| کد مطلب: ۱۱۴۷۷۸۹
لینک کوتاه کپی شد

تفاوت‌های سینوزیت حاد و مزمن/ درد بیشتر در سینوزیت حاد و عوارض مصرف خودسرانه قطره‌های بینی

دکتر احمد میمنه جهرمی، عضو هیات علمی گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تشریح علائم سینوزیت حاد و مزمن، بر لزوم درمان صحیح و پرهیز از استفاده خودسرانه از قطره‌های بینی تأکید کرد.

تفاوت‌های سینوزیت حاد و مزمن/ درد بیشتر در سینوزیت حاد و عوارض مصرف خودسرانه قطره‌های بینی

به گزارش آرمان ملی آنلاین، دکتر جهرمی با اشاره به تقسیم‌بندی سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن، اظهار داشت: «در سینوزیت حاد، علائمی مانند گرفتگی بینی، فشار در صورت، سنگینی در ناحیه ریشه صورت، بینی و بالای چشم، کاهش یا از دست دادن حس بویایی و ترشحات پشت حلق یا جلوی بینی ظاهر می‌شود.» وی افزود: «سینوزیت حاد معمولاً به دلایلی مانند سرماخوردگی، پولیپ بینی و مسدود شدن مجرای سینوس‌ها ایجاد می‌شود. در این نوع سینوزیت، درد در ناحیه گرفتگی سینوس‌ها بیشتر از سینوزیت مزمن است.»

این پزشک متخصص ادامه داد: «گاهی اوقات، فرد مبتلا به سینوزیت حاد ممکن است ترشحات نداشته باشد زیرا دهانه سینوس بسته شده و ترشحات نمی‌توانند خارج شوند.»

دکتر میمنه جهرمی همچنین در خصوص مصرف خودسرانه قطره‌های بینی هشدار داد و گفت: «استفاده بیش از حد از قطره‌های بینی می‌تواند مشکلات و عوارض متعددی ایجاد کند و حتی باعث بروز حس تنگی در بینی شود، در حالی که در معاینات پزشکی، مشکلی در بینی فرد مشاهده نمی‌شود.»

وی در پایان اشاره کرد: «در سینوزیت مزمن، به دلیل درمان ناقص یا طولانی‌مدت، مخاط سینوس‌ها ضخیم می‌شود. علائم آن شامل سنگینی و فشار در ناحیه صورت، ترشحات خشک شده داخل بینی، گرفتگی صدا و کاهش بویایی است. با این حال، هر درد صورت به معنای سینوزیت نیست و باید علت آن توسط متخصص مورد بررسی قرار گیرد.»

 

منبع : بهداشت نیوز

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار