| کد مطلب: ۱۱۳۶۵۴۸
لینک کوتاه کپی شد

گزارش آرمان ملی از وضعیت ترافیکی جاده‌ها

سیل بازگشت مسافران

آرمان ملی: مسافرت جاده‌ای به مسافرتی گفته می‌شود که در جاده صورت گیرد. مسافرت‌های جاده‌ای معمولاً شامل طی مسافت‌های طولانی با خودرو هستند.

سیل بازگشت مسافران

در ایران، سالانه ۳۵۰ میلیون سفر انجام می‌شود که از این تعداد، ۲۵۰ میلیون سفر، جاده‌ای است. بیشترین سفرهای جاده‌ای در ایران در تعطیلات و به خصوص در روزهای عید نوروز انجام می‌شود. اما اگر تعطیلات طوری باشد که به اصطلاح بین التعطیل باشد   شاهد سیل مسافران به سمت شمال کشور هستیم. اما در تعطیلات هفته گذشته که مصادف با رحلت پیامبر اکرم(ص)و شهادت امام حسن (ع) و   همچنین شهادت امام رضا (ع) بودیم میزان سفرها به مشهد مقدس افزایش چسمگیری داشت. در ادامه گزارش به دلایل سفر  ایرانیان اشاره شده است.

ایرانی‌ها با چه انگیزه‌ای بیشتر سفر می‌کنند؟

یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های شکل‌گیری گردشگری و سفرهای داخلی در دنیا دیدار از اقوام و دوستان ساکن در دیگر شهرهاست. داده‌پردازی‌های یک دهه اخیر در ایران نیز نشان می‌دهد ۴۴ درصد سهم سفرها با انگیزه «دیدار از آشنایان و نزدیکان» انجام شده و «تفریح و گردش» در جایگاه بعدی قرار دارد. درحالی که بیش از ۷۰ درصد اقامت‌ها در خانه اقوام و آشنایان بوده و اجاره خانه و ویلا با اختلاف زیاد، گزینه دوم مسافران بوده است.

به گزارش ایسنا، هرچند مفهوم‌سازی گردشگری به واسطه همپوشانی‌هایی که با گذران اوقات فراغت و گردشگری تجاری دارد کار ساده‌ای نیست اما کلیدی‌ترین و اصلی‌ترین دلیل و نیت شکل‌گیری اینگونه از گردشگری «بازدید و دیدار دوستان و نزدیکان» است و یکی از فواید این گونه از گردشگری امکان اقامت در خانه دوستان و اقوام و کاهش هزینه‌های سفر است.

نمود این وضعیت در ایران نیز در دهه‌های اخیر به وضوح مشاهده می‌شود، آمارهای مرکزی ملی آمار ایران نیز نشان می‌دهد که بیشترین انگیزه سفر ایرانی‌ها دیدار از اقوام، نزدیکان و دوستان است و در مواقعی که با تغییر مقطعی و موقت الگوی سفر مواجه می شویم، میزان استفاده از خانه‌های اجاره‌ای و چادرهای مسافرتی در مناطق پرتقاضا افزایش پیدا کرده است که نشان‌دهنده اثرگذاری عامل اقتصاد و هزینه بر کیفیت و کمیت سفر است.مرکز پژوهش‌های مجلس در داده‌پردازی‌هایی که براساس آمارهای مرکز ملی آمار ایران داشته به این نتیجه رسیده است که در فاصله سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۸ سفرهای داخلی با تغییرات محسوسی روبرو بوده است که این تغییرات روند مثبت داشته و افزایش تعداد سفرهای داخلی را نشان می‌دهد که هرچند ممکن است باعث افزایش درآمدهای کسب و کارهای گردشگری شود اما پیامدهای منفی نیز به همراه داشته است، برای مثال با هجوم یکباره گردشگران و اشباع ظرفیت‌های خدماتی گردشگری، مسافران و گردشگران از خدمات با کیفیت محروم می‌شوند و در انتخاب دوباره همین مقصد دچار تردید خواهند شد در ادامه این گزارش نگاهی به آمار سفر و ترافیک این روزها داشته‌ایم.لازم به ذکر است که میزان تصادفات جاده‌ای در ایران بسیار بالاست و به طور متوسط هر 24 دقیقه یک نفر بر اثر تصادف کشته می‌شود

ترافک سنگین در جاده‌های شمالی کشور، پایتخت و خراسان رضوی

جانشین پلیس‌راه فراجا گفت: به دلیل بازگشت مسافران، در محورهای سیاحتی و زیارتی کشور به‌ویژه جاده‌های شمالی و خراسان رضوی و ورودی‌های پایتخت ترافیک سنگین است.

سرهنگ سیاوش محبی، جانشین پلیس‌راه فراجا در گفت‌و‌گو با فارس در تهران در خصوص اوضاع ترافیکی محورهای کشور، اظهار کرد: ترافیک به علت بازگشت مسافران در پایان تعطیلات چندروزه، در بیشتر محورهای مواصلاتی به‌ویژه جاده‌های شمالی و خراسان رضوی و ورودی‌های پایتخت سنگین است.وی گفت: به همین منظور برای تسهیل تردد مسافران، پلیس محدودیت‌هایی را در محورهای پرتردد اعمال کرده است.جانشین پلیس‌راه فراجا افزود: در آزادراه رودبار_منجیل از عصر دیروز و در جاده چالوس و آزادراه تهران شمال از صبح دیروز همچنین محور هراز به‌صورت مقطعی در مسیرهای شمال به جنوب محدودیت تردد یک‌طرفه برای تخلیه بار ترافیکی ایجاد شده است.

محبی با بیان اینکه مسافران برای بازگشت سفرهای خود، خارج از شرایط عادی حداقل ۲ یا ۳ برابر بیشتر زمان در نظر بگیرند، ادامه داد: هم‌وطنان به‌ازای هر دو ساعت رانندگی ۱۵ دقیقه استراحت کنند و ضمن دوری از عجله و شتاب و رعایت سرعت مجاز با حوصله رانندگی کنند تا بدون هیچ حادثه‌ای، ایمن و سلامت به مقصد برسند.

۲۰۱ میلیون تردد جاده ای در یک هفته

رئیس پلیس راهور فراجا از افزایش قابل توجه حجم تردد در جاده‌های کشور به ویژه در مسیرهای منتهی به استان‌های شمالی و خراسان رضوی خبر داد.

سردار سید تیمور حسینی گفت: از ۱۰ شهریور تا ساعت ۹ صبح جمعه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳، شاهد افزایش ۸ درصدی تردد نسبت به روزهای عادی بوده‌ایم و این میزان به بیش از ۲۰۱ میلیون تردد رسیده است.

وی افزود: با توجه به افزایش تقاضا برای سفر در ایام تعطیلات، استان‌های شمالی کشور همچون مازندران، گیلان و خراسان رضوی بیشترین حجم ورودی خودرو را تجربه کردند، با این حال، در روزهای اخیر و با پایان یافتن ایام سوگواری، موج بازگشت مسافران به شهرها آغاز شده است.

این مقام ارشد انتظامی اظهار داشت: بر اساس آخرین آمارها، همچنان حدود ۹۰ هزار خودرو در مازندران، ۶۰ هزار خودرو در گیلان و ۳۰ هزار خودرو در خراسان رضوی نسبت به تعداد خودروهای ورودی باقی مانده‌اند، این حجم بالای تردد، موجب ایجاد ترافیک سنگین در برخی محورهای مواصلاتی شده است.

رئیس پلیس راهور فراجا تاکید کرد: در عین حال، با وجود افزایش حجم تردد، خوشبختانه آمار تصادفات نسبت به هفته گذشته کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس آمار رسمی پلیس راهور، شاهد ۱۹ درصد کاهش در مجموع تصادفات بوده‌ایم که این کاهش به ترتیب ۱۶ درصد در آمار جانباختگان، ۴۶ درصد در تصادفات جرحی و خسارتی مشاهده شده است.

کندی تردد نفتکش‌های سوخت‌رسان به‌دلیل ترافیک فوق‌سنگین در جاده‌ها

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر اینکه در روزهای اخیر وزیر نفت به‌طور مستمر پیگیر وضع تامین و توزیع بنزین کشور به‌ویژه در استان‌های شمالی بوده است، گفت: نماینده‌ای ویژه‌ از سوی ستاد وزارت نفت به استان‌های گیلان و غرب مازندران اعزام شده است.

به گزارش ایسنا، کرامت ویس کرمی با بیان اینکه تعطیلات پیاپی و چند روز هفته جاری‌ سبب ازدحام بیش از حد و ترافیک فوق سنگین خودروها در مبادی ورودی جاده‌های بین شهری و خروجی استان‌های شمالی شد، اعلام کرد: این‌ حجم از ترافیک که تنها در استان مازندران ۲۱ میلیون سفر اعلام شده و بی‌شک استان گیلان نیز شرایط مشابهی را داشته، کم سابقه بوده است.

طبق اعلام شانا، وی با یادآوری اینکه این حجم از تردد باعث رشد جهشی و کم‌سابقه مصرف بنزین در یک هفته پیاپی در استان‌های شمالی شد، تصریح کرد: این افزایش تردد موجب کندی حرکت و تاخیر حداقل پنج برابری در تردد نفتکش‌های سوخت‌رسان در جاده‌های مواصلاتی و سبب تعطیلی مقطعی در بعضی از جایگاه‌های عرضه سوخت استان گیلان و غرب مازندران شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی افزود: تمهیدات لازم برای تامین بنزین استان‌های شمالی با خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی و نفتکش‌های سوخت‌رسان از استان‌های همجوار و غیرهمجوار اندیشیده شده است.

ویس کرمی گفت: همکاران ما در همه بخش‌های تولید، نقل و انتقال‌ و توزیع فرآورده‌های نفتی بصورت شبانه‌روزی در عرصه سوخت‌رسانی فعال هستند و به‌صورت ویژه کار تامین و توزیع در استان‌های شمالی را پیگیری و نظارت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه در روزهای اخیر وزیر نفت نیز به‌طور  مستمر وضع تامین و توزیع بنزین کشور و به‌ویژه استان‌های شمالی را  پیگیری کرده است، افزود: نماینده‌ای ویژه‌ از سوی ستاد وزارت نفت به استان‌های گیلان و غرب مازندران اعزام شده است.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار