حذف سامانه جامع تجارت در صنعت تایر؛ نخستین درخواست تایرسازان از دولت سیزدهم
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولید و تامینکنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور گفت: به دنبال جایگزینی ارز نیمایی با ارز دولتی با نرخ 24 هزار تومان، دلیلی بر ادامه فعالیت سامانه جامع تجارت و تشکیل صف خرید وجود ندارد.
آرمان ملی آنلاین -رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولید و تامینکنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور گفت: به دنبال جایگزینی ارز نیمایی با ارز دولتی با نرخ 24 هزار تومان، دلیلی بر ادامه فعالیت سامانه جامع تجارت و تشکیل صف خرید وجود ندارد.
محمدرضا تقی گنجی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو در خصوص انتظارات انجمن از دولت سیزدهم در راستای حل مشکلات صنعت تایر اظهار داشت: نخستین اقدام در جهت حل مشکلات صنعت تایر که میبایست نسبت به آن تدبیری اندیشیده شود، وجود سامانه جامع تجارت است. این سامانه در مقطع اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی از سوی دولت به صنعت تایر که با رانت حاصل از خرید و فروش تایر و ارائه حواله همراه بود، طراحی شد و کارآیی آن نیز محدود به همان زمان است.
وی افزود: اکنون به دنبال جایگزینی ارز نیمایی با ارز دولتی با نرخ 24 هزار تومان، دلیلی بر ادامه فعالیت سامانه جامع تجارت و تشکیل صف خرید وجود ندارد.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولید و تامینکنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور گفت: در حال حاضر، مقادیر زیادی تایر با دلار 4 هزار و 200 تومان در کارخانجات تایرسازی دپو شده و با فقدان تقاضا از سوی فروشندگان مواجه هستیم که دلیل اصلی آن نیز وجود سامانه است.
تقی گنجی ادامه داد: تایرهای خریداری شده طی دو سه ماه گذشته از سوی خردهفروشان نیز، اکنون در انبارها دپو شده و به دلیل فقدان تقاضا، حوالهای صادر نمیشود.
لزوم بازگشت ارز 4 هزار و 200 تومانی به صنعت تایر
تقی گنجی با تاکید بر اینکه نخستین انتظار تایرسازان از دولت سیزدهم حذف سامانه جامع تجارت است، تصریح کرد: با توجه به اینکه اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی برای برخی از اقلام نظیر دام و طیور هنوز انجام میشود، به نظر میرسد ارائه ارز 4 هزار و 200 تومانی برای صنعت تایر نیز میبایست از سر گرفته شود، زیرا با توجه به افزایش قیمت تایر، توان خرید مصرفکنندگان تحلیل رفته است.
وی ضمن اشاره به نرخ یک جفت تایر پرایدی مبنی بر یک میلیون تومان که اغلب مورد استفاده قشر کم درآمد جامعه است، گفت: بنابراین بازگشت به ارز 4 هزار و 200 تومانی برای صنعت تایر ضروری به نظر میرسد.
بورس کالا درگاهی برای عرضه عمومی کالای تایر
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولید و تامینکنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور در خصوص جایگاه عرضه تایر در بورس کالا بیان کرد: بورس درگاهی برای عرضه کالای تایر به عموم خریداران دارای جواز کسب در سطح کشور است.
تقی گنجی تصریح کرد: با توجه به اینکه هزار و 200 نمایندگی فروش تایر در سطح کشور فعالیت دارند، در گذشته انتقاداتی مبنی بر فروش تایر از سوی تولیدکنندگان، صرفا به این نمایندگیها مطرح میشد، اما از این پس، با عرضه تایر به بورس کالا، امکان خرید این محصول به قیمت رسمی سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده، برای تمامی فروشندگان و شرکتهای دارای جواز کسب و کد بورسی فراهم میشود.
وی ادامه داد: بدین ترتیب فروش تایر از انحصار نمایندگیها خارج شده و جمعیت 25 هزار نفری که خریدار تایر و دارای جواز کسب هستند، میتوانند به میزان دلخواه نسبت به خرید تایر از بورس اقدام کنند.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولید و تامینکنندگان مواد اولیه و زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور ضمن اشاره به ورود شرکتهای آرتاویل تایر، بارز و یزد تایر به بورس کالا گفت: سایر شرکتهای تولیدکننده تایر نیز در حال دریافت مجوز برای ورود به بورس کالا هستند.
مجوز صادرات انواع تایر به ترتیب اولویت صادر میشود
تقی گنجی در خصوص وضعیت صدور مجوز صادرات تایر گفت: یکی دیگر از درخواستهای انجمن، اعطای مجوز صادرات تایر به منظور کاهش موجودی تایر و تخلیه انبارها است که در جلسه اخیر، صادرات تایرهای کشاورزی به دلیل حجم و سنگینی این نوع تایرها در اولویت قرار گرفت و مقرر شد، پس از صدور مجوز صادرات این تایرها، نوبت به صادرات انواع دیگر تایر خواهد رسید.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از خبرخودرو، وی در پایان با بیان اینکه انتظار انجمن، صدور یک باره مجوز صادرات برای تمامی انواع تایر بوده است، خاطرنشان کرد: جلسهای با حضور اعضای ستاد تنظیم بازار در هفته جاری تشکیل خواهد شد تا ضمن صدور مجوز صادرات تایرهای کشاورزی، صادرات سایر انواع تایر سواری و کامیونی نیز مطرح و بدین ترتیب در آینده، صادرات تمامی انواع تایر محقق شود.
ارسال نظر