| کد مطلب: ۱۰۶۷۱۳۸
لینک کوتاه کپی شد

خوراکی‌هایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کنند

آرمان ملی : افرادی که خوراکی‌های کلیدی را از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند، بیشتر با بیماری قلبی، حملات قلبی و سکته مواجه می‌شوند.

خوراکی‌هایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کنند

نتایج تحقیقات جهانی نشان داده است که آجیل، لبنیات پرچرب، میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و حبوبات مواد غذایی کلیدی برای کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و خطر مرگ هستند. رژیم‌های غذایی حاوی مقادیر بالاتری از این مواد غذایی کلیدی با کاهش خطر حوادث قلبی‌وعروقی عمده از جمله حمله قلبی و سکته مغزی و مرگ مرتبط است. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که مقدار متوسط روزانه غلات کامل (به‌عنوان مثال یک تکه نان) یا گوشت فرآوری نشده (مانند ۸۵ گرم گوشت قرمز یا مرغ) می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند. مطالعات گذشته بر روی رژیم‌های غذایی غربی و تاثیر منفی غذاهای پر کالری و غذاهای فوق فرآوری شده بر سلامت افراد تمرکز کردند. این مطالعه بر تاثیر مثبت غذاهای سالم بر بیماری قلبی و مرگ‌های زودرس ناشی از حوادث قلبی عروقی متمرکز بود. تخمین زده می‌شود که بیماری‌های قلبی‌وعروقی سالانه ۱۸ میلیون نفر را می‌کشند که ۳۲ درصد از کل مرگ و میرهای جهانی را شامل می‌شود. گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۸۵ درصد از این مرگ‌ها مربوط به حملات قلبی و سکته مغزی بوده است. گروه تحقیقاتی با استفاده از داده‌های موجود از ۲۴۵هزار نفر در ۸۰ کشور، یک امتیاز رژیم غذایی را برای اندازه‌گیری پیامدهای سلامتی تنظیم کردند. پروفسور سلیم یوسف، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: نمرات رژیم غذایی قبلی ازجمله رژیم غذایی EAT-Lancet و رژیم مدیترانه‌ای رابطه رژیم غذایی با بیماری قلبی و عروقی و مرگ را عمدتا در کشورهای غربی آزمایش کردند. امتیاز رژیم غذایی سالم PURE بیانگر مورد خوبی از کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین است. امتیاز رژیم غذایی سالم PURE بر روی غذاهای طبیعی متمرکز شده است که مغذی  و دارای مزایای سلامتی هستند همچنین در سراسر جهان مصرف می‌شوند. دکتر اندرو منته، محقق این تحقیق بیان داشت: ما در این تمرکز منحصر به فرد بودیم. سایر رژیم‌های غذایی ترکیبی از غذاهای مضر - مانند غذاهای فرآوری‌شده و فوق‌فرآوری‌شده - با غذاها و مواد مغذی دارد که اعتقاد بر این است که از سلامت فرد محافظت می‌کنند. به تازگی بر مصرف بیشتر غذاهای محافظ برای پیشگیری از بیماری تمرکز شده است. به غیر از مقادیر بیشتر میوه، سبزیجات، آجیل و حبوبات، محققان نشان دادند که اعتدال در مصرف غذاهای طبیعی، کلیدی است. مقادیر متوسط ماهی و لبنیات پرچرب با کاهش خطر بیماری‌های قلبی‌وعروقی و مرگ و میر مرتبط است. همان نتایج سلامتی را می‌توان با مصرف متوسط غلات و گوشت به دست آورد، تا زمانی‌که آنها غلات کامل تصفیه نشده و گوشت‌های فرآوری نشده باشند.

توصیه‌ها

میوه‌ها: دو تا سه وعده در روز به‌عنوان مثال شامل یک سیب، موز یا گلابی است.

سبزیجات: دو تا سه وعده در روز به‌عنوان نمونه شامل یک فنجان سبزیجات برگدار یا ۱/۲ فنجان سبزیجات دیگر است.

لبنیات: دو وعده در روز؛ یک نمونه شامل یک فنجان شیر یا ماست، یا ۱.۵ اونس (۴۳ گرم) پنیر است.

آجیل: یک وعده در روز؛ یک نمونه شامل یک اونس (۲۹ گرم) آجیل درختی یا بادام‌زمینی است.

حبوبات: سه تا چهار وعده در هفته به‌عنوان مثال ۱/۲ فنجان لوبیا یا عدس است.

ماهی: دو تا سه وعده در هفته؛ یک نمونه شامل سه اونس (۸۵ گرم) ماهی پخته شده است.

غلات کامل: یک وعده در روز؛ یک نمونه شامل یک تکه (۴۰ گرم) نان، یا ۱/۲ فنجان (۷۵ تا ۱۲۰ گرم) برنج پخته شده است.

گوشت‌های فرآوری نشده: یک وعده در روز؛ یک نمونه شامل سه اونس (۸۵ گرم) گوشت‌قرمز یا مرغ پخته شده است.

نکته

 راهکارهایی برای پیشگیری از سرماخوردگی

آنفلوانزا و سرماخوردگی هر دو بیماری‌های مربوط به سیستم تنفسی هستند و توسط ویروس‌های مختلفی ایجاد می‌شوند که واگیردار نیز هستند اما چگونه می‌توان از ابتلا به این بیماری‌ها که در فصل سرما بیشتر سبب بیماری‌زایی می‌شوند، جلوگیری کرد؟ گرچه با شروع فصل سرد، ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سیستم ایمنی بدن را ضعیف و آسیب‌پذیر می‌کنند، اما دنبال کردن برخی عادات سالم در زندگی، نسبت به ابتلا به این بیماری‌ها مقاومت ایجاد خواهد کرد. بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با دنبال کردن شیوه‌های سالم در سبک زندگی می‌توان از ابتلا به این بیماری‌های ویروسی در امان بود.

استنشاق هوای تازه

انجام ورزش‌های کوتاه و حتی پیاده‌روی ۱۵ دقیقه‌ای در طول روز خود راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیمارشدن است.

ورزش منظم

ورزش کردن به ذهن آرامش می‌دهد، استرس را کم می‌کند و سیستم قلبی‌وعروقی و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. در واقع زمانی‌که گردش خون بدن افزایش پیدا می‌کند، تعداد گلبول‌های سفید بدن شما افزایش می‌یابد و این گلبول‌ها به کار پاکسازی بدن از میکروب‌ها می‌پردازند و شما را از بیماری‌ها در امان نگه می‌دارند.

چرت‌زدن روزانه

ثابت شده که کمبود خواب منجر به افزایش وزن، ضعف سیستم ایمنی بدن و افزایش تولید کورتیزول، یعنی هورمون مرتبط با استرس می‌شود. این در حالی است که داشتن چرت‌های کوتاه در طول روز سیستم ایمنی بدن را ترمیم می‌کند. زیرا به هنگام خواب سطح ملاتونین خون افزایش می‌یابد که در بازسازی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی دارد.

نوشدن چای

نوشیدن چای به‌طور منظم منجر به استنشاق بخار ناشی از آن و تحریک فولیکول‌های مو در بینی می‌شود که خود حرکت میکروب‌ها را در هنگام تنفس از بینی راحت‌تر می‌کند. این روند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

شست‌وشوی دست‌ها

 شست‌وشوی مرتب دست‌ها یک راه مناسب برای مبارزه با میکروب‌ها است. بسیاری از میکروب‌ها بر روی اشیای اطراف پراکنده‌ هستند و همیشه از طریق دست زدن به اشیاء اطراف، این میکروب‌ها وارد بدن ما می‌شوند.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار