این خوراکی جایگزینی سالم برای کاهش استرس به جای غذاهای چرب
مطالعهای که در نشریه علمی عملکرد و غذا منتشر شده، نشان میدهد که نوشیدن کاکائو میتواند جایگزینی مناسب برای غذاهای پرچرب در کاهش اثرات استرس باشد. به گفته محققان دانشگاه بیرمنگام، مصرف کاکائو به لطف ترکیب خاصی به نام فلاوانول اپیکاتچین، میتواند باعث بهبود عملکرد عروق و کاهش فشار خون ناشی از استرس شود.
به گزارش آرمان ملی آ«لاین، کاکائو سرشار از اپیکاتچین است، مادهای که عملکرد لایه اندوتلیال رگها را تقویت میکند. این فرآیند باعث گشاد شدن عروق، بهبود جریان خون و کاهش فشار خون میشود. به این ترتیب، بدن میتواند سریعتر از اثرات استرس رهایی یابد.
جزئیات تحقیق
در این مطالعه ۲۳ فرد سالم (مرد و زن) شرکت داشتند. به هر فرد یک وعده غذای پرچرب به همراه نوشیدنی کاکائو با میزان بالای اپیکاتچین داده شد. سپس عملکرد عروقی آنها قبل و بعد از یک فعالیت استرسزای روانی ۸ دقیقهای بررسی شد. نتایج نشان داد که مصرف کاکائو به بازیابی سریعتر عروق کمک کرده و اثرات استرس بر بدن را کاهش میدهد.
غذاهای پرچرب و استرس
هرچند مصرف غذاهای چرب در لحظه ممکن است آرامشبخش به نظر برسد، اما این مطالعه و تحقیقات قبلی نشان دادهاند که این نوع غذاها میتوانند اثرات منفی بر عملکرد عروق داشته باشند و فرآیند بازیابی بدن پس از استرس را کند کنند. سطوح بالای تریگلیسیرید و پروتئینهای التهابی که پس از مصرف این غذاها در خون افزایش مییابند، عملکرد عروق را مختل میکنند.
دیدگاه کارشناسان
کاتارینا رندیرو، متخصص تغذیه و نویسنده این تحقیق، تأکید میکند که برای افرادی با مشاغل پرتنش یا کسانی که بهطور مداوم تحت استرس هستند، اجتناب از غذاهای چرب و انتخاب گزینههای سالمتر مانند کاکائو میتواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
میشل روتنشتاین، کارشناس تغذیه قلب و عروق، نیز میگوید که فلاوانولهای کاکائو به دلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خود، نه تنها به بهبود جریان خون کمک میکنند، بلکه استرس را نیز کاهش میدهند.
منابع دیگر فلاوانولها
فلاوانولها علاوه بر کاکائو، در چای سبز، پوست سیب، انواع توتها و انگور نیز یافت میشوند.
ارسال نظر