«آرمان ملی» گزینههای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری را بررسی میکند
احتمال حضور صالحی و موسویلاری
آرمان ملی- سهیل ثابت: انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم کمتر از یک ماه دیگر آغاز میشود و فرایندهای جاری انتخابات از ثبتنام تا برگزاری انتخابات طی این مدت انجام خواهد شد. به طور مشخص ثبتنام نامزدهای انتخاباتی از امروز آغاز میشود و نامزدها به مدت 5 روز کاری میتوانند با مراجعه به وزارت کشور با در دست داشتن مدارک شناسایی و همچنین دارا بودن شرایط نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری به ثبت نام بپردازند. اما در این راستا طی روزهای اخیر اسامی و افراد مختلفی برای حضور در انتخابات مطرح شده است، نامهایی آشنا که بعضاً یا سابقه کاندیداتوری دارند یا در انتخاباتهای اخیر نامشان برای کاندیداتوری مطرح شده است. در ادامه بررسی کاندیداهای احتمالی که در روزهای گذشته بخشی از آنها را مرور کردهیم چهرههای دیگری نیز از سیاسیون تا دولتیون نامشان به میان آمده است.
* اصولگرایان
از میان چهرههای اصولگرا میتوان به علیرضا زاکانی(شهردار تهران) مهرداد بذرپاش( وزیر راه و شهرسازی) و علی نیکزاد(نایبرئیس مجلس دوازدهم) اشاره کرد. در همین بین یکی از نگرانیها برای جریان اصولگرا و انقلابی این است که تعدد کاندیداها کار را برای وحدت میان آنها سخت کند، در همین راستا آنطور که در فضای مجازی مطرح شد ظاهرا صبح دیروز علیرضا زاکانی، محسن رضایی، مهرداد بذرپاش و سعید جلیلی در نشستی به صرف صبحانه با یکدیگر دیدار و رایزنی داشتهاند. غلامعلی حداد عادل دیگر چهرهای است که به گزینهها اضافه شود. در میان چهرههای نظامی نیز سردار حسین دهقان (رئیس بنیاد مستضعفان) ، سردار محمد باقری (رئیس ستاد کل نیروهای مسلح) و سرلشکر عزیز جعفری هم مطرح هستند.
*اعئدالیون و اصلاحطلبان
از جریان اعتدال و اصلاحطلب نیز خبر میرسد که جدای از گزینههای سابق دکتر علی اکبر صالحی (رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) نیز از گزینههای مطرحی است که نام برده میشود. در همین راستا درحالیکه برخی رسانهها روز گذشته مدعی قصد دکترعلیاکبر صالحی برای ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری شدهاند، اما یک منبع آگاه گفت: دکتر صالحی فعلا برای نشستی بینالمللی در مسکو به سر میبرد. این منبع آگاه ادامه داد: صالحی اکنون جهت شرکت در اجلاس فرهنگستانهای علوم کشورهای بریکس به مسکو سفر کرده است. در میان اصلاحطلبان نیز حزب اتحاد ملت دکتر محمد صدر (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام) و دکتر محمدرضا ظفرقندی (رئیس دبیرکل انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران) را معرفی کردهاند.همچنین در نشستی که برخی از اعضای مجمع روحانیون مبارز حضور داشتند برخی از رهبران اصلاحات از سید عبدالواحد موسوی لاری (وزیر کشور دولت اصلاحات) خواستهاند تا در انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کند. گفته شده او در پاسخ به درخواست رهبران اصلاحات گفته است که به صورت حقیقی ثبت نام نخواهد کرد و اگر نامزد مورد حمایت جبهه اصلاحات ایران قرار بگیرد به صورت حقوقی نام نویسی میکند. مقرر شده تا جبهه اصلاحات ایران ویژگیهای وزیر کشور دولت اصلاحات را بررسی کند. علی شمخانی (دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی) نیز دیگر چهرهای است که از او به عنوان گزینه احتمالی ریاست جمهوری نام برده میشود.
*دولت
همگام با جریانهای سیاسی از برخی چهرههای حاضر در دولت نیز به عنوان گزینه نام برده میشود. غلامحسین اسماعیلی (رئیس دفتر رئیسجمهور فقید) یکی از این افراد است که روز گذشته در این خصوص گفت: دولت بنای برگزاری انتخابات را دارد ولی احتمال دارد برخی دولتمردان به انتخابات بیایند، در دولتهای قبلی هم همینگونه بوده است. در ادوار انتخابات مشاهده میکنید که بین نامزدهای انتخابات، از اعضای دولت حضور داشتهاند.خود من به هیچ وجه قصد حضور در انتخابات را ندارم. محمد مخبر (مدیر قوه مجریه) دیگر گزینهای است که بسیار روی وی مانور میشود اما خود او این مساله را تکذیب کرده و میگوید: غیر از خدمت و پیگیری ماموریتهای آیتا... رئیسی برنامهای نداریم. سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی(رئیس بنیاد شهید) گفته هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نگرفته است. احمد وحیدی (وزیر کشور) درباره احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات، اظهار کرده: برنامهای در این زمینه ندارم. عزتا... ضرغامی(وزیر میراث فرهنگی) نیز در خصوص احتمال کاندیداتوری خود گفت: خیالتان راحت، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمیکنم. علی بهادری جهرمی (سخنگوی دولت) و محسن منصوری (محسن رضایی) دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، حجت عبدالملکی (رئیس سازمان مناطق آزاد) و محمد اسلامی (رئیس سازمان انرژی اتمی) نیز گزینههایی بودند که همگی تاکید کردند که قطعا کاندیدای انتخابات نخواهند شد.
ارسال نظر