شمارش معکوس برای نابودی آبشارهای آتشگاه لردگان
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست با بیان این که در حال حاضر سد خرسان ۳ به لحاظ قانونی و حقوقی دارای مجوز محسوب میشود، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیطزیست هیچگاه گزارش ارزیابی زیستمحیطی سد خرسان ۳ را تایید نکرده و این سد ۲۴ روستا و آبشارهای آتشگاه لردگان را زیر آب می برد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین٬ سعید کریمی با تاکید بر این که مجوز سد خرسان ۳ در سال ۹۶ توسط هیات دولت صادر شده است، گفت: براساس گزارش شرکت مشاور طرح، ۱۰ هزار اصله درخت در استان چهارمحال و بختیاری و ۲۷ هزار اصله درخت در استان کهگیلویه و بویراحمد در دریاچه و ساختگاه سد قرار میگیرد و به عبارت دیگر، احداث و آبگیری این سد موجب پاکتراشی ۳۷ هزار اصله درخت خواهد شد. همچنین باید توجه داشت که آبگیری سد خرسان ۳ موجب زیر آب رفتن ۲۴ روستا در این دو استان میشود.
به نوشته ایلنا٬ وی درباره آخرین وضعیت بررسی مجوزهای محیطزیستی «سد خرسان ۳» و «طرح انتقال آب بین حوضهای از رودخانه خرسان به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان» توضیح داد: پروژه سد و نیروگاه برقآبی خرسان ۳ از جمله پروژههای مشمول ارزیابی زیستمحیطی بوده که در شهرستان لردگان در محدوده جغرافیایی استان چهارمحال و بختیاری و استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است. این پروژه از سال ۸۷ تا سال ۹۶ چندین بار در کمیته ماده ۲ ارزیابی اثرات زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست کشور مطرح شد، ولی هیچگاه موفق به اخذ مجوز ارزیابی اثرات زیستمحیطی از سازمان محیطزیست نشده است. در نهایت این پروژه در جلسه ۲۵ تیر ۹۶ هیات محترم دولت مطرح و اجرای آن مورد تصویب قرار گرفت.
کریمی با تاکید بر این که مجری طرح در فرآیند احداث سد خرسان ۳، برخی ملاحظات محیطزیستی توافقشده با سازمان حفاظت محیطزیست را رعایت نکرده است، گفت: گزارش جدید مربوط به احداث خط انتقال آب از سد خرسان ۳ به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان در تیرماه ۱۴۰۲، ارتفاع مخزن از پی ۱۹۵ متر، حجم سد ۱۱۸۵ میلیون متر مکعب و مساحت دریاچه آن ۲۴ کیلومتر مربع عنوان شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با این تراز ارتفاعی، علاوه بر زیر آب رفتن آبشارهای آتشگاه لردگان، مساحت بیشتری از منطقه حفاظتشده دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد تحت تاثیر اثرات مخرب سد قرار می گیرد.
ارسال نظر