جلوگیری از گرمازدگی در تابستان
نرگس جوزدانی متخصص تغذیه
یکی از مهمترین موارد برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن آب است. نوشیدن آب در تابستان بهشدت حائز اهمیت است و بهخصوص افرادی که در این فصل عرق میکنند، نباید از نوشیدن آن غافل شوند. همچنین در کنار مصرف آب میتوان از لیموترش یا مقدار کمی هم شکر استفاده کرد تا دچار گرمازدگی نشویم. تمامی افراد برای پیشگیری از گرمازدگی باید در وعده صبحانه به مصرف خیار، گوجهفرنگی، سبزیخوردن، طالبی، پنیر و هندوانه بپردازند و در طول روز میوه و سبزی مصرف کنند؛ چرا که میوهجات دارای فیبر و آب فراوان هستند و به اینصورت هم از گرمازدگی پیشگیری میکنند و هم اینکه مدت طولانیتری آب را در داخل بدن افراد نگه میدارند. مصرف چای بهخصوص چای پررنگ و قهوه در وعده صبحانه باعث بروز گرمازدگی میشود بنابراین افراد باید از این امر بهشدت پرهیز کنند. همچنین افراد باید در وعده ناهار و شام از سبزیجات خام و پخته استفاده کنند. مصرف سبزیجات خام و پخته در وعده ناهار و شام باعث میشود تا آب در داخل بدن بیشتر حفظ شود و مدت زمان آن طولانیتر باشد. مصرف کافئین بهخصوص قهوهتلخ باعث ازدسترفتن آب زیادی از بدن میشود و خیلی از افراد در طول روز بیش از ۳ لیوان قهوه مصرف میکنند که این امر باعث تشدید گرمازدگی در آنها خواده شد و توصیه میکنم که چنین افرادی مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهند یا در کنار آن ۲ الی ۳ لیوان آب بنوشند؛ چرا که نسبت به دیگران آب بیشتری از دست میدهند. رفتن به بیرون در هوای گرم تابستانی باعث میشود تا افراد آب زیادی از بدن خود را از دست دهند و به اینصورت دچار گرمازدگی شوند.
ارسال نظر