نگاهی به عملکرد ایمیدرو؛
ابَر پروژه های معدن و صنایع معدنی در آستانه افتتاح /ارایه عملکرد ایمیدرو در بخش های اکتشاف، زیربناها و حمایت های تسهیلاتی از بخش خصوصی
راهبری تکمیل ۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی از اقدامات شاخص ایمیدرو طی سال جاری بوده است. این طرح ها زنجیره فولاد، مس، آلومینیوم را شامل می شود و از ارزش ۵۰هزار میلیارد تومان برخوردار است. سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در عین حال راه اندازی طرح هایی از جمله فولادسازی غدیر نی ریز، گرافیتاسیون الکترود اردکان و فولاد شادگان را در برنامه دارد.
آرمان ملی آنلاین - به گزارش روابط عمومی ایمیدرو ، ۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی با حمایت وزارت صنعت معدن و تجارت و راهبری ایمیدرو تکمیل و آماده راه اندازی شده است. میزان اشتغال زایی این تعداد پروژه که از سوی شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی اجرا شده اند حدود ۳۵۰۰ نفر خواهد بود و استان های خوزستان، کرمان، چهارمحال و بختیاری، یزد، فارس و خراسان شمالی را در بر می گیرد.
طرح های آماده افتتاح
طرح های آماده افتتاح شامل ابَر پروژه آهن اسفنجی (زمزم۳) فولاد خوزستان-ظرفیت تولید: یک میلیون و ۷۶۰هزار تن- اهواز- استان خوزستان، کنسانتره مس دره آلو شرکت ملی صنایع مس ایران- ظرفیت تولید ۱۱۰ هزار تن- بردسیر_رابر -استان کرمان، واحد دوم آهن اسفنجی فولاد بافت- ظرفیت تولید: ۸۰۰هزار تن- بافت- استان کرمان، ابر پروژه آهن اسفنجی طوبی توسعه آهن و فولاد گل گهر- ظرفیت تولید: یک میلیون و ۶۰۰هزار تن- سیرجان- استان کرمان، فلوتاسیون سرباره مس سرچشمه شرکت ملی صنایع مس- ظرفیت تولید: ۷۰هزار تن- رفسنجان- استان کرمان، تولید تختال (شمش) فولاد سفید دشت-ظرفیت تولید: ۸۰۰ هزار تن- سفید دشت- استان چهارمحال و بختیاری، تجهیز معدن و راه اندازی بزرگترین طرح تولید کنسانتره روی خاورمیانه در “مهدی آباد”-ظرفیت تولید: ۲۰۰هزار تن- مهریز- استان یزد، کارخانه فولادسازی نی ریز- ظرفیت تولید: ۸۰۰هزار تن- نی ریز- استان فارس و طرح های هیدرات ویژه شرکت آلومینای ایران- ظرفیت تولید: ۳۵۰۰تن و راه اندازی فاز اول فیلتراسیون گِل قرمز شرکت آلومینای ایران-ظرفیت تولید: ۳۴۰۰تن-جاجرم- استان خراسان شمالی است.
طرح های افتتاحی و آغاز شده
ایمیدرو طی دهه فجر امسال، اسکله شماره ۳ بندرپارسیان را با حضور معاون رئیس جمهوری راه اندازی کرد. در این مدت همچنین سه طرح زیربنایی در منطقه ویژه پارسیان و چهار طرح توسعه ای در فولاد هرمزگان (افزایش ظرفیت تولید شمش ۳٫۲ میلیون تن، نورد گرم به ۱٫۷ میلیون تن، واحد سوم گازهای صنعتی و مگامدول آهن اسفنجی به ۱٫۶ میلیون تن) وارد عملیات اجرایی شدند. پیشتر نیز عملیات احداث طرح های فلوتاسیون مس- طلا “شادان، فرآوری طلای خونیک و نیز نورد فولاد قائنات و نورد فولاد میانه نیز آغاز شده بود.
عملکرد اکتشاف، زیرساخت ها، کمک های تسهیلاتی، معادن کوچک و حمایت از فارغ التحصیلان
این سازمان علاوه بر عملکرد فوق در پروژه ها، اقداماتی در جهت توسعه معدن و صنایع معدنی انجام داده که حوزه های اکتشاف، زیرساخت و خطوط انتقال آب، تسهیلات حمایتی از بخش خصوصی (صندوق بیمه) و برگزاری دوره های آموزشی برای فارغ التحصیلان را شامل می شود.
سامانه مکان مبنای اکتشافی ایمیدرو
این سازمان به تازگی از “سامانه اکتشافی مکان مبنا” رونمایی کرده است. سامانه اطلاعات یکپارچه مکان مبنای ایمیدرو، در دی ماه امسال رونمایی شد. این سامانه پس از بررسی و تطبیق با استانداردهای جهانی و به روز، طرح ریزی و پیاده سازی شده است. کلیه داده ها و اطلاعات اکتشافی تولیدی قبلی و دهه اخیر ایمیدرو در قالب پایگاه داده استاندارد ایمیدرو تهیه و در سامانه بارگذاری شده است.
عملکرد اکتشاف؛ سرمایه گذاری ۲۴۵۰۰ میلیارد ریالی
ایمیدرو و طی ۹ ماه سال جاری افزون بر ۲۴هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در بخش اکتشاف سرمایه گذاری کرد.
این سازمان به همراه واحدها و شرکت های زیرمجموعه طی سه فصل سال ۱۴۰۲ (از ابتدای امسال تا پایان آذرماه) بیش از ۴۱۳هزار متر حفاری اکتشافی انجام دادند که این میزان عملکرد 90.6درصد از برنامه پیش بینی شده سال جاری را محقق کرده است. طبق برنامه تدوین شده قرار است تا پایان سال جاری میزان حفاری های اکتشافی به ۴۵۶هزار متر برسد.
طرح تحول دیجیتال
طرح تحول دیجیتال و هوشمند سازی معادن و صنایع معدنی ایران از اولویت های ایمیدرو به شمار می آید و اقداماتی در این بخش انجام شده است. مهمترین اقدامات در این برنامه شامل مواردی از جمله تشکیل کارگروه راهبردی تحول دیجیتال و هوشمندسازی، برگزاری اولین همایش بین المللی تحول دیجیتال در حوزه معادن و صنایع وابسته و امضای تفاهمنامه هوشمندسازی معادن مس است.
پروژه های ملی انتقال آب با راهبری ایمیدرو
پروژه های ملی انتقال آب از سواحل جنوبی به استان ها با راهبری ایمیدرو از سال های گذشته اجرا شده اند و در مراحل مختلف بهره برداری یا ساخت هستند. در حال حاضر خط یک، آب تصفیه شده خلیج فارس را به فلات مرکزی و استان های مرمزگان، کرمان و یزد منتقل کرده و صنایع مختلف در حال بهره برداری از آن هستند. طول این خط ۸۲۰ کیلومتر، حجم آب انتقالی ۱۴۰ میلیون مترمکعب و سرمایه گذاری آن ۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
از سوی دیگر وضعیت پروژه های در دست اجرا به این شرح است: پروژه خط دوم به طول ۷۳۴ کیلومتر با حجم آب انتقالی ۲۰۰ میلیون مترمکعب خواهد بود و قرار است استان های هرمزگان، کرمان و یزد از آن بهره مند شوند. از سوی دیگر پروژه خط آب دریای عمان به زاهدان دارای ۵۵۳ کیلومتر طول است. همچنین پروژه انتقال آب دریای عمان به مشهد ۱۳۴۰ کیلومتر طول مسیر دارد و ۲۸۰ میلیون متر معکب را تا مشهد انتقال خواهد داد و سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی از آن بهره مند می شوند. علاوه بر این پروژه انتقال دریای عمان به استان اصفهان به طول ۱۲۰۰ کیلومتر با حجم آب انتقالی ۲۰۰ میلیون مترمکعب است و استان های بهرمند شامل هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان هستند. پروژه انتقال دریای عمان تا اصفهان(سیرجان به اصفهان) نیز دارای ۷۸۰ کیلومتر طول با حجم ۷۰ میلیون مترمکعب خواهد بود که استان های هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان از آن بهره مند می شوند.
احیا، فعالسازی ۲۷۳ معدن کوچک
اقدامات اصلی شامل احیا و فعالسازی ۲۷۳ معدن و همچنین توسعه ۸۴ معدن است که میزان اشتغال مستقیم با راهاندازی کامل و تکمیل ظرفیت به بیش از۱۴۰۰ نفر می رسد. از سوی دیگر اقدامات جنبی شامل رفع موانع تولید برای ۱۹ واحد معدنی در استان گیلان، پذیرش ۳۶ پرونده در روند صندوق بیمه سرمایهگذاری، بررسی و اولویتبندی ۱۷۹پروژه راهسازی و برقرسانی (انتفاع ۹۲۴ معدن)، پایش۲۲۲ معدن احیاشده سال۱۴۰۱ در۱۱ استان و معرفی۵۹ بسته پیشنهادی سرمایهگذاری شامل ۳۲۹ محدوده در اختیار ادارات صمت استانها است.
صدور ۳۵۸۲۴ میلیارد ریال بیمه نامه ها
صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی ۴۶ بیمه نامه و ضمانت نامه به ارزش ۳۵۸۲۴ میلیارد ریال طی ۹ ماهه نخست امسال صادر کرد. صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی طی ۹ ماه امسال؛ ۳۵ فقره ضمانت نامه به ارزش ۳۴۳۳۴ میلیارد ریال صادر کرد. این صندوق همچنین در مدت یاد شده ۱۱ فقره بیمه نامه سرمایه گذاری به ارزش ۱۴۹۰ میلیارد ریال صادر کرده است.
از ابتدای فعالیت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی تا پایان آذرماه سال جاری؛ ۱۹۴۷ بیمه ضمانتنامه و بیمه نامه سرمایه گذاری به ارزش ۱۱۲۲۰۸ میلیارد ریال شده است.
صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی زیرمجموعه ایمیدرو فعالیت میکند و نهاد پشتیبان معادن و صنایع معدنی بخش خصوصی است.
عملکرد طرح توانمندسازی فارغالتحصیلان جوان (طرح فاجد)
طرح توانمندسازی فارغالتحصیلان جوان (طرح فاجد)طی۹ماه ۱۴۰۲تعداد ۲۴ دوره آموزشی برگزار کرد. در این دوره ها ۸۴۹نفر در ۱۰۹۴ ساعت دوره شرکت کردند.
حوزههای آموزش در طرح فاجد؛ کارآموزی، تربیت تکنسین (فرآوری، حفار مغزهگیری، استخراج معادن زیرزمینی، آتشکاری)، ناریه، ماشینآلات سنگین، ایمنی بهداشت صنعتی، مکانیک و جوشکاری بوده است. طی مدت مورد بررسی همچنین ۶۸۰ نفر از فارغالتحصیل جوان دانشگاهی و ۶۰ شرکت در سامانه طرح فاجد ثبت نام کردند.
ارسال نظر