رابطه چربی شکمی و مشکلات قلبی؛ چرا باید مراقب وزن خود باشیم؟
تحقیقات جدید نشان میدهند که چربی شکمی مازاد در افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی هستند، شایع است. طبق مطالعهای که گروهی از پزشکان اروپایی در زمینه پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت انجام دادند، نزدیک به دو سوم از افرادی که در معرض خطر بیماریهای قلبی-عروقی قرار دارند، با چربی شکمی اضافی مواجه هستند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، در این تحقیق، پزشکان بررسیهایی روی افرادی که کمتر از ۸۰ سال سن داشتند و هیچگونه سابقهای از بیماریهای عروق کرونری یا تصلب شرایین نداشتند، انجام دادند. اگرچه این افراد سابقه بیماری نداشتند، اما به دلیل عوامل مختلفی مانند فشار خون بالا، دیابت یا کلسترول بالا، در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی قرار داشتند.
پزشکان همچنین به ارزیابی سبک زندگی این افراد پرداختند و دریافتند که بسیاری از آنها سبک زندگی سالم را رعایت نمیکنند و مشکلاتی همچون فشار خون بالا، دیابت و تجمع لیپیدها در بدن، به خوبی کنترل نمیشود. در این تحقیق، ۶۴ درصد از ۲۷۵۹ نفر مورد بررسی دچار چاقی مرکزی یا چربی شکمی مازاد بودند. علاوه بر این، ۳۷ درصد از افراد نیز در گروه افراد مبتلا به اضافه وزن قرار داشتند، به طوری که شاخص توده بدنی (BMI) آنها بین ۲۵ تا ۲۹ بود.
این تحقیق نشان میدهد که چربی شکمی اضافی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی ایفا میکند و رعایت یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و کنترل عوامل خطر دیگر میتواند به کاهش این خطر کمک کند.
ارسال نظر