کره زمین ماه را از دست داد!
سیارک کوچک «PT5 2024»، که از حدود دو ماه پیش به عنوان «ماه دوم» یا «ماه کوچک» در کنار زمین و ماه در مدار حرکت میکرد، امروز دوشنبه ۲۵ نوامبر مدار زمین را ترک خواهد کرد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ، این سیارک پس از جدا شدن از زمین، بار دیگر در سال ۲۰۵۵ به آن نزدیک خواهد شد. تحقیقات و تجزیهوتحلیلهای انجامشده روی سیارک «PT5 2024» نشان میدهند که این اجرام فضایی ممکن است از موادی تشکیل شده باشد که در اثر برخوردهای قدیمی با ماه، از سطح آن جدا شدهاند. دلیل این فرض، شباهتهای سطحی این سیارک با ماه است که حاوی حفرهها و دهانههای برخوردی است.
این یافتهها موجب شده است که برخی معتقد باشند که زمین، به نوعی میتواند بهعنوان «پدربزرگ» این ماه کوچک یا ماه دوم عمل کرده باشد. فرضیه اصلی شکلگیری ماه، که تحت عنوان «فرضیه برخورد غولپیکر» شناخته میشود، بیان میکند که ماه زمانی به وجود آمد که حدود چهار میلیارد سال پیش یک برخورد عظیم، مواد مذاب را از سطح زمین به فضا پرتاب کرد و در نهایت این مواد به سردی و متراکم شدن رسیدند.
مطالعات طیفی روی سیارک «PT5 2024» نیز نشان میدهند که ترکیب شیمیایی این سیارک مشابه مواد ماه است که از طریق ماموریتهای فضایی مختلف، مانند ماموریتهای لونای روسیه و ماموریتهای قمری آپولو به زمین آورده شده است.
این سیارک کوچک از کمربند سیارکی آرجونا سرچشمه گرفته است، که مجموعهای از سنگهای فضایی است که در مداری مشابه مدار زمین به دور خورشید میچرخند.
مارکوس، یکی از محققان، اشاره میکند که برای تبدیل شدن به یک «ماه کوچک»، یک سیارک باید در فاصله ۴.۵ میلیون کیلومتری از زمین قرار گیرد و با سرعتی حدود ۳۵۴۰ کیلومتر در ساعت به زمین نزدیک شود. شرایط لازم برای چنین ملاقاتهایی در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ برآورده شد، و این سیارک بهزودی با اختلال گرانشی ناشی از خورشید، مدار خود را ترک خواهد کرد و به کمربند سیارکی آرجونا بازخواهد گشت.
ارسال نظر