سخنگوی اعتدال و توسعه: در تهران لیست کامل ۳۰ نفره میدهیم
آرمان ملی _مطهره شفیعی : ظاهرا در انتخابات مجلس دوازدهم باید شاهد تغییراتی بود؛ تغییراتی که تا پیش از این اگر چه نکته منفی نبود اما عملیاتی کردن آن با موانعی مواجه بود که از جمله آنها، عرف بخشی از جامعه است.
حزب اعتدال و توسعه ظاهرا درصدد تابوشکنی است. این حزب که در دایره احزاب اعتدالی تعریف میشود، قصد شرکت در انتخابات دارد و محمدرضا نوبخت شاخصترین چهره این جریان در انتخابات است. اما سخنگوی این حزب اخیرا سخن از سرلیستی یک خانم به میان آورده است. جواد هروی درباره تغییر حوزه انتخابیه نوبخت اظهار کرد: لیستهای تهران با عنایت به تغییری که در حوزههای انتخابیه رخ می دهد، امکان تغییرات دارد. به عبارت دیگر در حال حاضر با توجه به شرایط پیش آمده حزب اعتدال و توسعه اصرار دارد که نوبخت از حوزه انتخابیه رشت در انتخابات شرکت کند یا اصرار بر این است که بتوانیم سرلیستهای جدیدی اعم از اعضای حزب یا گروههای ائتلافی در تهران داشته باشیم که این اقدام طی ۲، ۳ روز آینده مشخص خواهد شد. همچنین حزب اعتدال و توسعه براساس رایزنی با سایر احزاب اعم از کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان، اعتماد ملی، خانه کارگر و ستاد عقلانیت که هواداران لاریجانی هستند، لیست مشترک خواهد داد.سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین ادامه داد: البته سرلیستی لیست ائتلافی حزب اعتدال و توسعه با احزاب اصلاحطلب هنوز مشخص نیست و بنده گمانهزنی رسانهها در این مورد را ردمیکنم، فعلاً هیچ فردی را برای سرلیستی انتخاب نکردیم مگر اینکه شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه مشخص و معین کند و ما اعلام کنیم، احتمال اینکه سرلیست ائتلافی تهران حزب اعتدال و توسعه یک زن باشد هم وجود دارد، البته این خانم از چهرههای سیاسی حزب اعتدال و توسعه است. در حقیقت منظور این است که زنان هم از جمله گزینههای سرلیستی ماست. نکته قابل تامل در اظهارات هروی، لیست کاملی است که این حزب برای انتخابات دارد .
*زنان پیشتاز سیاست
پیش از حزب اعتدال و توسعه، تابوی حضور زنان در صدر مناصب سیاسی از سوی حزب اتحاد شکسته شده بود و آذر منصوری به عنوان دبیرکل این حزب معرفی شد و پس از آن هم منصوری به ریاست جبهه اصلاحات رسید. ظاهرا عملکرد منصوری و حامیان ریاست یک زن چنان بوده که احزاب غیراصلاح طلب را مجاب به استفاده از خانمهای توانمند در پستهای کلیدی کرده است که حزب اعتدال و توسعه یکی از این احزاب است. البته نباید فراموش کرد که حضور یک خانم در سرلیست انتخاباتی با مخالفت تندروها و دلواپسان اصولگرا مواجه خواهد شد چرا که آنها بهخوبی میدانند اکثریت جامعه با بها دادن به توانمندی زنان در عرصه سیاسی موافق هستند و رای خود را به نام حامیان این ایده به صندوق رای خواهند ریخت بنابراین تلاش میکنند تا با تخریب زنان مانع از موفقیت لیستهایی شوند که به زنان اهمیت میدهند.
*حزب اعتدال و توسعه پیشتاز است
هروی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مواضع حزب اعتدال و توسعه در انتخابات مجلس دوازدهم گفت: با توجه به شرایط سیاسی کشور و به نسبت تأییدصلاحیتهای صورت گرفته در روزهای گذشته، شاهد رقابتی شدن و مشارکتی شدن انتخابات ۱۴۰۲ نبودیم و عملاً حق انتخاب بازیکن از برخی احزاب غیراصولگرا گرفته شد، به همین دلیل در بسیاری از حوزهها احزابی مانند اعتدال و توسعه برای حضور در صحنه انتخابات با کمبود بازیکن مواجه شدند.سخنگوی این حزب خبر داد:« در حزب اعتدال و توسعه جهت تکمیل لیستهای خود در تهران و سایر استانهای کشور رایزنی با سایر احزاب را شروع کردیم و این رایزنیها تاکنون موفق بوده و توانستیم به رشته وحدت کاندیداها در ارائه لیست دست پیدا کنیم که انشالله در روزهای آینده لیست خود را چه در تهران به صورت لیست کامل ۳۰ نفره و چه در استانهای دیگر به صورت ائتلافی اعلام خواهیم کرد.» هروی علاوه بر این در پاسخ به اینکه حزب اعتدال و توسعه در مورد لیست با کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان، اعتماد ملی، خانه کارگر و ستاد عقلانیت رایزنی کرده است، خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته رایزنیهای بسیار مفصل و متعددی داشتیم، نکته جالب این است که در این رایزنیها گزینههایی مشترک از آب درآمدند، یعنی ما روی یک گزینه تأکید میکنیم و بعد متوجه میشویم که سایر احزاب هم روی همان گزینه انگشت گذاشتند و این از جمله نقاط قوت این رایزنیهاست که اگر به همین صورت ادامه پیدا کند، بنده خبر خوش خواهم داد به این ترتیب که احتمالاً گزینههای احزاب ائتلافی کاملاً مشترک و مورد قبول همگان باشند.
*ائتلافهایی که هنوز قطعی نشده است
در عین حال 8 بهمن عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: احتمال ائتلاف کارگزاران با سایر احزاب اصلاحطلب یا اعتدال و توسعه وجود دارد.یدالله طاهرنژاد درباره احتمال ائتلاف کارگزاران با سایر احزاب اصلاحطلب یا اعتدال و توسعه، تصریح کرد: احتمال ارائه چنین لیستی وجود دارد. کارگزاران در دورههای قبل هم اعتقاد به حرکت جمعی داشت ولی تا این لحظه هنوز تصمیمی گرفته نشده است.15 بهمن هم فارس نوشت:« حزب اعتدال و توسعه به دنبال ائتلاف انتخاباتی با حزب کارگزاران، اعتماد ملی، ندای ایرانیان و خانه کارگر و طیف موسوم به اصولگرایان معتدل (نزدیک به علی لاریجانی و برخی نمایندگان ادوار مجلس) است و میخواهد آنها را به عنوان منتقد و مخالف دولت در انتخابات گرد آورد. طبق اطلاعاتی که هروی داده، اعتدال و توسعه با حزب کارگزاران سازندگی، اعتماد ملی، ندای ایرانیان و خانه کارگر و مجموعه اصولگرایان معتدل نزدیک به علی لاریجانی و نمایندگان ادوار به مدیریت منصور حقیقتپور جلسه دارد.سخنگوی حزب اعتدال و توسعه البته تنها کسی نیست که بر ضرورت ائتلاف این گروه سیاسی و تلاشهایشان در این راستا تاکید دارد. پیش از او نیز محمدباقر نوبخت، دبیرکل این حزب گفته بود: «حزب اعتدال و توسعه به عنوان یک حزب مستقل نظر خود را نسبت به انتخابات صریحا بیان کرده است. با این حال ما قرار شد تا با هماهنگیها و جلساتی که داشتیم، در هر حوزه اگر احزاب همسو فرد مطمئنی بهعنوان کاندیدا داشته باشند، از آنها حمایت خواهیم کرد».در همین حال، روزنامه هممیهن وابسته به کرباسچی (دبیرکل سابق حزب کارگزاران) در تیتر اول خود به نقل از نوبخت نوشت: «منتقدان دولت، ائتلاف میکنند.» مشخص است که فارس برای تضعیف جریان اصلاحات و اعتدل اینگونه به انتشار روایت خودساخته کیهان پرداخته است اما آنچه عجیب است ساز مخالف برخی احزاب اصلاح طلب است که به رغم عضویت در جبهه اصلاحات در تلاش برای ائتلاف و ارایه لیست هستند.
ارسال نظر