| کد مطلب: ۱۱۵۹۷۷۲
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور را بررسی می‌کند

تلگرام و یوتیوب رفع فیلتر می‌شود؟

آرمان ملی- حمید شجاعی: مسعود پزشکیان با وعده‌هایی از جنس دغدغه‌های مردم در انتخابات حاضر شد و بر همان اساس نیز توانست گفتمانی متفاوت از سایرین را مطرح کند و در نهایت نیز پیروز انتخابات باشد.

تلگرام و یوتیوب رفع فیلتر می‌شود؟

لذا تشکیل دولت چهاردهم نیز بر پایه اهداف از پیش ترسیم شده و صد البته تحقق وعده‌های داده شده به جامعه پیش رفت. در همین راستا نیز رئیس‌جمهور با طرح شعار وفاق ملی درصدد حل و فصل مشکلات و مسائل بر پایه نوعی انسجام، همگرایی و وفاق بر آمد و دستگاه‌های دیگر نیز کم و بیش بر همین منوال دولت را همراهی کردند. هر چند که برخی جریانات در مجلس بنای ناسازگاری با دولت و اقداماتش را گذاشتند ، اما در کلان موضوع نگاه وفاقی تا کنون وجود داشته است. در این میان یکی از وعده‌های مسعود پزشکیان که بسیار هم پرطرفدار بوده، از دغدغه‌های جامعه است و مردم همچنان منتظر تحقق کامل آن هستند مساله رفع فیلترینگ است که طی سال‌های گذشته برخی مسئولان صرفا شعار آن را دادند، اما پزشکیان استارت عمل به این وعده را زده است. چه اینکه طی چند ماه اخیر شاهد گام اول رفع فیلترینگ با آزادسازی پیام‌رسان واتساپ و برنامه گوگل‌پلی بودیم. هر چند که این انتظار می‌رفت که دولت طی یک اقدام جامع و کامل فیلترینگ را به طور کلی از تمامی شبکه‌های اجتماعی بردارد، اما با توجه به محدودیت‌ها و سنگ‌اندازی مخالفان و تندروها دولت تصمیم گرفته است که رفع فیلترینگ را به‌صورت پله به پله و مرحله‌ای پیش ببرد. حال به نظر می‌رسد که دیگر حاجت به گفتن نیست که فیلترینگ تا کنون چه مضراتی به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به جامعه و مردم وارد کرده است که دست‌کم بیش از 20 همت بابت گردش مالی فروش فیلترشکن هزینه گردیده است. اما مساله مهم نوع مواجهه شورای عالی فضای مجازی به عنوان نهاد مستقیم مربوطه نسبت به رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی است. شورایی که به جهت یکدست نبودن نظرات اعضای وعده رفع فیلترینگ رئیس‌جمهور همچنان در آن مانده و تصمیم‌گیری مهمی در خصوص آن اتخاذ نشده است. پیش از این در ماه‌های گذشته سخنگوی دولت گفته بود: «در جلسه شورای عالی فضای مجازی در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم، اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده است و موضع هم اکنون در دستور کار کارگروه مربوطه است». ستار هاشمی وزیر ارتباطات نیز بارها از تاکید رئیس‌جمهور بر لزوم رفع فیلترینگ از شبکه‌های اجتماعی گفته بود و اینکه در مرحله جدید از شبکه‌های اجتماعی تلگرام و یوتیوب رفع فیلتر خواهند شد. حال پرسش این است که گام دوم رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی چه زمانی برداشته خواهد شد، اساسا شورای عالی فضای مجازی چه تصمیمی در این خصوص خواهد گرفت و در نهایت اراده دولت چه میزان در این خصوص تاثیر‌گذار خواهد بود؟ باید منتظر ماند و دید که در هفته‌های پایانی اسفندماه اتفاقاتی در این خصوص رخ خواهد داد یا باید منتظر رفع فیلترینگ در سال آینده باشیم».

* دستور رئیس‌جمهور

پس از گمانه‌زنی‌های مختلف در خصوص رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی روز گذشته محمدجواد آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات در خصوص اینکه در ایام انتخابات از جمله افرادی بودید که وعده رفع فیلترها در دولت پزشکیان را دادید اما تا به امروز فقط واتساپ رفع فیلتر شد، چرا این وعده مهم دولت پزشکیان تا به امروز به اجرا نرسیده و چرا ساکت بوده، اظهار داشت: «اگر ایراد شما و مردم به حرف نزدن بنده است، اگر من در این شرایط حرف بزنم آقایانی که باید فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را باز کنند احساس دوقطبی می‌کنند و اجازه رفع فیلتر را نمی‌دهند و سکوت من برای بازشدن فضاست». محمدجواد آذری‌جهرمی گفت: «باید در این شرایط فارغ از دوقطبی‌ها اجازه دهیم که سیاست‌های رفع فیلتر ادامه پیدا کند. دولت مدعی است که یک برنامه سه گامی برای رفع فیلتر را انجام دهد و گام اول را انجام داده و واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شده است». وی افزود: از برنامه دولت برای اجرای دو گام دیگر خبر خاصی ندارم چراکه هیچ اتصال و ارتباطی با بدنه دولت ندارم و مانند مردم اخبار را از رسانه‌ها دنبال می‌کنم و ظاهرا آقای رئیس‌جمهور دستور دادند که قبل عید گام دوم این برنامه اجرا برسد و یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر می‌شود. اما این پایان ماجرا نبود و ساعاتی بعد آذری‌جهرمی در کانال تلگرامی خود در خصوص گفت‌وگوی خود با یک رسانه توضیحاتی ارائه کرد و نوشت: «بنده اطلاعی از روند اقدامات دولت محترم در خصوص سیاست‌گذاری فضای مجازی ندارم! به اندازه شما و به همان میزانی که در اخبار عمومی طرح می‌شود، از مسائل مطلع هستم. این پاسخ من به سوال خبرنگار محترمی بود که در خصوص اقدامات دولت درباره رفع فیلترینگ پرسید، سپس ادامه دادم که همان‌گونه که سخنگوی دولت گفته‌اند، رئیس محترم جمهور بر رفع فیلتر دو سکوی تلگرام و یوتیوب تا قبل از عید تاکید دارند. لذا آنچه غیر از این در فضای مجازی و به نقل از بنده منعکس شده است، نادرست و فاقد اعتبار است. از ارباب رسانه و جراید تقاضا دارم اگر مطلبی جز این منتشر شده است، اصلاح نمایند چرا که عده‌ای این اظهارنظرها را بهانه‌ای برای تشدید اختلاف سیاسی در کشور و جلوگیری از حق طبیعی ملت در دسترسی عزتمندانه به اینترنت و رفع فیلتر سکوهای اینترنتی خواهند کرد». به نظر می‌رسد تلاش وزیر ارتباطات روحانی بر عدم آگاهی از آنچه در دولت در حوزه رفع فیلترینگ می‌گذرد بدین جهت است که خود را به سان یک شهروند عادی جلوه دهد که صرفا اخبار را از مبادی خبری دنبال می‌کند و دسترسی خاصی ندارد. از همین‌رو نیز صرفا به لزروم رفع فیلترینگ تاکید می‌کند.

*ابراز امیدواری سخنگو

طی چند وقت اخیر بارها این مساله که تا پیش از عید شبکه‌های اجتماعی تلگرام و یوتیوب رفع فیلتر خواهند شد مطرح شده است و حتی برخی خبرها مبنی بر تحقق این مساله در 22 بهمن بود که اتفاق نیفتاد و حال همه رفع فیلترینگ تا پیش از سال جدید را مطرح می‌کنند. در همین راستا خبرآنلاین نوشت: سخنگوی دولت چهاردهم در پاسخ به سوالی در ارتباط با آنچه آذری جهرمی وزیر اسبق ارتباطات درباره رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد: من درباره اظهارات ایشان نمی‌توانم اظهارنظر کنم. اما امیدوار هستیم که گشایش‌هایی اتفاق بیفتد. فاطمه مهاجرانی در خصوص عدم اطلاع‌رسانی دولت در این خصوص تصریح کرد: اگر خبر بدهیم اما محقق نشود ناامیدی ایجاد خواهد شد. لذا ترجیح می‌دهم که ابراز امیدواری کنم تا ان‌شاءا... محقق شود.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حمید شجاعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار