«آرمان ملی» از تحرکات اقتصادی مجلس گزارش میدهد
«فقر» دغدغه کمرنگ بهارستان
آرمان ملی- سیاوش پورعلی: جامعه در وضعیت سخت اقتصادی بسر میبرد و با افزیش نرخ تورم شرایط هر روز سختتر میشود. طبق آمارهای رسمی بر تعداد شهروندانی که با فقر دست و پنجه نرم میکنند افزوده شده و در وضعیتی به زندگی در این شرایط ادامه میدهند که نه خبری از راهگشایی مجلس است و نه خبری از طرحهای اقتصادی دولت برای برونرفت از شرایط سالهای اخیر.
باتوجه به اینکه هنوز دولت به شش ماهگی خود نرسیده است زمزمههایی برای استیضاح وزیر اقتصاد در صحن مجلس بهگوش میرسد و همچنین سناریوهایی که تندرها با اجرای آن تلاش دارند اتمسفر مجلس را برهم بزنند و برخی معتقدند که رفتارهای برخی نمایندگان آنقدر فضای مجلس را به خود اختصاص میدهد که زمان برای رسیدن به دیگر بحثها و چالشها نیست. مجلس با فاز نظارتی خود و با ارائه راهکارهایی باید به نوعی دولت را در ریل بهبود قرار دهد نه اینکه با فشارهای رسانهای بهدنبال امتیازات خاص باشد. حالا رسانههای اصولگرا هم به رفتارهای این افراد واکنش نشان میدهند. هفته جاری خبرگزاری اصولگرای تسنیم در گزارشی نوشت: «در شرایطی که کشور با چالشهای اقتصادی جدی مواجه است، بینظمی و حاشیهسازی برخی نمایندگان در مجلس، باعث هدررفت وقت میشود.» در این مورد با یکی از نمایندهگان ادوار مجلس شورا گفتوگو کردهایم. خادمی معتقد است که تندروها با حاشیهسازی اجازه بهبود وضعیت اقتصادی را نمیدهند و همواره دنبال منافع جناحی هستند.
تندروها و چالش اقتصاد
هدایتا... خادمی، عضو ادوار مجلس شورای اسلامی در تحلیلی بر عملکرد اقتصادی مجلس دوازدهم و حاشیههایی که برخی از شاخههای اصولگرایی برای بهارستان بههمراه دارند به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «مجلس آنقدر در مسایل اقتصادی کم تحرک است که در واقع نمایندگان گویی موضوعی برای به چالش کشیدن ندارند. 2 مجلس اخیر در سطح حداقلها بودند و بهغیر از چند نماینده باتجربه، کمتر چهره راهگشا در بهارستان مشاهده میکنیم و همین خلأ باعث شده تا انگیزه لازم برای راهکار دادن و چانهزنی با دولت در جهت بهبود وضعیت معیشتی و فقر را نداشته باشند. مجلس برای حل مشکلات باید هم نظارت داشته باشند و هم از توانایی دادن طرح برخوردار باشد. در مجلس دوازدهم اما بهدلایل حاشیههای موجود چنین مواردی را مشاهده نمیکنیم. با تاسف باید بگوییم که برخی از نمایندگان مجلس بهدنبال فعالیتهای جناحی خودشان هستند و برخی دیگر هم در پی کسب امتیازات بیشتر از وزرا دواندوان میروند. شهروندان اما چنین مواردی را بهخوبی مشاهده میکنند. وضعیت اقتصادی تبدیل به بحران اساسی شده است و تورم، مسکن، بیکاری، دلار و . . همه ذهن و فکر شهروندان را به خود تخصیص داده است ولی در مقابل نه دولت توانسته تحرکی از خود در جهت بهبود داشته باشد و نه مجلس میتواند از اهرمهای نظارتی خود در جهت بهبود وضعیت استفاده کند. اقتصاد ایران سالها است که بهرهوری خاصی ندارد و همواره با سیلی صورت خودمان را سرخ میکنیم. تاکنون چنین وضعیتی را تجربه نکرده بودیم. وضعیت اقتصادی را با اعداد و ارقام باید سنجید و دیگر چیزی برای پنهانکاری وجود ندارد. ایران جز نفت خام و برخی از محصولات پتروشیمی دیگر چیزی برای فروش ندارد که در این حوزه هم با محدودیتهایی از سوی آمریکا روبهرو هستیم. » او در همین مورد و با اشاره به حضور تندروهایی که اتمسفر بهارستان را تحت تاثیر قرار دادهاند، ادامه میدهد: «باتوجه به شعارهای اول انقلاب ما باید مجلسی داشته باشیم که با کنگره آمریکا توان برابری داشته باشد ولی آیا اکنون اینگونه است؟ برخی در انتخابات حداقلی که شهروندان در آن حضور کمرنگی داشتند وارد بهارستان شدهاند، چه انتظاری باید داشته باشیم؟ این نفرات جز آسیب برای جامعه سود دیگری ندارند ولی با این حال مشکل از خودشان نیست زیرا این نفرات طرحهایی را اجرا میکنند که برای آن برنامهریزی دارند و همه توان خود را در جهت رسیدن به منافع جناحی خود خرج میکنند و همانطوری که میبینیم برای برونرفت از چالشهای اقتصادی راهکاری هم ارائه نمیدهند. براساس برنامهریزیها و عملکرد این طیف تندرو باید بگوییم که آنها جلوی حل بحرانهای کشور و بهبود وضعیت اقتصادی را میگیرند و در این وضعیت هم آزاد هستند و هرچه میخواهند میگویند. ما باید مسئولان و دولتمردان را نسبت به جامعه پاسخگو کنیم و اگر هم از پاسخگویی سرباز زدند باید مطابق قانون با آنها برخورد شود.»ندانتد
اصولگراها و تندروها
خبرگزاری «تسنیم» که در ادوار گذشته بهنوعی از چهرههای تندروی بهارستان حمایت میکرد در گزارشی که هفته جاری منتشر کرد با ادبیاتی خاص حاشیههای این روزهای مجلس شورا را روایت میکند. در قسمتی از این گزارش که با تیتر «معیشت، گروگان برخی نمایندگان مجلس» آمده است: «با وجود اینکه معیشت و اقتصاد بهعنوان اولویت اصلی کشور مطرح است، برخی نمایندگان با طرح مسائل حاشیهای و عدم تمرکز بر موضوعات کلان، باعث شدهاند که این دغدغهها به حاشیه کشیده شود. این حاشیهسازیها از یکطرف باعث دورشدن از مسائل اصلی میشود و از طرف دیگر اعتماد عمومی را نسبت به توانایی مجلس در حل مشکلات اقتصادی کاهش میدهد. مردم انتظار دارند که نمایندگانشان بهجای پرداختن به مسائل جانبی، بر بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی تمرکز کنند. اینها در حالی است که بیتوجهی به مسائل اقتصادی و معیشتی میتواند پیامدهای جدی برای کشور داشته باشد. افزایش نرخ تورم، کاهش سرمایهگذاری داخلی، خارجی و کاهش رشد اقتصادی از جمله چالشهایی است که در صورت عدم رسیدگی، وضعیت معیشتی مردم را بیش از پیش دشوار خواهد کرد. بهعنوان مثال، افزایش نرخ تورم نهتنها قدرت خرید مردم را کاهش میدهد، بلکه باعث افزایش فقر و نابرابریهای اجتماعی میشود. علاوه بر این، بیتوجهی به مسائل اقتصادی میتواند به کاهش اعتماد سرمایهگذاران داخلی و خارجی منجر شود. در شرایطی که کشور نیازمند جذب سرمایهگذاری برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی است، هرگونه بیثباتی سیاسی و اقتصادی میتواند به فرار سرمایه و کاهش فرصتهای شغلی بینجامد. در شرایطی که کشور با چالشهای اقتصادی جدی مواجه است، بینظمی و حاشیهسازی برخی نمایندگان در مجلس، نهتنها باعث هدررفت وقت میشود، بلکه اولویتهای اصلی کشور را به حاشیه میکشد. این مساله نیازمند توجه جدی و همکاری همه نمایندگان برای تمرکز بر مسائل کلان و بهبود وضعیت معیشتی مردم است.»
ارسال نظر