38 میلیون ایرانی تحت تاثیر پیامدهای پدیده گرد و غبار | از بیماری پوستی تا مننژیت
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر تاثیرات منفی گرد و غبار گفت: بیش از 38 میلیون ایرانی تحت تاثیر آثار منفی و مخرب پدیده گرد و غبار در خاورمیانه قرار دارند. این آمار نشای از رشد عجیب مراجعات مردم به مراکز درمانی به دلیل توفانهای گردوغباری است.
بیماریهای پوستی، مننژیت، آسیب به سلولهای پوست، آسیب به DNA و... نیز از جمله دیگر آسیبهای گرد و غبار است. در میانگین سالانه ذرات معلق باعث افزایش یک درصدی از کل آمار مرگ و میر بهویژه در گروههای حساس میشود.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر تاثیرات منفی گرد و غبار در سلامت، با بیان اینکه بیش از ۳۸ میلیون از جمعیت کشور تحت تاثیر پیامدهای ناشی از پدیده گرد و غبار در خاورمیانه قرار گرفتهاند، گفت: این آمار حاکی از رشد فزاینده مراجعات مردم به مراکز بهداشتی و درمانی به دلیل توفانهای گرد و غباری است.
به گزارش ایسنا، جعفر جندقی در نشست روز جهانی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و خاک با شعار «هشدار گرد و خاک برای همه» که امروز در پژوهشگاه سازمان هواشناسی برگزار شد، درباره آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار و اثرات بهداشتی آن اظهار کرد: توفانهای گرد و غبار بیش از ۱۵۰ کشور در جهان را تحت تاثیر قرار میدهد. ۴۵ کشور به عنوان تولیدکننده گرد و غبار هستند و حدود ۲ میلیارد تن گرد و غبار در سال در اتمسفر منتشر میشود که آسیبهای بسیاری به انسان وارد میکند.
وی افزود: توفانهای گرد و غبار میتواند موجب آلودگی هوا شود و همچنین در بهداشت خانواده، باغداری و کیفیت محصولات کشاورزی بسیار تاثیرگذار است و بنابراین کاهش آن میتواند در بهبود استفاده از زمین و آب و خاک و کاهش مشکلات اقتصادی و کاهش بیماریها کمک کند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: گرد و غبار میتواند موجب افزایش بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش دید و تصادفات جادهای، اختلال فعالیتهای اجتماعی، افزایش مراجعات بیمارستانی و حملات آسم، مرگ و افزایش سالهای از دست رفته عمر شود. همانطور که تاکنون تعطیلی مدارس، ادارات و مراجعات بیمارستانی بسیاری را به همراه داشته است.
وی افزود: بیماریهای پوستی، مننژیت، آسیب به سلولهای پوست، آسیب به DNA و... نیز از جمله دیگر آسیبهای گرد و غبار است. در میانگین سالانه این آلاینده باعث افزایش یک درصدی از کل آمار مرگ و میر بهویژه در گروههای حساس میشود.
جندقی ادامه داد: بیش از ۳۸ میلیون از جمعیت کشور تحت تاثیر پیامدهای ناشی از پدیده گرد و غبار در خاورمیانه قرار گرفتهاند و این آمار حاکی از رشد فزاینده مراجعات مردم به مراکز بهداشتی و درمانی است.
وی افزود: در مطالعات موردی شهر اهواز نشان دهنده افزایش میانگین ۵.۵ درصدی مراجعات مردم به مراکز درمانی طی روزهای گذشته است. در شهر اهواز در سال ۱۴۰۰ تعداد کل بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه کردند و دچار آسیب ناشی از گرد و غبار و آلودگی هوا شده بودند، در رده سنی ۱۶ تا ۶۵ سال و در بازه زمانی تابستان و در زمان وقوع گرد و غبار بوده است.
ایسنا نوشت، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد که طی یک روز گذشته در مناطقی همچون زابل نیز تعداد مراجعات بسیار افزایش داشته است که باید به آن توجه شود و همچنین مراقبت در خصوص پایش مواد غذایی، سلامت آب و هوا و افزایش مراکز درمانی بسیار نیاز است.
وی در پایان تصریح کرد: حدود ۸.۱۷ میلیارد دلار از تاثیرات اقتصادی گرد و غبار در حوزه سلامت و حدود ۲۰۸۳۷ مرگ در سال ۱۴۰۰ مرگ منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق رخ داده است.
ارسال نظر