عملیات تعمیر و نصب نخستین سیستم فرازآوری مصنوعی در میدان نفتی سپهر و جفیر با موفقیت انجام شد
در گامی موثر برای افزایش تولید نفت از میدان نفتی سپهر و جفیر، عملیات تعمیر چاه و نصب پمپ SRP در چاه جفیر ۳، به عنوان دومین چاه تعمیری این میدان نفتی با موفقیت پایان یافت. این اقدام گامی مهم در راستای افزایش تولید و بهبود بهرهوری از میدان سپهر و جفیر محسوب میشود.
کارشناسان و مهندسان متخصص شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد موفق شدند با تلاش بیوقفه و طراحی سیستم فرازآوری مناسب بر روی یکی از چاههای قدیمی میدان که توان تولید طبیعی آن به کمتر از 200 بشکه در روز رسیده بود و برای نخستین بار در این میدان با بکارگیری امکانات یک شرکت ایرانی خدمات دهنده پمپ های میله ای- مکشی (SRP) و تحت قرارداد شرکت خدمات مهندسی پژواک انرژی، ظرف مدت زمان یکماه برای تعمیر چاه و نصب پمپ، ضمن تجهیز این چاه به این نوع سیستم فرازآوری مصنوعی، بر اساس آزمایش عملکردی 72 ساعته پمپ، تولید از این چاه را حدود سه برابر افزایش دهند که این امر تأثیر بسزایی در عملکرد چاه جفیر ۳ و افزایش تولید از این طرح ملی خواهد داشت.
شایان ذکر است میدان سپهر و جفیر بهعنوان یکی از میدانهای نفتی مهم در حال توسعه کشور، نقش کلیدی در افزایش تولید نفت دارد و اجرای روش های مناسب فرازآوری مصنوعی مناسب در این میدان، تأثیر مستقیمی بر افزایش تولید نفت خواهد داشت.
مزایای نصب پمپ SRP در چاه جفیر ۳ شامل موارد زیر است:
• افزایش تولید چند برابری نفت از چاه
• بهینهسازی برداشت از مخزن
• کاهش هزینههای عملیاتی
• افزایش طول عمر مفید چاه و بالطبع کاهش هزینه های عملیاتی
با توجه به نتایج موفقیت آمیز این عملیات، در صورت لزوم این روش در کنار سایر روش های فرازآوری مصنوعی و اقدامات چاه محور، برای افزایش تولید و بهرهوری از میدان سپهر و جفیر در سایر چاههای این میدان تکرار خواهد شد.
ارسال نظر