«آرمان ملی» سفرالسودانی به ایران را بررسی میکند
پیام آمریکا به ایران در ارتباط با منطقه و غزه چیست؟
سفر وزیر امور خارجه آمریکا به بغداد با یک جلیقه ضد گلوله در حالی در شبکههای اجتماعی در حال بازتاب داده شدن است که همزمان السودانی نخست وزیر عراق به ایران سفر کرده است و با عالیترین مقامات امنیتی و نظامی و سیاسی ایران در حال مذاکره است.

السودانی یکی از سیاستمدارانی است که همواره تلاش کرده مانند هر مقام سیاسی موفق در عراق به رابط بین ایران و آمریکا تبدیل شود. در گذشته نیز یک بار سودانی بعد از به قدرت رسیدن در عراق به تهران سفر کرد و در آن سفر نیز شایعاتی در مورد پیغام آمریکاییها به ایران از طریق او مخابره شد. اما این بار در شرایط بسیار پیچیده در خاورمیانه که از یک سو آمریکاییها در حال حمایت از اسرائیل هستند و از سوی دیگر اسرائیلیها قصد اشغال غزه را دارند و در برابر گروههای مقاومت پایگاههای آمریکاییها را در منطقه مورد حمله قرار میدهند، انجام شده که خود حساسیت این سفر را بیشتر میکند. خصوصا اینکه بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ابتدا به ترکیه سفر کرده و اردوغان حاضر به دیدار با او نشده بود و بعد به عراق رفت و پس از دیدار با مقامات عراقی، السودانی نخست وزیر عراق بلافاصله و قبل از اینکه بلینکن عراق را ترک کند به تهران سفر کرد.
*آیا سودانی پیامی از سوی آمریکاییها آورده
همزمان با این سفر برخی رسانههای خارجی اعلام کردند که آمریکا به ایران پیام فرستاده است. نیویورک تایمز گزارش داد که «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در فرودگاه بغداد هنگام خروج از عراق نسبت به حملات به نیروهای آمریکایی و اهداف غیرنظامی در منطقه هشدار داد. بلینکن در اظهارات بیاساس خود بدون اشاره به حمایت آمریکا از اسرائیل در کشتار غیرنظامیان در غزه مدعی شد: «حملات و تهدیدهای شبه نظامیان متحد با ایران کاملا غیرقابل قبول است. ما برای محافظت از نیروهای خود، نظامی یا غیرنظامی هر کاری که لازم باشد، انجام خواهیم داد.» البته این مورد نمیتواند پیام آمریکاییها به ایران باشد. آمریکاییها نگران حملات گروههای مقاومت در منطقه به پایگاههای خود در سوریه و عراق هستند آنچه باعث افزایش حملات به پایگاههای آمریکا در منطقه شده موضع آمریکاییها در حمایت از خونریزی اسرائیل در غزه است. به طوری که آنها صراحتا حتی اعلام میکنند که فعلا زمان سخن گفتن از آتشبس نیست. نگاهی به وضعیت حضور بلینکن در عراق هم خود بیان کننده این موضوع است که او حتی از امنیت خود در عراق در هراس بوده که جلیقه ضد گلوله پوشیده است. البته سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به جلیقه ضد گلوله بلینکن در فرودگاه بغدادگفته است: «اگر آمریکا رفتارهای درست با ملتهای منطقه داشت، وزیر امور خارجه آمریکا مجبور نبود که هنگام سفر به عراق جلیقه ضد گلوله بپوشد و به عراق سفر کند و یا رئیسجمهور آمریکا مجبور نبود که با چراغ خاموش وارد فرودگاه نظامی در منطقه شود و چراغ خاموش نیز از منطقه خارج شود» با این وجود البته زمانی پیغام رسانی سودانی به ایران در ارتباط با مساله غزه از سوی آمریکاییها بیشتر مطرح میشود که یک روزنامه اسرائیلی مطلبی را منتشر کرده که بر مبنای آن ایران یک بار جلوی حملات حماس به اسرائیل را گرفته است. روزنامه اسرائیلی جروزالم پست مدعی شد که «ایران یک بار حماس را مجبور به تاخیر در عملیات هفت اکتبر کرده است.» به گزارش شفقنا، به ادعای این روزنامه، بنا بر آن بوده این عملیات در ماه آوریل و در شامگاه عید پسح یهودیان به انجام برسد، اما ایران پس از اطلاع، از حماس خواسته است این عملیات را تاخیر بیندازد.
*ایران تنها حامی معنوی است
هرچند به نظر آمریکاییها از ایران خواستهاند که تهران از ورود به جنگ با اسرائیل برحذر باشد و احتمالا پیامهایی را به ایران در مورد حملات نیروهای مقاومت به پایگاههای خود به تهران ارسال کردهاند اما واقعیت آن است که ایران تنها حامی معنوی حماس و گروههای مقاومت در منطقه است و هیچ گاه دستوری به نیروهای مقاومت حتی در راستای منافع خود نداده است و نیروهای مقاومت نیز هیچ گاه از ایران دستور نگرفته و به قول سید حسن نصرا... حتی او نیز در این زمینه پیامی به گروهها نمیفرستد و فرماندهان گروههای مقاومت در منطقه هستند که خود تصمیم میگیرند چه کار کنند و چگونه از منافع ملتهای منطقه در برابر طرحهای شوم آمریکا و اسرائیل دفاع کنند.
*آمریکا راهی جز حمایت از آتشبس ندارد
در سوی دیگر میدان اخباری مبنی بر ورود زمینی تانکهای اسرائیل به باریکه غزه شنیده میشود و منابع غربی تلاش دارند اینگونه در افکار عمومی موضوعات را جا بیندازند که تلآویو در حال پیشروی در غزه است و در نهایت قرار است غزه را به دو قسمت تقسیم کند. حال اینکه بعضا کلیپهایی از سوی حماس و گردانهای الاقصی منتشر میشود که تانکهای اسرائیلی یکی پس از دیگری در ورود به غزه مورد اصابت موشکهای ضد تانک حماس قرار گرفته و نمیتوانند پیش بروند. به نظر آمریکاییها به دنبال آن هستند که ماجرای رسیدن به آتش بس را طول بدهند تا اسرائیل بتواند به دستاوردی در روی زمین غزه برسد و یا اینکه عملا توان موشکی حماس متوقف شود و در نهایت برای آینده غزه طرحهای مختلفی را پیادهسازی کنند. طرحی که شاید بخشی از آن توسط نیروهای سازمان ملل اجرا شود، بخشی از آن به تشکیلات خودگردان سپرده شود و اسرائیل بر اوضاع امنیتی غزه مسلط گردد. با این وجود البته همه چیز بستگی به این دارد که آیا اسرائیل میتواند در غزه به دستاوردی برسد یا نه چرا که از سوی دیگر آمریکاییها زیر فشار افکار عمومی داخلی خود قرار گرفته، در چند متری کاخ سفید هواداران فلسطین تظاهرات میکنند و در انگلستان اعضای حزب کارگر در بیتفاوتی کشورشان به کشتار مردم غزه از حزب کارگر استعفا دادهاند از این رو هر مقدار زمان میگذرد، این گذشت زمان به نفع مقاومت و به ضرر اسرائیل و حامیانش تمام خواهد شد.
ارسال نظر