وی افزود: بر اساس این گزارش بلافاصله اکیپ‌های گشت دریایی و خودرویی برای جست‌وجو و انهدام این خطوط لوله به موقعیت اعزام شده و پس از ساعت‌ها کاوش در محل، با هوشیاری موفق شدند انشعابات این لوله‌ها را که در زیر ماسه‌های ساحل جاسازی شده بود را شناسایی کنند. فرمانده پایگاه دریابانی قشم ادامه داد: قاچاقچیان این خطوط لوله را در زیر ماسه‌ها و آب دریا جاسازی و از آن طریق سوخت را از ساحل به دریا و شناورهای متخلف انتقال می‌دادند. طولابی در خاتمه گفت: مأموران با هوشیاری موفق به بیرون‌کشیدن لوله و انهدام 6 هزار متر لوله انتقال سوخت قاچاق شدند.

*انگیزه مبارزه با قاچاق سوخت

یک کارشناس انرژی در خصوص قاچاق سوخت اظهار داشت: این مساله اتفاق می‌افتد و آقای رئیس‌جمهور هم بالاخره به خوبی چند بار اعلام کرد که رقم ۲۰ میلیون بشکه در روز سوخت قاچاق می‌شود یا آقای قالیباف به ۳۰ میلیون لیتر قاچق اشاره کرد. ولی وقتی‌که به هر حال رئیس مجلس و رئیس‌جمهور می‌فرمایند که ۲۰ تا۳۰ میلیون لیتر بنزین یا سوخت در کشور قاچاق می‌شود یعنی همه نهادهای نظارتی از این موضوع خبر دارند. هدایت‌ا... خادمی به «آرمان ملی» گفت: وقتی رئیس‌جمهور این صحبت را مطرح می‌کند بدین منظور است که با اینها برخورد شود. ولی مشخص نیست چرا این برخورد صورت نمی‌گیرد یا اگر می‌شود اطلاع‌رسانی خوبی نشده است. عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم بیان کرد: البته باید انگیزه‌ای برای این کار وجود داشته باشد. خیلی از موضوعات دیگر در کشور مثل آلودگی، وضعیت آب یا شغلی مقداری انگیزه همه کم شده است. در روانشناسی چیزی هست که می‌گویند درماندگی آموخته شده یعنی گفته می‌شود که مردم، شخص یا مسئولی مشکلی را که وجود دارد مطرح می‌کند اما پیگیری نمی‌کند. به نحوی که دیگری امیدی به رفع آنها نیست که پیگیری شوند. وی تصریح کرد: این جای تاسف است که این منابع خدادادی ما که زیرزمین باید در بیاوریم و از محل استفاده از آن مشکلات کشور را حل کنیم برخی با قاچاق به راحتی می‌برند. البته احتمالا خیلی از راه‌های قاچاق دیگر وجود دارد که هنوز کشف نشده است. خادمی تصریح کرد: اگر همان زمان که مسئولان از 20 میلیون قاچاق سوخت در روز صحبت کردند افراد را دستگیر و حکم صادره را به مردم نشان می‌دادند دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حمید شجاعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار