رژیم غذایی سالم با آجیل/ کاهش ۱۶ درصدی خطر زوال عقل
بر اساس یک مطالعه جدید، مصرف روزانه مغزهای خوراکی میتواند خطر ابتلا به دمانس یا زوال عقلی را به طور قابل توجهی در میان میانسالان و حتی سالمندان کاهش دهد. این تحقیق که بر روی ۵۰ هزار و ۳۰۰ بزرگسال بریتانیایی انجام شد، نشان داد افرادی که روزانه مغزهای خوراکی مصرف میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.
محققان از این گروه سنی خواستند تا پرسشنامهای در مورد عادات مصرف آجیل خود تکمیل کنند و آنها را به مدت ۷ سال پیگیری کردند. طی این مدت، حدود هزار و ۴۰۰ نفر دچار زوال عقل شدند. نتایج نشان داد که مصرف روزانه آجیل میتواند خطر ابتلا به دمانس را تا ۱۲ درصد کاهش دهد.
افرادی که مغزهای خوراکی بدون نمک مصرف میکردند و روزانه به اندازه یک مشت (حدود ۴۰ گرم) از آنها میخوردند، شاهد کاهش ۱۶ درصدی خطر ابتلا به دمانس بودند. این یافتهها در سپتامبر سال جاری در نشریه Geroscience منتشر شد.
محققان پیش از این نیز متوجه شده بودند که رژیم غذایی ضعیف با افزایش خطر دمانس مرتبط است. عواملی چون چاقی، دیابت و کلسترول بالا در میانه زندگی میتوانند سرعت بروز زوال عقل را افزایش دهند. طبق تحقیقات جدید، رژیمهای غذایی خاصی همچون رژیمهای مدیترانهای، DASH و MIND که غنی از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و چربیهای سالم هستند، میتوانند از سلامت مغز حمایت کنند.
آجیل جزو اصلی این رژیمهاست و متخصصان تأکید دارند که مغزهای خوراکی حاوی مواد مغذی مختلفی همچون اسیدهای چرب مفید، ویتامینهای گروه B و پلیفنولها هستند که میتوانند به محافظت از مغز کمک کنند.
گردو به عنوان یکی از مغزهای خوراکی مفید شناخته میشود، زیرا اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در آن میتوانند به تقویت عملکرد مغز کمک کنند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف گردو ممکن است به تقویت حافظه و کاهش علائم آلزایمر کمک کند.
با توجه به افزایش سریع تعداد افراد مبتلا به دمانس در دنیا، این مطالعه نشان میدهد که تغییرات ساده در رژیم غذایی میتواند در پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد.
ارسال نظر