سفارت آلمان در این کشور تعطیل شد
: وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد که سفارت خود در جوبا پایتخت سودان جنوبی را به دلیل افزایش تنشها به طور موقت تعطیل کرده است.

به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ سالوا کی یر رئیس جمهور سودان جنوبی هفته گذشته فرماندار ایالت نیل بالا را برکنار کرد. در این ایالت درگیری ها بین نیروهای دولتی و شبه نظامیان تشدید شده است. رئیس جمهور سودان جنوبی, ریک ماچار معاون اول رئیس جمهور و رقیب خود را متهم به همدستی با شبه نظامیان کرده است.
به نقل از فاکس نیوز، این تنش نگرانیها در خصوص آغاز یک جنگ داخلی را تشدید کرده است. سودان جنوبی به عنوان جدیدترین کشور جهان حدود هفت سال است که از جنگ داخلی با صدها هزار نفر قربانی, رهایی پیدا کرده است.
وزارت خارجه آلمان در بیانیه ای در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: سودان جنوبی پس از سال ها صلح شکننده بار دیگر در آستانه جنگ داخلی قرار گرفته است.رئیس جمهور کی یر و ماچار معاون رئیس جمهور کشور را در مارپیچ خشونت فرو برده اند. آنها مسولیت دارند که به این خشونت بی معنی پایان دهند و در نهایت توافق صلح را اجرا کنند.
نیکلاس هیسوم رئیس آژانس صلح سازمان ملل در سودان جنوبی نیز اعلام کرده که از "بازگشت احتمالی این کشور به جنگ داخلی" نگران است.
سودان جنوبی با وجود گذشت یک دهه از استقلال همچنان از خشونتهای مسلحانه رنج میبرد خشونتهایی که تاکنون دستکم ۹ هزار زخمی بر جا گذاشته است.
مردم جنوب سودان پس از سالها جنگ و درگیری نهم ژانویه ۲۰۱۱ برای شرکت در یک همه پرسی درباره استقلال از بخش شمالی این کشور، به پای صندوقهای رای رفتند. نتیجهٔ همه پرسی به نفع استقلال جنوب سودان و براین اساس کشور جدید آفریقایی نهم ژوئیه تاسیس شد .
با پذیرش این همهپرسی از سوی کشور مادر، جمهوری سودان جنوبی به عنوان پنجاه و پنجمین کشور در قاره آفریقا، یکصد و نود و ششمین کشور جهان و یکصد و نود و سومین کشور عضو سازمان ملل متولد شد.
جنوب سودان سرشار از منابع نفتی است و مهمترین صادرات آن نفت خام است. بیش از ۹۵ درصد اقتصاد سودان جنوبی به درآمدهای نفتی متکی است.
ارسال نظر