آمار مبتلایان به تب دنگی در ایران از ابتدای سال جاری افزایش یافته است
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی بیش از ۸۷۵ مورد ابتلا به تب دنگی در ایران از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۱۰ آذر ماه خبر داد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، تب دنگی که علائمی مشابه آنفولانزا دارد، توسط پشه آئدس به انسان منتقل میشود. این پشه معمولاً در طول روز، بهویژه در ساعات طلوع و غروب آفتاب فعال است، بنابراین در این زمانها خطر گزیدگی و ابتلا به تب دنگی بیشتر است.
براساس گزارشها، محیطهای حاوی آب ایستاده مانند سطلها، تایرهای فرسوده و چالههای آب میتوانند محلی مناسب برای تولید مثل پشه آئدس باشند. در این مکانها حتی آب کمی هم میتواند به رشد تخمهای پشه و انتقال بیماری کمک کند.
طبق آخرین آمار، از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۷۵ مورد مثبت تب دنگی در ایران شناسایی شده که از این تعداد، ۶۷۷ نفر بدون سابقه سفر به خارج از کشور بودهاند. بیشتر موارد ابتلا در شهرستانهای بندرلنگه (هرمزگان) و چابهار (سیستان و بلوچستان) گزارش شده است. همچنین، ۶ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار در سایر استانها شناسایی شدهاند.
پشه آئدس اجیپتی که در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر فعال است و پشه آئدس آلبوپیکتوس که در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین مشاهده شدهاند، در انتقال این بیماری نقش دارند.
ارسال نظر