احداث پتروشیمی میانکاله به صلاح کشور نیست
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: سازمان محیط زیست براساس نظر کارشناسی راهاندازی پتروشیمی در میانکاله را به صلاح ندانست.
محمد دهقان معاون حقوقی رئیسجمهور در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت: سازمان محیط زیست براساس نظر کارشناسی راهاندازی پتروشیمی در میانکاله را به صلاح کشور و مصلحت محیط زیست ندانست.
وی ادامه داد: فردی که میخواست در آنجا پتروشیمی احداث کند در دادگاه شکایت کرد و دادگاه براساس موازین حقوقی و استنادات بخش حقوقی دولت حکم به منتفی بودن احداث پتروشیمی را صادر کرد.
۲۰ اسفند سال ۱۴۰۰ بود که طرح احداث کارخانه پتروشیمی در بهشهر استان مازندران و در نزدیکی شبه جزیره میانکاله بر سر زبانها افتاد و از آن جایی که ذخیرهگاه زیستکره میانکاله در سال ۱۳۵۵ به تأیید یونسکو رسیده است و هرگونه بهرهبرداری از این مناطق باید مطابق استانداردهای سازمان حفاظت محیطزیست باشد، در غیراین صورت از لیست ذخیرهگاههای زیست کره دنیا حذف خواهد شد. در همان زمان اعلام شد که این مجتمع مجوزهای لازم محیطزیستی را اخذ نکرده است. اعتراضات زیادی نسبت به احداث این مجتمع صورت گرفت. در حالی که بیش از یک ماه از عملیات ساخت این طرح میگذشت، روز سهشنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ با حکم دادستانی اجرای عملیات احداث این طرح متوقف شد و ادامه فعالیت منوط به صدور مجوز سازمان حفاظت محیطزیست است.
اصلیترین موردی که متولیان پتروشیمی از طریق آن به ادامه اجرای پروژه ضد محیط زیستی خود اصرار داشتند، موافقتنامه وزارت نفت برای تولید پروپیلن و زنجیره پروپیلن شرکت صنایع پتروشیمی امیرآباد مازندران(پتروشیمی میانکاله) بود اما دو روز پیش انتشار نامه وزارت نفت خطاب به سرمایهگذار پتروشیمی میانکاله نشان داد که این وزارتخانه موافقت خود با احداث این صنعت را باطل کرده است.
در متن این نامه که ناترازی گازی و عدم اجرای تعهدات توسط شرکت پتروشیمی را به عنوان دلایل ابطال اعلام کرده، آمده است: «عطف به اعلام مورخ ۱۴۰۲/۷/۳۰ معاونت حقوقی ریاستجمهوری مبنی بر لغو موافقتنامه صادره برای آن شرکت و همچنین عطف به گزارش شماره ۴۳۸۵۸/۱ـ۱صپ مورخ ۱۴۰۲/۵/۴ معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مبنی بر عدمتمدید و ابطال موافقت مقدماتی طرح تبدیل گاز طبیعی به متانول، پروپیلن و زنجیره پروپیلن شرکت صنایع پتروشیمی گهر مازندران بهدلیل عدمانجام تعهدات اصلی مندرج در موافقت مقدماتی صادره بهشماره مب۳۷۲۸۰۰ مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۵ و همچنین ناترازی گاز طبیعی در کشور، به اطلاع میرساند موافقت مقدماتی صادره مذکور برای شرکت صنایع پتروشیمی گهر مازندران (صنایع پتروشیمی امیرآباد مازندران سابق) بهشماره ثبت ۵۶۳۱۳۴ و شناسه ملی ۱۴۰۰۹۳۵۸۵۳۱ از درجه اعتبار ساقط و ابطال میگردد.»
کشمکشهای این پروژه، طی دو سال جامعه محیط زیست کشور را درگیر خود کرده بود و به دلیل مخالفت صریح و چندباره سازمان حفاظت محیط زیست، ایجاد این پتروشیمی به معنای پایانی بر حفاظت محیط زیست در کشور اما خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
ارسال نظر