| کد مطلب: ۱۱۳۵۱۷۹
لینک کوتاه کپی شد

هیچ دانش آموزی بدون کتاب درسی نمی‌ماند

آرمان ملی: با ورود به شهریور، همه دغدغه‌های ماه مهر، ماه بازگشایی مدارس و بحث تامین کتاب‌های درسی دانش‌آموزان هم در کنار سایر موارد مربوط به این قشر از جامعه، وزارتخانه مربوطه یعنی آموزش و پرورش و نیز سایر صنوف و اتحادیه‌هایی که با لوازم و امکانات این آینده سازان کشور در ارتباط هستند، از راه می‌رسند.

هیچ دانش آموزی بدون کتاب درسی نمی‌ماند

بنا به آخرین اخبار، دانش‌آموزان جامانده تا دهم شهریورماه فرصت دارند ثبت سفارش کتاب‌های درسی را انجام دهند و از سویی فعالیت سامانه ثبت کتاب‌های درسی تا ۳۱ شهریور ادامه خواهد داشت. رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران هم گفته در مورد کاغذ و خصوصا تامین کتاب‌های درسی هیچ مشکلی وجود ندارد و کاغذهای تولیدی مازندران که میزان آن به 50 تن می‌رسد برای تامین همه کتاب‌های درسی، کفایت می‌کند.

در کنار نگاهی به صحبت‌های رئیس این صنف مرتبط با دانش‌آموزان، سری هم خواهیم زد به جدیدترین صحبت‌های وزیر آموزش و پرورشی که تازه نفس از بهره‌برداری سامانه‌ای به نام نماد در اول مهر و نیز نواختن زنگ نماز با حضور ائمه جمعه خبر داده.

دانش‌آموزان جامانده چه کنند؟

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال هیچ دانش آموزی بدون کتاب درسی نمی‌ماند گفته ۸۵ درصد کتاب‌ها هم ثبت سفارش و هم توزیع شده است. با تقسیم کاری که انجام شده این آمار تا اول مهر به صد درصد می‌رسد و مشکل کمبود کتاب وجود ندارد. علیرضا کاظمی درباره علت پایین آمار ثبت سفارش کتاب‌های درسی توسط دهمی‌ها، تصریح کرده که «دلیل این امر آن است که معلوم نیست هنرستانی‌ها چه رشته‌هایی را انتخاب می‌کنند و وارد چه رشته‌هایی می‌شوند چراکه این کار با تاخیر صورت می‌گیرد و همچنین بحث امتحانات شهریور و هدایت تحصیلی نیز در این امر موثر است.»

از سویی، محمد علوی‌تبار معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش هم گفته: برای اینکه کتاب‌ها و محتواها امسال به صورت واضح‌تر برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی قابل دسترسی باشد به صورت رنگی چاپ می‌شود و کتاب‌هایی که تصویر محور نیستند و متن محورند به صورت کتاب‌های وزیری چاپ می‌شود.

او با بیان اینکه تعداد کتاب‌ها امسال یک میلیون جلد بیشتر از سال گذشته است افزوده: تعداد عناوین به ۹۶۱ عنوان کاهش یافته و علت آن توقف برخی رشته‌های کار و دانش است.

همچنین احمد رضا امینی، مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع کتاب‌های درسی نیز با بیان اینکه بهتر است دانش‌آموزان تا دهم شهریور ثبت نام و سفارش خود را انجام دهند گفته است که سامانه تا ۳۱ شهریور فعال است.

او با بیان اینکه برخی دانش‌آموزان هنوز کتاب‌ها را ثبت سفارش نکرده‌اند، توضیح داده: پایه دهم نظری ۳۴ درصد، فنی حرفه‌ای پایه دهم ۱۸ درصد و پایه دهم کار دانش ۱۱ درصد سفارش دادند.

کمبود کاغذ نداریم

اما در خصوص تامین کاغذهای مورد نیاز برای کتاب‌های درسی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران به ما گفته نوعی کار تیمی و هماهنگ شده هم در زنجیره تولید و داخلی و هم در زنجیره توزیع که واردکننده هستند شکل گرفته تا کاغذ تامین شود. بنا به اظهارات حمید نیکدل: دولت سیزدهم همکاری‌های خوبی داشته‌اند و الان کاغذ مازندران تولید خود را به چهل هزار تُن رسانده و امسال هم قول داده‌اند که ۵۰ هزار تن تولید کاغذ به جهت تولید کتاب تحویل دهند.

به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران، این بدان معناست که در زمینه کاغذ برای کتاب‌های درسی مشکلی وجود ندارد و مهر ماهی بدون کمبود در انتظارمان خواهد بود.

نیکدل در خصوص فراوانی یا کمبود کاغذ در حال حاضر و نیز قیمت آن گفته که در خصوص تامین کاغذ مشکلی نداریم و توزیع کنندگانِ ما پخش را به خوبی انجام می‌دهند؛ قیمت آن هم نسبت به سال گذشته ۱۰ الی ۱۵ درصد پایین آمده.

او با تاکید بر اینکه ایجاد شرایط تسهیل کننده فعالیت برای تجار، مسیر فعالیت را هموارتر می‌کند، توضیح داده: به این دلیل که حدود ۸۰ درصد از محصولات سلولزی وارداتی هستند و اگر ارز را به موقع به تجار بدهند، آن‌ها به نحو شایسته می‌توانند کالا را به دست مصرف کننده که چاپخانه دار است، برسانند کمااینکه این کار را انجام داده‌اند.

به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران: قیمت یک بسته کاغذ آچهار، نسبت به سال گذشته، سی هزار تومان افت قیمت داشته؛ او با بیان اینکه قیمت هیچ کالا و جنسی در ایران چه تولیدات داخلی و چه خارجی، پایین نیامده، به این نکته اشاره می‌کند که تامین کننده کاغذ و زنجیره تولید هم کار خود را به خوبی انجام داده و تجاری که کاغذ را وارد می‌کنند، توانستند کاغذ مملکت را تامین کنند و هم اکنون هیچ مشکلی بابت کاغذ در ایران وجود ندارد.

نیکدل با اشاره به اینکه کشور ایران به این دلیل که با خشکسالی مواجه است و از کمبود آب رنج می‌برد و جنگل‌های آن در معرض تهدید جدی و در یک قدمی نابودی هستند، به ۸۰ درصد وارداتی بودن محصولات بر می‌گردد و گفته: از آن جا که دولت زیرساخت‌هایی در خصوص ممانعت از نابودی ذخایر آب و به تبع، حفاظت از جنگل‌ها را ندارد، مجبور هستیم که فعلا واردات انجام دهیم.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار