| کد مطلب: ۱۱۲۵۳۳۲
لینک کوتاه کپی شد

سال گذشته ۳۱ درصد پرونده‌های طلاق منجر به صلح و سازش شدند

رییس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: این مرکز سال قبل ۱۱۳ هزار خدمات مشاوره داده است که در نتیجه آن ۶ هزار خانواده در معرض طلاق، صلح و سازش کردند. همچنین ۳۱ درصد از پرونده‌های طلاق با اقدامات مشاوره‌ای مرکز به صلح و سازش منجر شده‌اند.

سال گذشته ۳۱ درصد پرونده‌های طلاق منجر به صلح و سازش شدند

به گزارش آرمان ملی آنلاین ، حسن عبدلیان‌پور؛ رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه امروز دوشنبه 4 تیر در نشست خبری به‌مناسبت هفته قوه قضاییه با تبریک این هفته و گرامیداشت شهید بهشتی و 72 تن از یارانش و نیز یادکرد از رییس قبلی قوه قضاییه شهید رییسی و نیز با قدردانی از اصحاب رسانه که یاری‌رسان قوه قضاییه و مرکز وکلا در امور مختلف هستند، گزارش کاری از عملکرد یک سال گذشته مرکز ارائه داد.

عبدلیان‌پور گفت: در هر روز از یک سال گذشته یک اقدام و عمل قابل توجه در مرکز انجام شد، از جمله سامانه مسیر توسعه داده شد. طراحی این سامانه بر اساس قانون جوانی جمعیت از سوی قوه قضاییه به مرکز مأموریت داده شده بود.

وی در ادامه آماری از اقدامات مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه در خصوص حمایت از خانواده با بیان اینکه این مرکز سال قبل 113 هزار خدمات مشاوره داده است، گفت: 6 هزار خانواده در معرض طلاق داشتیم که با تلاش مرکز اصلاح ذات‌البین انجام شد که منجر به صلح و سازش شده است. 31 درصد پرونده‌های خانواده که به مرکز ارجاع شده‌اند به صلح و سازش منجر شده است و در استان‌های کوچک‌تر تا 70 درصد از پرونده‌ها به صلح و سازش منجر شده‌اند که اتفاق مهمی در بحث خانواده است.

رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: در راستای آموزش‌های جدید و نوین حقوقی، آموزش‌های تخصصی و عمومی را مد نظر قرار داده‌ایم، زیرا معتقدیم با توجه با قانون‌ تسهیل در حوزه‌های وکالت و کارشناسی باید روش‌های نوین آموزشی جایگزین آموزش‌های قدیمی شود.

وی با اظهار اینکه آموزش وکلا و 80 رشته تخصصی کارشناسی رسمی را در اولویت قرار داده‌ایم، افزود: بر این اساس موت‌‌کورت‌های مختلف و متعدد را برگزار می‌کنیم و حتی جشنواره موت‌کورت را راه‌اندازی کرده‌ایم.

عبدلیان‌پور ادامه داد: آموزش‌های عمومی را هم مد نظر قرار داده‌ایم و در این خصوص با دادگستری کل استان مرکزی تفاهم کردیم تا پرونده‌های واقعی‌ را مستندسازی کنیم. در ادامه تفاهم سه‌جانبه‌ای با صدا و سیمای استان مرکزی و دادگستری استان مرکزی امضا کردیم و سریالی را بر اساس پرونده‌های واقعی تولید کردیم. مستندات محتواسازی شده و چند قسمت از سریال با نام "دایره‌های قرمز" به تهیه‌کنندگی حمیدرضا شفیعی و کارگردانی محمدعلی یزدان‌پرست، ساخته شده که امروز رونمایی می‌شود.

وی تأکید کرد: نکات مهم آموزشی تخصصی و عمومی در این سریال گنجانده شده است.

عبدلیان‌پور افزود: همچنین تعدادی موشن‌گرافی تهیه کرده‌ایم که از شبکه افق پخش می‌شود. این تولیدات با ظرافت خاص و عامه‌پسند با نام "از قانون چه می‌دانید" تولید و پخش می‌شود و اساتید حقوق و کارشناسی بر محتوای آن نظارت دارند.

رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: مرکز هفته‌نامه "حامی عدالت" را داشت که به همت دوستان ما در مرکز آماده‌سازی می‌شود. این نشریه در حال حاضر هفته‌ای سه بار انتشار می‌یابد و در حال برنامه‌ریزی هستیم تا آن را تبدیل به روزنامه کنیم تا روزانه محتوای حقوقی منتشر و توزیع شود.

عبدلیان‌پور سپس درباره فعالیت اپلیکیشن حقوق عامه گفت: این‌ برنامه در حال به‌روزرسانی است و تأکید می‌کنیم که به آن پرداخته و تبیین شود.

وی درباره ارائه خدمات‌ حقوقی به ایرانیان خارج از کشور گفت: درگاهی در این خصوص ایجاد شده تا هم‌وطنان ما در خارج از کشور بتوانند مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند و ما بتوانیم آن مشکلات را حل کنیم. روش‌های جدیدی را هم طراحی کردیم تا دسترسی آسان‌تری برای ایرانیان خارج از کشور فراهم شود و یکی از آن‌ها سرویس پرسمان حقوقی است.

عبدلیان‌پور افزود: با ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و وزارت امور خارجه، همکاری خوبی برای ایرانیان خارج از کشور داریم و امیدواریم برای جذب سرمایه‌گذاری در کشور و حضور حداکثری آنها برای خدمت به کشور اقدام شود.

وی در ادامه در توضیح سامانه 129 گفت: این سامانه پیش از حضور بنده در مرکز در حدود 10 استان فعال بود اما الان در 30 استان در دسترس مردم است. صحبت کردن به زبان و لهجه محلی و نیز اختصاصی بودن برخی مفاهیم حقوقی در استان‌ها و شهرها، فعالیت این سامانه استانی است.

رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه همچنین طرح‌ها و برنامه‌های "با وکلا در مساجد" و "با وکلا در بقاع متبرکه" را از جمله اقدامات قابل توجه مرکز در بحث ارائه خدمات حقوقی به مردم است.

عبدلیان‌پور در ادامه در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره نوع خدمات حقوقی ارائه شده به ایرانیان خارج از کشور گفت: سال گذشته در یک برنامه‌ شبکه جام جم شرکت کردم و اعلام کردم که درگاهی برای ارتباط با ایرانیان خارج از کشور ایجاد کردیم تا مشکلات حقوقی و کارشناسی خود را مطرح کنند. عزیزان به این درگاه متصل شدند و موارد زیادی مراجعه شد و پرونده‌های سنگین که بیشتر در حوزه سرمایه‌گذاری بودند ثبت شد. برخی از سرمایه‌گذاران هم به ایران آمدند و ملاقات با رییس قوه قضاییه و رییس حوزه ریاست قوه را هماهنگ کردیم که نتایج خوبی داشت و خیلی از مشکلاتشان حل شد.

وی تأکید کرد: فعالیت این درگاه تجربه خیلی خوبی بود و همکارانم در حوزه فناوری مرکز خیلی جدی آن را پیگیری می‌کنند تا درگاه یادشده توسعه یابد که نتیجه آن ارائه خدمات حقوقی و کارشناسی و مشاوره خانواده به ایرانیان خارج از کشور است.

رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره میزان معاضدت‌های انجام شده از سوی این مرکز اظهار کرد: با بروزرسانی سامانه رایگان 129 بیش از 2 میلیون مشاوره حضوری از سوی مرکز ارایه شده است. در این سامانه 220 هزار و 607 نفر به طور کلی مشاوره تلفنی دریافت کرده‌اند.

وی درباره زمان برگزاری آزمون کارشناسی سال 1402 نیز گفت: سال 1402 قرار بود دو آزمون‌ کارشناسی رسمی برگزار کنیم که به سرانجام نرسید و بر این اساس مکاتباتی با سازمان سنجش انجام داده‌ایم و منتظر هستیم و به محض مشخص شدن آن زمانش را اعلام‌ می‌کنیم.

عبدلیان‌پور در ادامه درباره زمان برگزاری آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: بر اساس تکلیف قانونی و طبق ماده 4 و 5 قانون تسهیل، ما باید سالی یک بار آزمون وکالت و کارشناسی رسمی ‌را برگزار کنیم. در این راستا مکاتباتی با سازمان سنجش داشتیم و منتظریم زمان برگزاری آزمون امسال را مقرر کنند. 

وی یادآور شد: مشکلی سال گذشته داشتیم و آن این بود آزمون مرکز و آزمون کانون در یک بازه زمانی برگزار می‌شد که مشکلات زیادی ایجاد می‌کرد؛ لذا تقاضا کردیم بین آزمون‌ها حداقل دو ماه فاصله باشد. سازمان سنجش در حال لحاظ کردن این موضوع است و در صورت نهایی شدن، زمان برگزاری آزمون اعلام خواهد شد.

عبدلیان‌پور در پایان سخنانش اجرای کامل سند تحول قضایی از سوی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه را دلیل اصلی انتخاب رییس آن به عنوان مدیر برتر کشوری سازمان‌ها و مارکز تابعه قوه‌ قضاییه در سال 1402 عنوان کرد.

بنا بر اعلام این خبر، در این نشست خبری، حجت‌الاسلام محسن ابراهیمی؛ معاون مشاوران خانواده‌ مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه هم با بیان سخنانی گفت: یکی از اقدامات تحولی و برجسته مرکز، توسعه حوزه مشاوره خانواده است زیرا آسیب اجتماعی طلاق طی دو دهه اخیر تبدیل به برجسته‌ترین معضلات اجتماعی شده است.

وی گفت: پس از تصویب قانون حمایت از خانواده در سال 1381 نتوانسته بودیم راه‌اندازی مراکز مشاوره خانواده را ذیل مرکز وکلا داشته باشیم اما امروز در دوره تحول قوه قضاییه، 450 مرکز مشاوره خانواده در سراسر کشور راه‌اندازی شده که 2 هزار و 100 مشاوره به مردم ارائه می‌دهند که نتیجه آن این شد که 31 درصد پرونده‌هایی که به سامانه مسیر ارجاع می‌شود، منجر به صلح و سازش می‌شود.

 

منبع : تسنیم

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار