| کد مطلب: ۱۰۹۱۰۲۷
لینک کوتاه کپی شد

صیانت از آزادی اندیشه، بیان و قلم جزء بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی است

رئیس جمهور تلاش برای تحقق، حفظ و ارتقای هویت ایرانی-اسلامی و همچنین شناخت و به کارگیری بهترین، موثرترین و به‌روزترین ابزار و روش‌ها برای مقابله با تهدیدات هویت ایرانی - اسلامی را چهار ماموریت بسیار مهم و اساسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.

صیانت از آزادی اندیشه، بیان و قلم جزء بزرگترین  افتخارات جمهوری اسلامی است

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایسنا؛ سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در پانزدهمین مقصد از برنامه نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استماع گزارش وزیر، معاونین و مدیران این وزارتخانه، در سخنانی نکات و رهنمودهایی در راستای تقویت فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای صیانت از فرهنگ و ارزش‌های ایرانی و اسلامی ارائه کرد.

رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود تلاش برای تحقق، حفظ و ارتقای هویت ایرانی-اسلامی و همچنین شناخت و به کارگیری بهترین، موثرترین و به‌روزترین ابزار و روش‌ها برای مقابله با تهدیدات هویت ایرانی–اسلامی را چهار ماموریت بسیار مهم و اساسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.

رئیسی ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر ضرورت حرکت تحولی و جهادی برای مقابله با هجوم گسترده فرهنگی تاکید و تصریح کرد: امروز در جمع مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور یافتیم تا ضمن ارزیابی طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجام ماموریت خطیر حفاظت از هویت فرهنگی و دینی کشور، برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم را برای تداوم حرکت تحولی، انقلابی و جهادی در این مسیر انجام دهیم.

رئیس جمهور نهاد خانواده در ایران اسلامی، وجود ۸۰ هزار مسجد، ۲۶ هزار کانون فرهنگی مساجد و شوراهای فرهنگ عمومی در استان‌ها و شهرستان‌ها را از جمله سرمایه‌ها و پایگاه عظیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور برشمرد که می‌توانند به شکلی موثر در صیانت از فرهنگ ایرانی-اسلامی مورد استفاده قرار گیرند.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه در زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در موضوع وقف اولویت اول عمل به نیت واقف است، اما در وهله بعدی عایدات موقوفات باید صرف اقتصاد فرهنگ البته نه با هدف کسب درآمد، بلکه صرف صیانت، تقویت و ارتقای فرهنگ شود.

تولید ابزارهای سرگرمی و اسباب‌بازی، تولید در بخش‌های پویانمایی و بازی‌های رایانه‌ای و تولید محتوای فرهنگی از جمله دیگر نکات مورد اشاره دکتر رئیسی بود که در تشریح اهمیت آنها اظهار داشت: از جمله عرصه‌های مهم فرهنگی که تا حدود زیادی مورد غفلت واقع شده و نیازهای آن همچنان از منابعی تامین می‌شود که محصولات‌شان چندان با باورها، رسوم و بوم فرهنگ ایرانی-اسلامی ما سازگاری ندارد، همین بخش‌ها هستند.

رئیس جمهور اضافه کرد: در زمینه تولید اسباب‌بازی، پویانمایی، بازی‌های رایانه‌ای و تولید محتوا ظرفیت‌های بسیار خوبی در کشور داریم که اگر مورد توجه واقع شوند، علاوه بر تامین نیازهای داخل با لحاظ وجوه و جذابیت‌های فرهنگی، می‌توانند به رونق اقتصاد فرهنگ و نیز تولید محصولات خلاقانه نتیجه‌بخش و امیدبخش نیز کمک کنند.

رئیسی در ادامه به مسئله مهم تشویق و حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر اشاره و خاطرنشان کرد: تعامل با هنرمندان و اصحاب فرهنگ و ادب نیاز به ظرافت‌های زیادی دارد. مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید توجه کافی به وضعیت زندگی فعالان فرهنگی و هنری داشته باشند و از آنان در تامین نیازهایشان حمایت لازم را به عمل آورند.

عدالت فرهنگی و ایجاد زیرساخت‌ها و بسترهای مناسب برای گرد هم آمدن و فعالیت اهالی فرهنگ و هنر در استان‌ها، شهرستان‌ها و نقاط مختلف کشور نکته مهم دیگری بود که رئیس جمهور مورد تاکید قرار داد و افزود: عدالت فرهنگی علاوه بر ایجاد بستر شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌ها برای آحاد مردم، باعث ایجاد رضایت‌مندی عمومی و تقویت امید و سرمایه اجتماعی نیز خواهد شد.

رئیسی همچنین مسئولان فرهنگی را به الگوگیری از رهبر معظم انقلاب اسلامی در نشست و برخاست با اصحاب فرهنگ، هنر و ادب کشور فراخواند و تاکید کرد: برگزاری جلسات و نشست و برخاست با اصحاب فرهنگ و هنر در ترویج و تقویت عرصه هنر و فرهنگ بسیار اثربخش است. با وجود گام‌های خوبی که در این زمینه برداشته شده، همچنان جای کار بیشتر نیز وجود دارد.

رئیس جمهور در ادامه تامین و صیانت از آزادی‌های مشروع را از وظایف مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: این وزارتخانه مرزبان فرهنگی کشور است و مسئولان آن باید در جایگاه رصد فضای فرهنگی کشور از هر اقدامی در راستای آسیب زدن به آزادی‌های مشروع و مخدوش کردن اذهان و امید مردم ممانعت کنند. ایجاد و حفظ امید و جلوگیری از تحقق اهداف دشمن برای مأیوس شدن مردم از جمله اهداف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

رئیسی آزادی اندیشه، بیان و قلم را جزو بزرگترین دستاوردها و افتخارات جمهوری اسلامی ایران دانست که برخی تلاش دارند با قلم و بیان زهرآگین خود آنها را مخدوش کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از به ثمر رسیدن این تلاش‌ها ممانعت کند.

رئیس جمهور تقویت ارتباطات فرهنگی در کنار تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه، اسلامی و همسو را حائز اهمیت بسیار توصیف و تصریح کرد: امپراطوری رسانه‌ای غربی همواره سعی در مخدوش جلوه دادن وجهه و ایجاد گره‌های ذهنی در افکار عمومی جهانی نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارد و لذا رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران باید همه توان خود را برای خنثی کردن این تلاش‌ها و ترویج ارزش‌ها و داشته‌های فرهنگ ایرانی-اسلامی به کار بگیرند.

رئیسی افزود: همچنین رایزنان فرهنگی باید تلاش کنند موضوعات دارای اولویت و برجسته در فضای افکارعمومی ایران را در کشورهای دیگر نیز برجسته کنند. به عنوان مثال وقتی مسئله اصلی این روزها برای ملت ایران دفاع از حقوق ملت فلسطین و آگاهی‌سازی نسبت به نقش محوری آمریکا در جنایت علیه غزه است، این رویکرد باید در کشورهای محل ماموریت رایزنان فرهنگی ایران نیز ترویج شود.

رئیس جمهور بر اهمیت روایت‌گری صحیح، دقیق و هنرمندانه مسئولان و رایزنان فرهنگی کشورمان تاکید کرد و اظهار داشت: امروز جهان عرصه جنگ روایت‌هاست؛ اینکه چه کسی اولین و دقیق‌ترین روایت را ارائه کند بسیار مهم و تعیین کننده است. در همین ۱۰۰ روز اخیر در رخدادهای جاری در غزه شاهد آن بودیم وقتی رسانه‌های نوین باعث به خیابان آمدن مردم در اعتراض به جنایات صهیونیست‌ها و حمایت آمریکا و برخی کشورهای غربی از این جنایات شدند، صهیونیست‌ها و نظام سلطه سریعا دست به کار شدند تا مانع از تداوم اثرگذاری این رسانه‌ها به هر شکل ممکن شوند.

تلاش برای حفظ و تقویت رابطه ایرانیان خارج از کشور با سرزمین اجدادی، ساماندهی فعالیت‌های موازی در راستای ارتقای بهره‌وری و کارآمدی، توجه بیش از پیش به نیروهای فرهیخته و کارآمد در راستای تقویت بهره‌وری در سازمان اداری نیز از جمله تاکیدات رئیس جمهور به مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه بهره‌وری از ابتدای فعالیت دولت مردمی از زیر صفر به بیش از ۳ و نیم درصد رسیده، بر ضرورت تلاش برای تداوم این روند تاکید کرد و گفت: لازم است مسئولان و مدیران وزارتخانه با بازنگری در میزان امکانات، نیروی انسانی و اعتبارات تحت اختیار خود، در جهت ارتقای بهره‌وری بیشتر اقدام کنند.

تلاش برای تبیین دقیق، جامع و هنرمندانه تلاش‌ها و دستاوردهای دولت و روایت جلوه‌های امیدبخش در منظر مردم و تقویت و ارتقای انضباط مالی و سلامت اداری و سازمانی از دیگر نکات مورد انتظار دکتر رئیسی از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار