تاثیر این دود بر افزایش خطر ابتلا به زوال عقل
تحقیق جدیدی نشان میدهد که دود ناشی از آتشسوزیهای جنگلی میتواند به طور قابلتوجهی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد. افرادی که برای بیش از یک دهه در معرض دود این آتشسوزیها قرار دارند، به طور خاص در معرض خطر بیشتری هستند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، این مطالعه که به سرپرستی «جوآن کیسی» از دانشگاه واشنگتن در سیاتل انجام شد، نشان داد که آلودگی هوای ناشی از آتشسوزیهای جنگلی، به ویژه ذرات ریز PM ۲.۵، اثرات منفی بیشتری بر سلامت مغز دارد نسبت به آلایندههای مشابهی که از کارخانهها و خودروها منتشر میشود.
افزایش خطر زوال عقل به دلیل آلودگی ناشی از آتشسوزیها
محققان با بررسی دادههای بهداشتی بیش از ۱.۲ میلیون نفر در کالیفرنیای جنوبی و در نظر گرفتن تأثیر آتشسوزیهای محلی در سالهای اخیر، دریافتند که هر افزایش میکروگرم در هر متر مکعب از آلودگی هوای ناشی از آتشسوزیها، خطر ابتلا به زوال عقل را ۱۸ درصد افزایش میدهد. در حالی که همان میزان آلودگی ناشی از منابع دیگر تنها ۱ درصد خطر را افزایش میدهد.
تاثیر منفی ذرات PM ۲.۵ بر سلامت مغز
آلاینده PM ۲.۵ که ناشی از احتراق است، آنقدر ریز است که میتواند به عمق ریهها نفوذ کرده و حتی به مغز آسیب وارد کند. این تحقیق به وضوح نشان میدهد که دود آتشسوزیها میتواند خطرات بیشتری نسبت به دیگر منابع آلودگی برای سلامت مغز به همراه داشته باشد، به ویژه در شرایطی که تغییرات اقلیمی باعث افزایش این آتشسوزیها میشود.
ارسال نظر