نکات تغذیه ای برای روزه دارانی که چربی خون دارند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نکات تغذیه ای در مورد روزه داری مبتلایان به چربی خون را تشریح کرد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، احمد اسماعیل زاده، در خصوص روزه داری در افراد دارای چربی خون یا تری گلیسرید بالا، گفت: بیماران مبتلا به اختلال در سطح چربیهای خون (افزایش کلسترول، LDL، تری گلیسرید) با داشتن یک الگوی غذایی مناسب در سحر، افطار و شام میتوانند به بهبود بیماری خود کمک کنند. مهر نوشت: وی افزود: برای این بیماران نیز همانند افراد سالم توصیه میشود که سحری، افطار و شام صرف کنند و در فاصله افطار تا سحر ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشند.
اسماعیل زاده ادامه داد: افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی تمام ملاحظات رژیمی شأن را باید در تمامی وعدهها رعایت کنند. برای این افراد بهتر است وعده سحری حاوی ۲ عدد خرما، شیر کم چرب (۱.۵ درصد چربی و کمتر) نان سبوس دار (سنگک، بربری، تافتون، نان جو کامل)، سبزی خوردن، پنیر، ۲ عدد گردو، ۳-۲ عدد میوه فصل، آب لیمو ترش تازه باشد و از مصرف غذاهای پرکلسترول و چرب باید پرهیز کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه استفاده از خوراک های حبوبات برای این بیماران نیز مفید است، افزود: اما این افراد باید از مصرف تخم مرغ، نیمرو، املت، حلوا، زولبیا و بامیه پرهیز کنند.
اسماعیل زاده به هنگام افطار نیز، مصرف آب جوشیده ولرم، چای ولرم، بیسکویت سبوس دار، نان سبوس دار، سبزی خوردن، آب لیموترش تازه، ۲ عدد خرما، گوجه فرنگی تازه، خوراک حاوی سبزیجات پخته شده مانند لوبیا سبز، هویج پخته شده، بروکلی یا کرفس پخته شده و کدو سبز آب پز که با آب لیمو یا ماست طعم داده میشود نیز توصیه میشود.
وی گفت: در این بیماران توصیه میشود بعد از افطار، دو عدد میوه فصل به همراه یک قاشق غذاخوری سر صاف آجیل سویای بی نمک و ۷-۵ عدد بادام خام (بی نمک) مصرف شود. در وعده شام نیز بهتر است تمامی پرهیزهای رژیمی در حالت عادی لحاظ شود و یک شام سبک که به روش آب پز، بخارپز و پخت در فر آماده شده استفاده شود و از مصرف غذاهای سرخ کرده و پرچرب پرهیز شود.
اسماعیل زاده افزود: همچنین توصیه میشود به همراه شام یک کاسه کوچک ماست کم چرب به همراه ۵۰ گرم شوید و کدوی خام رنده شده در آن مصرف شود؛ قبل از خواب نیز یک عدد سیب با پوست بهتر است استفاده شود.
ارسال نظر