بهترین جایگزین برنج !
محققان مرکز پزشکی مونته فیوره در نیویورک اعلام کردند: انتخاب برنج به جای سیب زمینی میتواند باعث کمبود مواد مغذی ارزشمند شود.
مقایسه دقیق مواد مغذی در وعدههای غذایی نشان داد که جایگزینی ۲ وعده روزانه نان و برنج با سیب زمینی میتواند سطح پتاسیم را تا ۲۱ درصد، ویتامین C را تا ۱۱ درصد و فیبر را تا ۱۰ درصد افزایش دهد که میتواند تا حد زیادی کمبود مواد مغذی ناشی از مصرف برنج را جبران کند. این مطالعه که در ژورنال «مرزهای تغذیه» (فرانتیرز این نوتریشن) منتشر شد، نشان داد که یک سیب زمینی متوسط ۱۵ درصد از مقدار توصیه شده روزانه، پتاسیم دارد، در حالی که نان سبوس دار فقط سه درصد پتاسیم دارد.
برنج و سیب زمینی هر دو از اجرای اصلی رژیم غذایی ایرانی هستند. اگر تا به حال برنج، سیب زمینی یا هر دو را در یک دستور غذا قرار داده باشید، مانند خورشت قیمه و برنج ممکن است در مورد تفاوت بین ارزش غذایی آنها تعجب کرده باشید. اگرچه برنج و سیب زمینی ممکن است بهترین انتخاب برای کسانی که رژیم کم کربوهیدرات دارند نباشند، اما یک افزودنی خوشمزه برای هر وعده غذایی هستند. این مساله برای ما ایرانیها که برنج جزء اصلی غذای ما را تشکیل میدهد، قابل درکتر است.
به گزارش هلت دایجست، در حالی که سیب زمینی نوعی سبزی نشاستهای است، برنج از گیاه اوریزا ساتیوا (که برنج را از نظر علمی هم به همین نام میخوانند) به دست میآید. اگرچه برنج و سیب زمینی هر دو حاوی مقدار زیادی نشاسته هستند، برنج کربوهیدرات و کالری بیشتری دارد، در مقابل، سیب زمینی دارای شاخص گلیسمی بالاتری است. (شاخص بالای گلیسمی به این معنی است که که با سرعت بالایی توسط بدن شما جذب شده و باعث افزایش سریع قند خون میشود)
انتخاب برنج یا سیب زمینی برای وعده غذایی بعدی به ترجیح غذایی شما بستگی دارد، اما هر دوی آنها اگر به درستی پخته شوند میتوانند بخشی سالم از هر رژیمی باشند. در این مطلب به موارد بیشتری درباره تفاوت ارزش غذایی برنج در مقایسه با سیب زمینی اشاره کردهایم.
ارسال نظر