۵۰ هزار مرگ سالانه در ایران به دلیل دیابت
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با اشاره به افزایش مرگ و میر ناشی از دیابت در کشور، از ابتلای ۱۴ درصد بزرگسالان ۲۵ ساله و بالاتر به دیابت نوع ۲ خبر داد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت روز جهانی دیابت اظهار کرد: "در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۰ هزار نفر در ایران بر اثر بیماری دیابت جان خود را از دست دادند." وی افزود که دیابت به یکی از معضلات بهداشتی و اقتصادی بزرگ در ایران تبدیل شده است.
شیوع دیابت در ایران و جهان: روند افزایشی نگرانیها
دکتر لاریجانی با اشاره به روند رو به افزایش شیوع دیابت در ایران و جهان گفت: "در سال ۲۰۲۱، تعداد افراد مبتلا به دیابت در ایران بیش از ۵.۴ میلیون نفر بوده و پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۴۵ به ۹.۵ میلیون نفر برسد." وی همچنین از شیوع جهانی این بیماری خبر داد و افزود که در سال ۲۰۲۱، بیش از ۵۳۰ میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا بودهاند و این تعداد تا سال ۲۰۴۵ به بیش از ۷۰۰ میلیون نفر خواهد رسید.
تغییر سبک زندگی، عامل اصلی شیوع دیابت
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در ادامه توضیح داد: "تغییر شیوه زندگی و صنعتی شدن جوامع باعث افزایش شیوع بیماریهای غیرواگیر، از جمله دیابت، شده است. این بیماری به عنوان یکی از اورژانسهای بهداشتی قرن ۲۱ شناخته شده است.
دیابت نوع ۲: شایعترین نوع دیابت در بزرگسالان
براساس یافتههای پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در ایران، حدود ۱۴ درصد از بزرگسالان ۲۵ ساله و بالاتر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. همچنین دکتر لاریجانی اظهار داشت: "از میان افراد مبتلا به دیابت، حدود یک چهارم از بیماری خود اطلاعی ندارند.
ارسال نظر