تعطیلی پنجشنبهها و کاهش ساعت اداری از چه تاریخی اعمال میشود؟
سرنوشت این لایحه همچنان نامشخص است و معلوم نیست دولت تمایلی برای ادامه این روند پُر دردسر خواهد داشت یا فعلا آن را در گوشهای خواهد گذاشت تا شامل مرور زمان شود. در حال حاضر خبری از کاهش ساعات اداری و افزایش تعطیلی آخر هفته نیست و فقط جمعه تعطیل رسمی در ایران است.

در آخرین روز کاری سال گذشته هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، لایحه کاهش ساعت کاری اداری را مغایر با سیاستهای کلی دانست و آن را تأیید نکرد که این تصمیم خوشایند نمایندگان مجلس نیست. خاصه اینکه بسیاری از مصوبات مجلس وقتی از سد شورای نگهبان عبور میکنند، به فیلترهای هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برخورد و پشت درهای بسته سرنوشت مصوبات مجلس تغییر میکند.
از اینرو رحمتالله نوروزی در نشست علنی دیروز مجلس با تأکید بر یکسانسازی روزهای تعطیل در کشور گفت: مخالفت با تعطیلی پنجشنبهها یک نوع دوگانگی در کشور ایجاد کرده است. در حال حاضر پنجشنبهها در تهران تعطیل و در استانها دایر است؛ بنابراین باید این دوگانگی در این بخش برطرف شود.
اواخر سال گذشته بود که هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در نشست خبری خود در مورد لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری (کاهش ساعت کاری اداری) گفت مصوبه تعطیلی یک روز در هفته و کاهش ساعات کاری کارکنان با دو دسته ایراد مواجه بوده است؛ یک دسته ایرادات شورای نگهبان و دسته دیگر ایرادات هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام است.
او در ادامه گفت: با اصلاحات مجلس، ایرادات شورا نسبت به آن مصوبه برطرف شده، اما مجلس نسبت به ایرادات هیئت عالی نظرات اصلاحی نداشته و تصمیم نهایی در این رابطه با مجمع تشخیص مصلحت نظام است. با توجه به این اظهارات سخنگوی شورای نگهبان، محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در جلسه هیئت عالی، موضوع لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری بررسی شد.
با توجه به اینکه مجلس در راستای رفع ایرادات هیئت عالی به این لایحه اقدام مؤثری انجام نداده بود و اشکالات باقی بود، هیئت نظارت این لایحه را مغایر با سیاستهای کلی دانست و رأی به مغایرت داد؛ بنابراین این لایحه نتوانست به مرحله ابلاغ برسد و برای تبدیلشدن به قانون نیازمند اصلاحاتی است، اما برای رسیدن به این هدف مسیر سختی در پیشرو دارد، چون بحث کاهش ساعت کاری اداری و تعیین روزهای تعطیلی در ایران، به یکی از موضوعات مهم و چالشبرانگیز تبدیل شده است؛ زیرا ابتدا در اردیبهشت سال گذشته تعطیلی روزهای شنبه تصویب شد، اما شورای نگهبان ایراد گرفت تا مجلس یازدهم نتواند به مقصود برسد. پس در مجلس دوازدهم بار دیگر لایحه بررسی و پنجشنبهها تعطیل اعلام شد و نتیجه هم تأیید شورای نگهبان را به همراه داشت، اما مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام مانع ابلاغ آن شد.
ماههاست موافقان و مخالفان این موضوع دلایلی برای حمایت یا مخالفت خود مطرح کردهاند که بر جنبههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی متمرکز است و مناقشه بر سر تعطیلی روز شنبه یا پنجشنبه چنان بالا گرفته که بسیار بعید است دو طرف بتوانند به یک جمعبندی برسند.
ارسال نظر