چطوری شوهرمونو متقاعد کنم که هر دو باید مشاوره برویم؟
ما در این مقاله تنها به برخی از مهم ترین علل عدم تمایل آقایان برای مراجعه به مشاوره خانواده اشاره کردیم. شناخت این علل و بررسی هر کدام از آن ها می تواند راهکار مناسب برای برون رفت از این مشکل را به شما ارائه دهد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های تخصصی بر اساس وضعیت واقعی خودتان از کارشناسان گروه مشاوره آویژه کمک بگیرید.
« شوهرم مشاوره نمیاد! » شاید این جمله را بتوان یکی از شایع ترین جملات و البته مشکلات روابط زناشویی در مراجعه به یک مشاور دانست. منطقی بودن ذهن مردانه و اولویت بندی های متعدد از جمله مواردی است که باعث شده مردان تمایل کمتری به مشاوره داشته باشند.
در حالت کلی ما می خواهیم در این مقاله مرکز مشاوره آویژه به نقش مشاوره خانواده در زندگی زناشویی با محوریت مشکلات مردان در این مراجعات بپردازیم.
در واقع می خواهیم بدانیم زمانی که یک زن می گوید «شوهرم مشاوره نمیاد» علت آن را بشناسیم و بتوانیم راهکاری منطقی برای آن پیشنهاد دهید.
البته موارد ذکر شده در این مقاله حالت کلی داشته و نمی توان به صورت اختصاصی در تمامی موارد به آن استناد کرد. از این رو پیشنهاد ما این است که در این خصوص بهتر است با کارشناسان گروه مشاوره آویژه صحبت کنید.
مشاوره خانواده، نیازی که کتمان می شود!
یکی از مهم ترین دلایلی که زوجین به خصوص مردان مقاومت خاصی برای نرفتن به مشاوره از خود نشان می دهند این است که اساسا نیازی به این مسئله احساس نمی کنند.
در کلام ساده تر این دیدگاه در غالب خانواده ها و زوجین وجود دارد که تمام مسائل مربوط به خانواده توسط اعضای خانواده به خصوص زن و شوهر قابل بررسی و حل می باشد.
از طرف دیگر استفاده از یک مشاور در خصوص مسائل زندگی برای زوجین به خصوص مردان چیزی شبیه به فضولی است. بنابراین اگر بخواهیم از دیدگاه کلی کتمان نیاز به مشاوره را در خانواده های ایرانی جستجو کنیم به چند نکته خواهیم رسید که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
فرهنگ اجتماعی و تاریخی ایران
شوهرم مشاوره نمیاد از جمله جملات جدیدی محسوب می شود که بنیاد فرهنگی و اجتماعی قوی دارد. در واقع یک پیشینه قدیمی و فرهنگ اجتماعی قوی را می توان اولین دلیل این اتفاق به خصوص برای آقایان دانست.
جامعه ایرانی طی دهه های گذشته توجهی به نقش مشاوره در زندگی نداشته. بنابراین می توان گفت که اساسا فرهنگ استفاده از مشاوره در ایران به طور واقعی نهادینه نشده است. اما نداشتن فرهنگ استفاده از مشاوره های تخصصی و منطقی مانع از بروز احساسات و هم صحبتی نشده است.
در کلام ساده تر همان مشکلات و اتفاقات در بعد زمانی و مکانی دیگر و با افرادی دیگر در میان گذاشته می شود. با توجه به این که بسیاری از این افراد چه به صورت تجربی و چه به صورت علمی تخصصی در این حوزه ندارند مشاوره هایی انجام می دهند که عملا کارایی ندارد و یا حتی می تواند نتایج عکس برای فرد داشته باشد.
بنابراین کاملا طبیعی است که در ذهن زوجین به خصوص مردان نتایج نه چندان جذابی از مشاوره های مختلف به ثبت رسیده باشد و همین مسئله باعث شده شوهر شما از نظر ذهنی مقاومت خاصی برای حضور در جلسه مشاوره داشته باشد.
ایران، یک جامعه مردسالار سنتی!
با وجود برابری زنان و مردان در جامعه، همچنان می توان ریشه های مردسالاری را به نحوی در جامعه مشاهده کرد. در واقع مردان در اعماق ذهن خود همچنان حالتی شبیه به حالت مردان دهه های گذشته را دارند و این به صورت ناخودآگاه و بر اساس جستارهای فرهنگی است که طی دهه ها شکل گرفته است.
در این نوع ساختار فرهنگی مردان به عنوان مسئول حفظ حریم خانواده، مشاوره ازدواج را به عنوان یک نوع شکست مرزهای زندگی خود تلقی می کند.
در کلام ساده تر زمان زیادی از دوره مردسالاری در ایران نگذشته است و همچنان می توان رگه هایی از آن را در رفتار آقایان و اذهان آن ها مشاهده کرد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است شاید روابط زناشویی امروز مانند چند دهه گذشته تحت سلطه آقایان قرار ندارد، اما میل به این کار به صورت ناخودآگاه در آن ها وجود دارد. از این رو آقایان معمولا در برابر هر مفهوم یا هر کسی که بخواهد مانع از این اتفاق شود مقاومت نشان می دهد.
اولویت بندی زندگی
اولویت بندی زندگی بر اساس فرهنگ اجتماعی برای مردان به نحوی تعریف شده است که نقش مشاوره در آن کمترین اولویت را دارد. در کلام ساده تر یک مرد اصولا به درآمد خانواده، هزینه ها و سطح رفاه مادی خانواده خود توجه می کند.
همین اولویت بندی ها باعث شده است که بسیاری از مردان نقش مشاوره در زندگی را از اولویت بندی های خود خارج کرده باشند. به طور مثال تامین هزینه های معمول زندگی و رسیدن به اهداف مالی تعیین شده مهم ترین اولویت های هر مردی در ایران محسوب می شود. همین موارد باعث شده در بسیاری از موارد مردان حاضر هستند چند شیفت (صبح تا شب) کار کنند و تنها چند ساعت محدود را در کنار خانواده خود بگذراند. بنابراین کاملا طبیعی است که در چنین شرایطی نیازی به مشاوره خانواده به خصوص از سمت مردان احساس نشود.
فرایند طولانی برای نتیجه بخش بودن مشاوره
یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در خصوص علوم روانشناسی مانند مشاوره وجود دارد این است که این دست از علوم امکان نتیجه بخش به صورت دفعتی را ندارند. در واقع برای مشاهده نتایج این علوم باید اجازه داد تا روند آن به صورت کامل طب شود، روندی که نسبتا طولانی است و می تواند حتی تا چند ماه یا چند سال ادامه دار شود.
این ویژگی به خصوص در دوره ای که همه چیز سرعت بیشتری پیدا کرده و انسان ها حوصله کمتری دارند چیز چندان جذابی نیست.
ویژگی ذاتی مردان
یکی دیگر از دلایل عدم موافقت آقایان برای استفاده از مشاوره خانواده، ذات طبیعی آن هاست. مردان اساسا دوست دارند به صورت کاملا منطقی به همه چیز نگاه کنند. برای مردان همه چیز باید برابر با یک نتیجه مشخص باشد و اگر قرار باشد هزینه ای انجام دهند دوست دارند به سرعت نتیجه آن را ببینند.
از طرف دیگر مردان دوست ندارند اطلاعات زیادی از زندگی شخصی و خانوادگی خودشان بروز دهند، این مسئله برای مردان عموما به معنی از بین رفتن حریم های زندگی و شکسته شدن چارچوب ها محسوب می شود. از این رو غالبا مشاوره خانوادگی برای آقایان نه تنها بی فایده به نظر می رسد، بلکه این دست از افراد آن را برای ادامه زندگی مشترک مضر می دانند.
تصور غلط در مورد مشاوره های خانواده
تصور اشتباهی که در خصوص مشاوره های خانواده، مشاوره های فردی و به صورت کلی مباحث مربوط به روانشناسی وجود دارد این است که این دست از موارد مخصوص کسانی است که مشکلات حادی دارند. به نوعی افراد تصور می کنند که اولا مشکل آن ها در حدی نیست که بخواهند سراغ مشاوره خانواده بروند و ثانیا این تفکر را دارند که مراجعه به مشاوره می تواند اثبات کننده شکست در زندگی و قبول مشکلات باشد!
تجربه ناخوشایند از مشاوره های خانواده
مشاوره خانواده درست مانند هر شغل دیگری دارای نکات مثبت و منفی است و ممکن است افراد در این حوزه مشغول به فعالیت باشند که صلاحیت واقعی را ندارند. واقعیت این است که مشاوره خانواده هزینه چندان بالایی ندارد و مراکز مشاوره نباید نسبت به دریافت هزینه های نامتعارف اقدام کنند.
یکی از مهم ترین دلایلی که زوجین و به خصوص آقایان تمایلی به استفاده از خدمات مشاوره ندارند همین تجربه های ناخوشایند است. نکته ای که وجود دارد این است که بخش مهمی از هزینه های مربوط به مشاوره های خانواده باید توسط دولت پرداخت شود.
از این رو بسیاری از مراکز دولتی آماده ارائه خدمات در این حوزه هستند. از طرف دیگر شما می توانید برای دریافت بهترین مشاوره ها با کیفیت مناسب از کارشناسان گروه مشاوره آویژه بخواهید شما را در این حوزه راهنمایی کنند.
سخنی از مشاوران آویژه
ما در این مقاله تنها به برخی از مهم ترین علل عدم تمایل آقایان برای مراجعه به مشاوره خانواده اشاره کردیم. شناخت این علل و بررسی هر کدام از آن ها می تواند راهکار مناسب برای برون رفت از این مشکل را به شما ارائه دهد.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های تخصصی بر اساس وضعیت واقعی خودتان از کارشناسان گروه مشاوره آویژه کمک بگیرید.
سولات متداول
چرا شوهرم مشاوره نمیاد؟
علل مختلفی برای این سوال وجود دارد که در این مقاله به آن اشاره شد. بنیاد فرهنگی جامعه، اولویت بندی های زندگی و همچنین عدم نتیجه بخشی مشاوره در کوتاه مدت از جمله علل اصلی این مسئله است.
آیا مشاوره خانواده هزینه زیادی دارد؟
واقعیت این است که مشاوره خانواده هزینه های زیادی ندارد و تقریبا به نحوی تعریف شده است که غالب افراد و خانواده ها در جامعه امکان استفاده از این شرایط را داشته باشند.
آیا امکان دریافت مشاوره تلفنی هم وجود دارد؟
شما برای این کار می توانید از کارشناسان گروه مشاوره آویژه کمک بگیرید. کارشناسان این گروه بر اساس واقعیت زندگی و شرایط شخصی خودتان سعی می کنند بهترین راهکارها را در اختیار شما قرار دهند.
ارسال نظر