| کد مطلب: ۱۱۰۵۴۴۵
لینک کوتاه کپی شد

مردان آهنین این بار بدون حاشیه به تلویزیون می آیند؟

مجتبی ملکی، روح‌الله داداشی، برادران قرایی و فاطمی؛ این‌ها اسامی‌ای است که اوایل دهه 80 به‌واسطه برنامه پربیننده «قوی‌ترین مردان ایران»، به اوج شهرت رسیدند. ورزشکارانی با چهره‌ها و اندامی متفاوت که در آیتم‌های مختلف با یکدیگر به رقابت می‌پرداختند.

مردان آهنین این بار بدون حاشیه به تلویزیون می آیند؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین، مسابقات آنان چنان حساس و پربیننده شده بود که طبق نظرسنجی‌های صداوسیما در روزهایی که خبری از شبکه‌های اجتماعی نبود، جزو دو برنامه پربیننده هرساله‌ی نوروز در دهه 80 می‌شد. روزنامه هم میهن نوشت: این مسابقات به‌مرور با حواشی زیادی همراه شد؛ طوری‌که حاشیه بر متن غلبه کرد و برنامه متوقف شد. از قتل روح‌الله داداشی یکی از مردان اخلاق این مسابقات و کسی که بین مردم به محبوبیت خاصی رسیده بود، تا اتفاق تلخی که توسط یکی از شرکت‌کنندگان این مسابقات رخ داد و با قتل یکی از دوستانش، حواشی سنگینی را به‌سمت قوی‌ترین مردان ایران روانه کرد.

این حواشی درنهایت دست‌به‌دست هم داد تا صداوسیما به این نتیجه برسد که سود توقف این برنامه، بیش از پخش آن است.

حالا در آستانه نوروز 1403 بعد از وقفه‌ای طولانی، قرار است بار دیگر این مسابقات از تلویزیون پخش شود. هرچند اینکه چه شبکه‌ای این مسابقات را پخش کند، قطعی نشده اما شب گذشته فینال این رقابت‌ها هم برگزار شد و قهرمانش مشخص شد که در صورت پخش تلویزیونی، مخاطبان 15 فروردین‌ماه از سرنوشت قهرمانش مطلع خواهند شد.

ناداوری و تغییر آیتم‌ها

برنامه قوی‌ترین مردان ایران در اولین سری از پخش در شب‌های نوروز در سال 1377، روی آنتن شبکه سوم سیما رفت و با استقبال مردم همراه شد. این برنامه در ادامه از سال 1383 به‌صورت پیاپی تا سال 1391 از شبکه سه پخش شد و درواقع فرد قهرمان مجوز حضور در مسابقات جهانی این رشته را کسب می‌کرد به‌همین‌دلیل دیگر صرفاً یک مسابقه سرگرمی برای مخاطبان نبود و وضعیت حیثیتی برای ورزشکاران این رشته ورزشی پیدا کرده بود.

مجتبی ملکی که در مسابقات قهرمانی پاورلیفتینگ جهان در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ قهرمان جهان شد، در گفت‌وگو با خبرنگار «هم‌میهن» درخصوص حواشی این مسابقات که درنهایت منجر به تعطیلی این برنامه شد، گفت: «باندبازی در این مسابقات همانند بسیاری از مسابقات دیگر وجود داشت. متاسفانه بارها پیش آمده که آیتم‌ها را برای خوشایند یک‌سری ورزشکاران خاص، تغییر می‌دادند تا فلان ورزشکار رتبه بهتری کسب کند. بارها پیش آمده بود که بدون اطلاع ما آیتم‌ها را تغییر دادند و ما ورزشکارها در روز مسابقه متوجه این تغییرات شدیم و بدون تمرین زیر وزنه رفتیم.»

مجتبی ملکی درخصوص غیبت رضا جاودانی نیز در این مسابقات گفت: «اتفاقاً آقا رضا به دلیل همین حواشی و ناداوری‌هایی که دید، از مسابقات قوی‌ترین مردان ایران به‌عنوان مجری انصراف داد. به‌عنوان مثال در سال 1381 که مسابقات نوروزی پخش می‌شد، در آیتم آخر که کشیدن واگن توسط ورزشکارها بود، دوستان از قصد، ترمز دستی را به‌صورت نصفه کشیدند تا من نتوانم در این آیتم اول شوم. برای رضا قرایی اما ترمز دستی را پایین آوردند تا ایشان دومتر بیشتر از من واگن را بکشد و قهرمان شود. متاسفانه ازاین‌دست اتفاقات و ناداوری‌ها بارها رخ داده بود و به گوش مردم نیز رسیده بود. اما خدا همیشه هوای من را داشت و از رتبه دوم پایین‌تر نمی‌آمدم».

علت تعطیلی برنامه

این مسابقات اما بعد از قتل روح‌الله داداشی با یک شوکی روبه‌رو شد و بعد از آن با رخ‌دادن اتفاق ناگواری که از سوی یکی از ورزشکاران مشهور این رشته رقم خورد، عملاً مسئولان سازمان صداوسیما ترجیح دادند پخش مسابقات قوی‌ترین مردان ایران متوقف شود.

آغاز حواشی با قتل روح‌الله داداشی در تاریخ 30 شهریورماه 1390 رقم خورد. از دیگرحواشی‌ای که پای قتل و نزاع خیابانی را به وسط کشید نیز در همان سال 90 رخ داده بود. موضوعی که فرامرز خودنگاه، داور چندین دوره این مسابقات، نیز پیش‌تر در گفت‌وگو با ایرنا تایید کرده بود: «خیلی از مردم در کوچه و بازار هم وقتی مرا می‌بینند، علت توقف برنامه قوی‌ترین مردان را جویا می‌شوند، اما فقط می‌توانم به همه بگویم که خود شبکه نخواست. البته بی‌اخلاقی بعضی از ورزشکاران هم در عدم‌پخش این برنامه تلویزیونی بی‌تاثیر نبود و خود ورزشکاران هم تا حدی مقصر بودند.»

مجتبی ملکی نیز دلیل تعطیلی این برنامه را، حواشی مسابقات نمی‌داند بلکه عدم‌علاقه برخی مسئولان می‌داند که حواشی، مزید بر علت شد تا مسابقات قوی‌ترین مردان ایران زودتر از موعد تعطیل شود: «حواشی در تمام رشته‌ها وجود دارد. چندی پیش بینندگان تلویزیونی ملاحظه کردند که در تشک کشتی، در مسابقات بین‌المللی در ترکیه بزن‌بزن رخ داد، ولی نباید بگوییم تمام کشتی‌گیرها دعوایی هستند. در هر صورت باید پذیرفت از سوی برخی ورزشکارها حواشی رخ داد، ولی اکثر بچه‌های این رشته زحمت می‌کشند و پخش مسابقات تلویزیونی برای آنها انگیزه مضاعفی خواهد بود و می‌تواند در جامعه نیز نشاط به‌وجود بیاورد. خاطرم هست یکی از دوستان، گفته بود که از وقتی مسابقات قوی‌ترین مردان ایران پخش شده، سیگار را ترک کرده و به‌سمت ورزش‌کردن رفته است. ازاین‌دست مثال‌ها و نقل‌قول‌ها زیاد است که امیدوارم با پخش این مسابقات دوباره شاهد تغییرات مثبت در بین جوان‌ها باشیم».

پخش دوباره بعد از 6 سال

مسابقات قوی‌ترین مردان ایران از سال 1383 تا 1391 به‌صورت مداوم در ایام نوروز پخش می‌شد که همین حواشی ذکرشده، تعطیلی آن را قطعی کرد. در سال 1397 هم در یک بازه زمانی 15 قسمتی پخش شد که با استقبال مردم روبه‌رو نشد. حالا بعد از یک وقفه 6 ساله، بار دیگر قرار است این مسابقات از تلویزیون پخش شود. باتوجه به اتفاقات تلخی که طی یک‌دهه اخیر رقم خورده بود، درحال‌حاضر صداوسیما به جمع‌بندی نهایی نرسیده که این مسابقات از کدام شبکه پخش شود اما شب گذشته، بخش فینال برگزار و به پایان رسید.

پیمان ماهری‌پور، یکی از داوران این دوره از مسابقات، در گفت‌وگو با هم‌میهن می‌گوید که بعد از وقفه‌ای طولانی، بار دیگر مسابقات از سر گرفته شد و جزیره کیش میزبان این دوره از رقابت‌ها بود. ماهری‌پور درخصوص حواشی ایجادشده نیز گفت: «متاسفانه برخی طوری رفتار کردند که انگار تمام بچه‌های پاورلیفتینگ‌کار، قاتل و زورگیر هستند درصورتی‌که نباید اشتباه یکی دو نفر را به کل بچه‌های زحمتکش این رشته تعمیم داد. مسابقات این دوره به‌صورت منظم برگزار شد و دیشب فینالش را هم پشت سر گذاشتیم..بسیاری از افراد قدیمی این رشته نیز بار دیگر حضور دارند. من و آقای مهراب فاطمی نیز داوران این دوره هستیم».

باید دید بعد از وقفه‌ای طولانی و حرف و حدیث‌هایی که در این رقابت‌ها وجود داشت و حمایت‌هایی که از برخی ورزشکاران از سوی داوران رخ می‌داد، این دوره با قضاوت محراب فاطمی و ماهری‌پور چطور پیش رفته است.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار