محمدباقر قالیباف:
در قانون حجاب دیگر گشت ارشاد نیست
آرمان ملی: رئیس مجلس در رابطه با زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب، اظهار کرد: خدمت آقای آقاتهرانی هم عرض کردم که زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب ۱۶ آذر ماه نیست بلکه ۲۳ آذرماه است، زیرا سه ماه فرصت برای ابلاغ قانون بوده است، لذا امیدوارم نگویید که ۱۶ آذر شد و این قانون ابلاغ نشد. آقا تهرانی هم گفتند که این خبر را اصلاح خواهند کرد.
محمدباقر قالیباف با اشاره به موضوع عفاف و حجاب، گفت: زمانی که در حال پیگیری این موضوع در مجلس بودیم برخی معتقد بودند در این خصوص قانون نداریم در حالی که در این خصوص قانون داشتیم که به درستی اجرا نمیشد اما آن زمان مرتب میگفتند سریعتر قانون بنویسیم. وی بیان اینکه قانون حجابی که اکنون مد نظر است، در زمان خود ابلاغ میشود، لایحه بود یعنی قوه قضائیه آن را تنظیم کرده، به دولت داده و دولت نیز آن را به مجلس داده است، اظهار داشت: این لایحه در ابتدای کار 9 ماده داشت اما چون این قوه صرفا به بخش قضایی و جرم انگاری موضوع توجه کرده بود، دولت آن را به 14 ماده رساند و به موضوعاتی دیگری نیز توجه کرد. در نهایت وقتی این لایحه به مجلس آمد به این جمع بندی رسیدیم که باید ابعاد مختلف حجاب دیده شود که شامل ابعاد شرعی، دینی، سیاسی، فرهنگی، حقوقی، فلسفی و هویتی و یک موضوع پیچیده اجتماعی است که باید به همه آنها به صورت جامع توجه کرد و نباید به آن نگاه صرفا سلبی داشت لذا مجلس به بعد ایجابی آن نیز توجه کرد. رئیس مجلس در ادامه با اشاره به اهداف قانونگذاری مجدد در این خصوص عنوان کرد: ما مقرر کردیم تا دستگاههای مربوطه مکلف به انجام تکالیف خود شوند و در جرم انگاری این لایحه را نیز سطح بندی کردیم. یکی از ویژگیهای این قانون این است که تلاش کردیم جلوی هرگونه درگیری گرفته شود و گشت ارشاد دیگر در این قانون وجود ندارد. قالیباف در خصوص فیلترینگ، تصریح کرد: در زمان انتخابات شفاف و روشن به این موضوع اشاره کردم که با فیلترینگ با این شکل فعلی مخالف هستم. اساس فیلترینگ به دلیل حوادثی بود که سال ۱۴۰۱ رخ داد، که لازم به ایجاد چنین امری بود اما ادامه آن به این شکل صحیح نبوده و ما باید زودتر در این خصوص تصمیمگیری میکردیم. وی ادامه داد: هم اکنون نزدیک ۲ سال از فیلترینگ میگذرد، با وجود این فیلترها باید ببینیم به امنیت اخلاقی و روانی مدنظر دست یافتیم؟ ما این تصمیم را بر اساس شرایط اضطراری گرفتیم. اعداد و ارقام و گزارشها و اخبار، تحقق اهداف را تایید نمیکند. از طرف دیگر آیا قبول داریم که باید از آسیبهای اخلاقی و امنیت روانی جلوگیری کنیم و آیا قبول داریم که باید حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم، که شرط عقل بوده و تجربه دنیا هم اینگونه است و باید این کار را انجام دهیم اما بحث در چگونگی اجرای آن است. وی افزود: همان موقع هم اشاره کردم، یکی از کارهایی که باید انجام دهیم اینکه وجود فیلتر شکنها هزینههایی را به خانوادهها اضافه کرده، آسیب اخلاقی بیشتر شده و آسیبهای حوزه امنیت شبکه و هکرها نیز افزایش یافته است و حتی استفاده از پهنای باند هم رشد داشته است.
بنابراین معتقدیم این کار را باید با درایت، پختگی و برنامه دقیق پیش ببریم. این امر در نشست سران هم مطرح و جمع بندی شده و کارشناسان هم در حال انجام کارها هستند.
ارسال نظر