بلندترین شب سال چند دقیقه بیشتر است؟
ایرانیان از دیرباز آیینهای مختلفی را برگزار میکردند که اغلب با پدیدههای طبیعی گره خورده بود. یکی از این آیینهای مهم، جشن شب یلدا است که با پایان فصل پاییز و آغاز زمستان همزمان میشود.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، شب یلدا، بلندترین شب سال است و مدتزمان آن در شهرهای مختلف ایران متفاوت است. به عنوان مثال، در تهران این شب 14 ساعت و 15 دقیقه و 53 ثانیه طول میکشد. جالب است بدانید تفاوت شب یلدا با شبهای قبل و بعد از آن تنها چند ثانیه است، اما همین چند ثانیه، آن را به طولانیترین شب سال تبدیل کرده است.
قدمت شب یلدا
تاریخچه این شب به هفت هزار سال پیش برمیگردد. اما آیینهای رسمی مرتبط با شب یلدا از زمان داریوش یکم (500 سال پیش از میلاد) در ایران باستان شکل گرفتهاند. در این شب، خانوادهها دور هم جمع میشوند و میوههایی مثل انار، هندوانه، انگور و آجیل مصرف میکنند و با قصهگویی و شعرخوانی، طولانیترین شب سال را جشن میگیرند.
چرا شب یلدا طولانیتر است؟
این پدیده به دلیل انقلاب زمستانی رخ میدهد. در این زمان، خورشید کوتاهترین مسیر خود را در آسمان طی میکند و به جنوبیترین نقطه آسمان میرسد. این باعث میشود طول روز به کمترین و طول شب به بیشترین میزان خود برسد.
هرچند طولانی بودن شب یلدا تنها چند ثانیه بیشتر از شبهای دیگر است، اما این اختلاف اندک، هزاران سال است که ایرانیان را به برگزاری یکی از زیباترین جشنهای سال ترغیب میکند.
تاریخ دقیق شب یلدا 1403
شب یلدا امسال در ایران مصادف است با:
- جمعه، 30 آذر 1403
- 20 دسامبر 2024
- 18 جمادیالثانی 1446 قمری
یلدا، یادآور اتحاد و شادمانی ایرانیان در بلندترین شب سال است؛ شبی که آغازگر زمستان و پیامآور امید به روزهای روشنتر است.
ارسال نظر