| کد مطلب: ۱۰۹۱۲۹۱
لینک کوتاه کپی شد

مجید انصاری:

نقد به معنای ضدیت با نظام نیست

آرمان ملی– مطهره شفیعی: بسیاری از ردصلاحیت‌ها قابل پیش‌بینی نبود و حواشی زیای به‌دنبال داشت، مانند ردصلاحیت سیدمحمود علوی که روزی وزیر اطلاعات بود.

 نقد به معنای ضدیت  با نظام نیست

 این تصمیم چنان بود که حتی سبب واکنش منتقدان علوی هم شد چنانکه عبدالرضا داوری، مشاور سابق احمدی‌نژاد درباره ردصلاحیت علوی نوشت: «در میان اخبار ردصلاحیت کاندیداهای مجلس دوازدهم، خبر ردصلاحیت سیدمحمود علوی از همه شگفت‌آورتر بود. علوی هم‌اکنون نماینده مجلس خبرگان رهبری است و 8 سال سکاندار وزارت اطلاعات از 1392 تا 1400 و سال‌ها نماینده رهبر انقلاب در عقیدتی- سیاسی ارتش بوده است. عجیب نیست؟» به‌راستی ردصلاحیت سیدمحمود علوی بر چه مبنایی ردصلاحیت شود؟ دیروز حجت‌الاسلام مجید انصاری که سابقه عضویت  در مجلس خبرگان را در کارنامه دارد، گفت:«از دید من ردصلاحیت آقای علوی وهن نظام است. همچنان‌که ردصلاحیت مرحوم آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در آن زمان، وهن نظام و روحانیت بود.» او ادامه داد: «بعد از پیروزی انقلاب، مرحوم هاشمی رفسنجانی زمان امام (ره) نفر دوم یا سوم بود و بعد از رحلت حضرت امام (ره) هم همواره نفر دوم بود. امیدوارم نه‌تنها آقای روحانی بلکه سایر کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان را ردصلاحیت نکنند. به هر حال با همین سازوکارها، کاندیداهای محترمی که برای خبرگان ثبت‌نام کرده‌اند، از جمله سیدمحمود علوی که برای انتخابات مجلس در رودربایستی ردصلاحیت شد، در انتخابات مجلس خبرگان ردصلاحیت نشود همچنین افراد دیگری را تایید کنند که لااقل مردم بتوانند یک مسمّای انتخاباتی را داشته باشند.»

* نقد به معنای ضدیت  با نظام نیست

او در ادامه به این موضوع پرداخت که «نکته دیگر این است که در این انتخابات صلاحیت بعضی از افراد تایید صلاحیت شده‌اند که ذهن مردم در مورد آنها سوال جدی وجود دارد. متاسفانه در روند بررسی صلاحیت داوطلبان تناقضات فراوانی در رفتار نهاد نظارتی برای تایید و ردصلاحیت‌ها وجود دارد که با هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست و جا دارد شورای محترم نگهبان در فرصت مناسب از این زاویه عملکرد نظارتی خود را مورد ارزیابی و آسیب‌شناسی قرار دهد.» انصاری همچنین گفت: در گذشته شاهد این امر بودیم که افرادی صرفا بر اساس یک سخنرانی یا نقد به یک نهاد مانند نهاد قوه قضائیه یا حتی نقدی به یک تصمیم یا احیانا نقدی بر رهبری داشتند و آن را محترمانه در قالب نامه به ایشان نوشته شده بودند، ردصلاحیت شدند. این در حالی است که نقد رهبری به معنای ضدیت با رهبری نیست کما اینکه هم حضرت امام (ره) می‌فرمود که نقد بلکه تخطئه از مواهب الهی است و باید از آن استقبال کرد و خود مقام معظم رهبری هم چندین بار فرموده‌اند اگر کسی به من هم انتقاد داشته باشد معنایش ضدیت با ولایت نیست. انصاری تصریح کرد: بنابراین تحقیق محلی اصلا بلاوجه و یک کار غیرعلمی و غیرعادلانه است. البته بعدها پا را از این فراتر گذاشتند و گفتند ما می‌خواهیم دفاتر نظارتی ایجاد کنیم. دفاتر نظارتی در شرایطی تأسیس شد که خلاف قانون بودند چراکه مصوبه مجلس نداشت. دفتر نظارتی به مثابه یک نهاد موازی اطلاعاتی ناقص است که معلوم نیست اولا این افراد را با چه شاخصی استخدام کرده‌اند؟ چه کسی آنها را استخدام می‌کند؟ ضوابط استخدامی این افراد چیست؟ وی بیان داشت: صلاحیت خود این افراد که در دفاتر نظارتی کار می‌کنند را چه کسی تایید کرده است؟ آیا اینها شرایط قانونی که بی‌طرف بودن از شروط اولیه آن است، را دارند؟ بنده با علم و اطلاع عرض می‌کنم؛ اگر نگویم همه افراد اما اکثریت قاطع مؤثر دفاتر نظارتی شورای نگهبان از یک جریان سیاسی تند کشور هستند. بنده اطلاع دارم افراد نام و نشان‌داری در یک استان که مشخصا پرچمدار جریان اصولگرای تند بودند، مسئولیت نظارت را به عهده گرفتند. بسیار روشن است که این روش جواب نخواهد داد.

 *علوی اهل بله‌ قربان‌گویی نیست

 جالب اینجاست که علوی درانتخابات سال 90 هم ردصلاحیت شد و توضیح داده بود: «در نامه‌ای که به دست من رسیده است به استناد بند ۱ ماده ۲۸ قانون اساسی مبنی بر «عدم التزام عملی به اسلام و نظام» رد صلاحیت شدم.» محمدرضا خباز فعال سیاسی درباره ردصلاحیت علوی اظهارکرد: «حجت‌الاسلام علوی عضو مجلس خبرگان رهبری است یعنی شورای نگهبان او را برای خبرگان رهبری تایید کرده، اما برای مجلس تایید نمی‌کند همین مجلسی که الان تشکیل شده همه آن‌ها با تایید حجت‌الاسلام علوی آمدند. اگر وزیر اطلاعات وقت تایید نمی‌کرد آن‌ها نمی‌توانستند به مجلس بیایند. نماینده موجود را حجت‌الاسلام علوی تایید کرده و الان برای مجلس شورای اسلامی که اهمیت آن کمتر از مجلس خبرگان رهبری است از این بٌعد که این‌ها باید پیرامون راس نظام تصمیم بگیرند، او را تایید نمی‌کنند.» او در ادامه افزود: وزیر اطلاعات را روسای جمهور از زمان امام تا الان با هماهنگی رهبری انتخابات می‌کردند. آقای روحانی زمانی‌که حجت‌الاسلام علوی را معرفی کرد مورد تایید رهبری بود. بدیهی است که او اهل تندروی نیست و اعتقادات خود و خون مقدس شهدا را به پای احساسات و تندروی‌ها نمی‌گذارد و اهل نظر است. در دوره یک دوره با او در مجلس نماینده بودیم. من نماینده کاشمر و او نماینده لامرد از استان خودشان بود. حجت‌الاسلام علوی اهل بله قربان گفتن نیست اگر حرف، منطقی، علمی، قانونی و شرعی باشد می‌پذیرد در غیر این صورت نمی‌پذیرد. برخی به‌دنبال نماینده اهل نظر نیستند بلکه به‌دنبال گروهی هستند که هرچه گفتند این‌ها بدون نظر، تایید کنند. ردصلاحیت و یا عدم تایید علوی به ریزش انتخابات کمک می‌کند.

*علوی قربانی خالص‌سازی؟

 آیا پروژه خالص‌سازی دلیل ردصلاحیت علوی است. واکنش برخی اصولگرایان و مخالفان علوی پس از ردصلاحیتش به این گمانه دامن می‌زند. حمید رسایی نوشت: بعد از انتشار خبر ردصلاحیت وزیر اطلاعات روحانی برخی تعجب کردند. در حالی‌که علوی قبل از وزارت هم در مجلس نهم ردصلاحیت شده بود. آنچه تعجب داشت، وزیرشدن این فرد بود نه ردصلاحیتش! مصاحبه محمود علوی با سیمای اصفهان را به یاد دارید؟ نحوه انتخابش را توضیح داده که با دیدنش فقط باید تأسف خورد! وقتی کسی چنین مسئولیت خطیری را اینطور می‌پذیرد و امنیت کشور را به بازی می‌گیرد، واقعا امانت‌دار است؟ بدون تردید وزارت اطلاعات، بدنه‌ای ولایی، متعهد و متخصص دارد اما سال ۹۲ وقتی در رأس آن عنصری ناکارآمد، ناکاربلد، بسیط، مطیع و گوش به فرمان روحانیِ انگلیس درس‌خوانده قرار گرفت، فکر می‌کنید چه اتفاقی در حوزه امنیت افتاد! این نکته را در نطق مخالفتم با وزارت علوی توضیح داده‌ام. وقتی هشت سال چنین عنصری در رأس عالی‌ترین نهاد امنیتی بوده، آیا باید تعجب کرد که گروهک‌های تکفیری و فراموش شده‌ مثل کومله و منافقین در این سال‌ها فعال شده‌ باشند. باید تعجب کرد از اظهارنظر نفر دوم منافقین (مهدی ابریشمچی) در تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۱ در شبکه ماهواره‌ای سیمای آزادی که می‌گوید اینقدر سلاح به کشور وارد کردیم که نگران نیستیم! تعجب نکنید از اخبار روزانه‌ کشف سلاح و مهمات در اطراف کشور...

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار