احمدینژاد این روزها چه میکند؟ میخواهد دیده شود؛ سکوتش بهانه است
آرمان ملی: هر چه به زمان برگزاری انتخابات مجلس نزدیکتر میشویم، نام احمدینژاد بیشتر از گذشته در رسانهها مطرح میشود. خوش هم تلاش زیادی برای دیده شدن دارد چنانکه یک روز ادعای ترورش منتشر میشود و روز دیگر یارانش را به سمت ایجاد تردید در سکوتش سوق میدهد.
او هیچگاه به نحوی رفتار نمیکند که بتوان برنامههای او را پیشبینی کرد مانند عدم اطلاع از تصمیمش برای انتخاب مجلس دوازدهم. مشاور سابق او از دیدارهای هفتگی احمدینژاد با مشایی و بقایی خبر داده و گفته «احمدینژاد هفتهای یکبار به شمال میرود و با مشایی دیدار دارد، دو روز در هفته هم به خانه بقایی سر میزند و چند ساعت با هم گفتوگو میکنند. اگر این موضوع را از محافظان احمدینژاد بپرسید تایید خواهند کرد. عباس امیریفر معتقد به برنامهریزی انتخاباتی رئیسجمهوری سابق است و تاکید میکند: «برنامهشان برای انتخابات مجلس و ریاستجمهوری است و انتخابات مجلس را مقدمه انتخابات ریاستجمهوری میدانند. احمدینژاد ممکن است لیستی را برای انتخابات مجلس اعلام کند و البته تلاشش هم برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.» وی درباره سکوت رئیس دولتهای نهم و دهم هم به انصافنیوز گفت: «احمدینژاد را همه میشناسند که ناگهانی تصمیم میگیرد؛ چه برای اینکه سکوت کند و چه برای اینکه در انتخابات شرکت کند و همه چیز را به هم بزند. با روحیهای که از او میشناسیم قطعا دست بردار نیست.»
نقشه احمدینژاد چیست؟
اما احمدینژاد از چه مسیری و با چه عنوانی وارد انتخابات خواهد شد؟ خبرآنلاین نوشت: او قطعا در قامت یک کاندیدا در صحنه انتخابات حاضر نیست اما میتواند در پشت پرده فعال باشد. برخی کارشناسان براین اعتقادند که رئیسجمهور پیشین بدش نمیآید ردپایی از خود در مجلس آینده بهجای بگذارد و برخی همفکرانش در پیش ثبتنام انتخابات حضور یافتهاند از همینرو فعلا سکوت نصفه و نیمه اتخاذ کرده تا نتایج تایید صلاحیتها اعلام شود. براین اساس احمدینژاد زمانیکه خیالش از بابت تایید صلاحیت چهرههای نزدیک به خود راحت شود از لیست مورد حمایتش رونمایی خواهد کرد. برخی دیگر از کارشناس انتخابات پیشرو را فرصتی مناسب برای احمدینژادیها میدانند، از یک سو دولتی بر سر کار است که نزدیکی فکری با دولت احمدینژاد دارد و فضای فعالیت سیاسی برای این طیف راحتتر از دولت قبل است. از سوی دیگر حتی اگر احمدینژاد نخواهد با لیست مشخص وارد انتخابات شود ممکن است با برخی جریان سیاسی که نزدیکی فکری دارند وارد ائتلاف شود، حتی ائتلاف پنهان نه آشکار. در میان گروهها و طیفهای حاضر در صحنه انتخابات هم، دو طیف پایداری و شریان نزدیکترین نگاه فکری و سیاسی را به رئیسجمهور سابق دارند. هرچند ممکن است پایداریها بهخاطر نگرانی از بابت حساس شدن دیگر طیفهای اصولگرا آشکارا وارد ارتباط انتخاباتی با احمدینژاد نشوند و تن به ائتلاف پنهانی بدهند اما شریانیها طیفی هستند که ابایی از نزدیکی به احمدینژاد ندارند و مچنان دولت او را دولت مطلوب خود میدانند.
او دنبال پاستور است
همانطور که آرمانملی در هفته گذشته اشاره داشت، هدف احمدینژاد رسیدن به پاستور است و نه بهارستان. هدف اصلی احمدینژاد فارغ از آنکه میخواهد همیشه نامی از او در فضای سیاسی و تحرکات سیاسی باشد، بعید است تنها انتخابات مجلس باشد. انتخابات مجلس و فرستادن برخی همفکرانش در مجلس میتواند نوع نگاه او و یارانش را در پارلمان بعدی تا حدودی زنده نگه دارد اما هدف اصلی بدون شک انتخابات ۱۴۰۴ است و خیزی دیگر برای بازگشت به پاستور. او که دوبار طعم ردصلاحیت را چشیده است شاید این بار خود وارد لیست کاندیداها نشود و یکی از یارانش را وارد صحنه رقابت کند.
ارسال نظر