اولیانوف هشدار داد/ عدم احیای برجام نگرانکننده است
سفیر و نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین بر لزوم تلاشهای دیپلماتیک در موضوع هستهای ایران تأکید کرد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ میخائیل اولیانوف در سخنان برخط در میزگرد باشگاه مباحثهای والدای افزود: ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (برابر با ۲۶ مهر ۱۴۰۴) برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ (شورای امنیت سازمان ملل) در تایید این توافق هستهای منقضی می شود.
این دیپلمات روس گفت: جایگزینی به جای این توافق وجود ندارد و حتی امروز تلاشی برای انجام کاری در این زمینه وجود ندارد که این امر نگران کننده است.
اولیانوف معتقد است: لازم است که آمریکا در نهایت موضع خود را شفافتر بیان کند و پای میز مذاکره بنشیند. در غیر این صورت، وخامت بیشتر و غیرقابل کنترل اوضاع محتمل است.
پیش از این نیز این دیپلمات روس در گفت و گو با نشریه ایزوستیا با اشاره به توقف روند مذاکرات رفع تحریمها در نتیجه کارشکنی غرب، تأکید کرد که این توافق همچنان مبنای هرگونه گفتوگوی جدید خواهد بود و هیچ جایگزین مشخصی برای آن وجود ندارد.
وی افزود: در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ مذاکرات فشردهای برای احیای توافق هستهای در وین برگزار شد. دقیقاً سه سال پیش، این مذاکرات به مرحله پایانی رسید و تمامی شرایط برای اجرای توافق فراهم بود. در صورت اجرای توافق، برنامه هستهای ایران به پارامترهای اولیه خود بر اساس توافق ۲۰۱۵ بازمیگشت و تحریمهای غیرقانونی علیه تهران لغو میشد. در آن صورت، برجام همچنان نقش کلیدی و غیرقابلانکاری ایفا میکرد. اما این اتفاق نیفتاد. طرفهای غربی با بیاحتیاطی، مذاکرات را در حالی که تنها چند گام پایانی باقی مانده بود، متوقف کردند.
ارسال نظر