با جوراب خواب خوش ببینید!
اگر مشکلات مرتبط با گردش خون، تورم پا یا اختلالاتی دارید که با احتمال محدود شدن جریان خون در پاهایتان همراه هستند، خوابیدن با جوراب ممکن است برای شما مناسب نباشد. مثل همیشه، در صورت ابتلا به بیماری های زمینه ای با پزشک معالج یا داروساز خود مشورت کنید.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، برای بسیاری از مردم خوابیدن با جوراب می تواند حالتی بسیار آزاردهنده باشد. با این وجود اگر این دسته از افراد بدانند که خواب منظم با جوراب می تواند ضمن کمک به تنظیم دمای بدن، باعث به خواب رفتن سریع تر و حتی افزایش کیفیت زندگی جنسی فرد شود، شاید نظر خود را عوض کنند. عصرجدید نوشت: بدن انسان طی روز با توجه به ریتم شبانه روزی منحصر به فرد، چرخه های گرمایشی و خنک کنندگی متعددی را تجربه می کند. در ساعات بیداری، دمای بدن انسان حدود 37 درجه سانتیگراد است و می تواند تا نیم درجه طی روز نیز تغییر کند.
دمای پایین بدن معمولا مقدم بر احساس خواب آلودگی ایجاد شده و ورود به فاز خواب و استراحت را تسهیل می کند. شواهد علمی نشان می دهند که استفاده از جوراب یا سایر روش های گرم کردن پا ممکن است دمای بدن را کاهش داده و به ما کمک کند تا سریعتر به خواب فرو برویم. اطلاعاتی که در ادامه مورد بحث قرار می گیرند، از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی هستند.
اگر مشکلات مرتبط با گردش خون، تورم پا یا اختلالاتی دارید که با احتمال محدود شدن جریان خون در پاهایتان همراه هستند، خوابیدن با جوراب ممکن است برای شما مناسب نباشد. مثل همیشه، در صورت ابتلا به بیماری های زمینه ای با پزشک معالج یا داروساز خود مشورت کنید.
دمای بهینه خواب
تحقیقات نشان می دهند که دمای بهینه اتاق برای خواب در محدوده 18.3 درجه تا 21.1 درجه سانتیگراد قرار دارد. در حالی که مطالعات حاکی از آن هستند که این محدوده در روند خوابیدن ما بیشترین تاثیر را دارد، برخی از افراد اتاق خواب خود را به صورت خنک تر یا گرم تر ترجیح می دهند.
در این میان تفاوت های جنسیتی نیز بر دمای مطلوب برای خواب تاثیر می گذارند. زنان نسبت به مردان نرخ متابولیک (سوخت و ساز) کمتری در حالت استراحت دارند که بر حساسیت آنها نسبت به محیط های خواب سرد تاثیر می گذارد. از سوی دیگر، مردان به احتمال زیاد در برابر دمای گرمتر اتاق خواب مقاومت بالاتری دارند. در مجموع افرادی که با همسر خود زندگی می کنند، باید به دمایی دست یابند که برای هر دو نفر مطلوب و راحت باشد.
چرا در رختخواب جوراب بپوشیم؟
تنظیم دقیق دمای اتاق خواب تنها بخشی از معادله مطرح برای داشتن بهترین خواب ممکن است. همانطور که بدن تولید ملاتونین را نزدیک به ساعات پایانی روز افزایش می دهد تا ما را برای خواب شبانه آماده کند، دمای مرکزی بدن شروع به کاهش می کند. در این میان پوشیدن جوراب می تواند به فرآیندی به نام گشاد شدن عروق دیستال کمک کند که به افزایش جریان خون در دست ها و پاهای ما اشاره دارد. این فرآیند دمای مرکزی بدن را با سرعت بیشتری کاهش می دهد.
افزایش جریان خون با گرم کردن پاها، چه از طریق پوشیدن جوراب در رختخواب و چه وسایل دیگر، می تواند به شما کمک کند تا سریعتر به خواب بروید. در یک مطالعه تحقیقاتی، شرکت کنندگانی که از جوراب یا سایر روش های گرم کردن پا استفاده می کردند، نه تنها سریعتر به خواب رفتند، بلکه گزارش دادند که قادر به حفظ وضعیت خواب برای مدت طولانی تری هستند. آنها به طور کلی کیفیت خواب بهتری را هم تجربه کردند.
ارسال نظر