| کد مطلب: ۱۰۶۷۸۸۸
لینک کوتاه کپی شد

120 سرباز ناتو از ایرانی‌ها عذر خواهی کردند

امیر عظیمی گفت: کشف، شناسایی و نشاندن اجباری هواپیمای ایساف متعلق به کشورهای ناتو که می‌خواست در نقش هواپیمای مسافربری از آسمان جمهوری اسلامی ایران بدون مجوز عبور کند که بعد از تشخیص و نشاندن این هواپیما، شاهد بیش از ۱۲۰ سرباز کشورهای ناتو از جمله کشور آمریکا در داخل هواپیما بودیم که بعد از عذرخواهی و اخذ مجوزهای لازم اجازه‌ پرواز به آن داده شد.

 

 
 
آرمان ملی:فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب ارتش از استقرار پدافند هوایی ارتش ایران در بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ نقطه خبر داد.
استقرار پدافند هوایی ارتش ایران در بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ نقطه!

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس امیر عظیمی، فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب ارتش در گفت‌وگویی به بیان نکاتی درباره تفکیک این نیرو از نیروی هوایی ارتش، ماجرای دستگیری عبدالمالک ریگی، توانایی نیروی پدافند هوایی و ... پرداخته است. بخشی از گفتگوی او را در ادامه می خوانید.

شما به افتخارات و دستاوردهای نیروی پدافند هوایی ارتش در دفاع مقدس اشاره کردید. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که آن دوران پدافند هوایی بخشی از نیروی هوایی ارتش بود. اما، بعدها شاهد بودیم که پدافند هوایی در ابتدا به یک قرارگاه مجزا و سپس در قالب یک نیروی جداگانه تفکیک شد. لطفا دراین‌باره بفرمائید.

 

پدافند هوایی در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن در دوران دفاع مقدس جزو نیروی هوایی بود.

 
 

پس از جنگ تحمیلی با توجه به تجربیات حاصل از هشت سال جنگ تحمیلی و با توجه به دکترین نظامی کشور که به صورت بازدارندگی دفاعی تعریف شده بوده و هست و با توجه ماهیت تهدیدات که بیشتر جنبه هوایی داشت و استقرار پایگاه‌های هوایی کشورهای فرامنطقه‌ای در راس آن‌ها شیطان بزرگ یعنی آمریکا در کشورهای همسایه، نیروی پدافند هوایی با فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در دهم شهریور سال ۱۳۸۷ تشکیل و ماموریت یافت از آسمان نیلگون جمهوری اسلامی ایران حفظ و حراست کند.

نیروی پدافند هوایی جهت اجرای ماموریت ارجاعی و محوطه، فضای کشور جمهوری اسلامی ایران را به ۹ منطقه تقسیم کرد که منطقه‌ی پدافند هوایی شمال غرب یکی از مناطق ۹گانه پدافند هوایی است که منطقه‌ی پدافند هوایی شمال غرب یکی از این مناطق است.

 
 
 

چگونگی انجام عملیات دستگیری عبدالمالک ریگی با مشارکت پدافند هوایی ارتش

شاهد هستیم که نیروی پدافند هوایی ارتش به عنوان یک نیروی تازه تشکیل یافته و نوپا توانسته افتخارات بسیاری را کسب کند. لطفا به این موفقیت‌ها اشاره کنید و بفرمائید که رمز دستیابی به این موفقیت‌ها چیست؟

نیروی پدافند هوایی ارتش به عنوان دومین نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران یک نیروی جوان و نوپا میان نیروهای چهارگانه ارتش به شمار می‌رود. قدمت این نیرو به ۱۴ یا ۱۵ سال می‌رسد و در این ۱۴ سال توانسته است ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها و توانمندی‌های خود را در حوزه‌ ماموریتی به منصه ظهور برساند.

 

اگر بخواهیم مصداقی از این موفقیت‌ها را به محضر ملت شریف و بزرگ ایران اسلامی بیان کنیم باید به کشف، شناسایی و نشاندن هواپیمای حامل تروریست بین‌الملل عبدالمالک ریگی اشاره کنیم. این ماموریت یک عملیات بی‌نظیر در سطج جهان بود که با همکاری وزارت اطلاعات و نیروی هوایی با محوریت پدافند هوایی انجام شد.

اهمیت ماموریت دستگیری عبدالمالک ریگی اینجاست که پدافند هوایی توانست هواپیمای حامل او را از میان یکصد فروند هواپیما که به طور همزمان در آسمان در حال پرواز بودند، شناسایی کرده و با هدایت پروازی توانست این هواپیما را تشخیص داده و با اطمینان خاطر به زمین بنشاند.

کشف، شناسایی و نشاندن اجباری هواپیمای ایساف متعلق به کشورهای ناتو که می‌خواست در نقش هواپیمای مسافربری از آسمان جمهوری اسلامی ایران بدون مجوز عبور کند که بعد از تشخیص و نشاندن این هواپیما، شاهد بیش از ۱۲۰ سرباز کشورهای ناتو از جمله کشور آمریکا در داخل هواپیما بودیم که بعد از عذرخواهی و اخذ مجوزهای لازم اجازه‌ پرواز به آن داده شد.

کشف و جلوگیری از ورود هواپیمای مسئولان حامل مسئولان عالی رتبه‌ کشورهای اروپایی، آسیای شرقی و آسیای غربی بودیم که می‌خواستند با قلدری بدون اخذ مجوزها و رعایت قوانین هوانوردی از آسمان جمهوری اسلامی ایران عبور کنند که توسط پدافند هوایی جلوگیری شد و پس از اخذ مجوزهای لازم اجازه‌ ورود به فضای کشور جمهوری اسلامی ایران داده شد.

در نهایت در اثر دلاورمردی‌ها، هوشیاری‌ها و وجود چشمان تیزبین پدافند هوایی در سال ۱۳۹۵ آسمان کشور جمهوری اسلامی ایران از طریق سازمان بین‌المللی هوانوردی به عنوان امن‌ترین آسمان جهان معرفی شد که در طول عمر صد ساله‌ این سازمان سابقه نداشت که آسمان یک کشور از طریق این سازمان به عنوان امن‌ترین آسمان معرفی شود.

 
 

استقرار پدافند هوایی ارتش در بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ نقطه ایران

توان امروز پدافند هوایی ارتش در کل کشور چگونه است؟

امروز پدافند هوایی ارتش در بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ نقطه حتی در در صعب العبورترین نقاط کشور مستقر است و مرزهای هوایی جمهوری اسلامی ایران را به صورت ۲۴ ساعته هوایی رصد و پایش می‌کند و همان گونه که دشمن نیز از آن آگاه است، کوچک‌ترین تعدی و تجاوز دشمن با آتش مستحکم پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و پدافند هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مواجه خواهد شد.

هدایت پروازی بیش از ۹۰۰ پرواز توسط منطقه پدافند هوایی شمال غرب ارتش

منطقه پدافند هوایی شمال غرب ارتش یکی از مناطق ۹گانه پدافندی است. این منطقه چه اهمیتی در بین مناطق ۹گانه پدافندی دارد و از کدام جوانب حائز اهمیت است؟

منطقه‌ پدافند هوایی شمال غرب در بین مناطق ۹گانه پدافندی از دو جنبه حائز اهمیت است.

 
 

آسمان منطقه‌ پدافند هوایی شمال غرب به عنوان دروازه‌ هوایی کشورهای اروپایی است و این ایجاب می‌کند که آسمان منطقه‌ شمال غرب که در اختیار منطقه‌ پدافند هوایی شمال غرب هست،‌ تردد،‌ ترافیک و ترانزیت هوایی بسیار بالایی داشته باشد. به نحوی که امروزه در طول ۲۴ ساعت شاهد هدایت پروازی و رصد بیش از ۹۰۰ پرواز عبوری بر فراز این منطقه توسط شبکه‌ یکپارچه پدافند هوایی هستیم.

 

منطقه پدافند هوایی شمال غرب ماموریت دفاع از آسمان منطقه شمال غرب را برعهده دارد که آسمان استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و بخش‌های کثیری از شمال استان‌های زنجان و کردستان را تحت حفظ و حراست خود دارد.

بیش از ۱۰ رادار در منطقه پدافند هوایی شمال غرب مستقر است

شما در سخنان خود به هدایت پروازی انجام گرفته توسط منطقه پدافند شمال غرب اشاره کردید. اکنون که در سال ۱۴۰۲ هستیم این شاخص چه تغییراتی را از گذشته تا به امروز داشته است؟

درخصوص هدایت پروازی می‌خواهم یک کار مقایسه‌ای انجام بدهم. ما تا پایان جنگ تحمیلی در شمال غرب ایران یک منطقه پدافندی همانند آنچه امروز به عنوان منطقه پدافند شمال غرب می‌شناسیم،‌ نداشتیم بلکه یک رادار داشتیم که در گروه تبریز مستقر بود. این رادار از رادارهای خرید از خارج بود ولی امروز ما در منطقه پدافند هوایی شمال غرب بیش از ۱۰ رادار را مستقر کرده‌ایم که همگی آن‌ها به دست جوانان متعهد و متخصص کشورمان طراحی و ساخته شده است.

نکته دیگری که باید اضافه کنم، این است که برد رادارهای ما که خارجی هم بودند تا پایان جنگ تحمیلی بیش از ۲۰۰ - ۳۰۰ کیلومتر نبود ولی امروز برد رادارهای ما که در سطح کشور و منطقه پدافند شمال غرب گسترش یافته‌اند به بیش از ۳ هزار کیلومتر رسیده است.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار