| کد مطلب: ۱۰۷۵۵۱۲
لینک کوتاه کپی شد

در نشست خبری اعلام شد:

رویداد پتروفن ۱۴۰۲ آذرماه برگزار می‌شود/ ۹۰ درصد صنعت پتروشیمی، داخلی‌سازی شده/  ارزش محصولات هلدینگ خلیج‌فارس ۲ برابر خواهد شد

رویداد پتروفن ۱۴۰۲ با تأکید بر رفع نیازهای فناورانه با توانمندسازی بازیگران زیست‌بوم صنعت پتروشیمی در ۷ حوزه تخصصی از ۱۲ تا ۱۴ آذرماه امسال در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار خواهد شد.

رویداد پتروفن ۱۴۰۲ آذرماه برگزار می‌شود/ ۹۰ درصد صنعت پتروشیمی، داخلی‌سازی شده/  ارزش محصولات هلدینگ خلیج‌فارس ۲ برابر خواهد شد

آرمان ملی آنلاین - به گزارش روابط‌عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، در نشست خبری این رویداد که به مناسبت رونمایی از پوستر پتروفن ۱۴۰۲ برگزار شد، دبیر این رویداد، اظهار داشت: رویداد پتروفن امسال با دو رویکرد هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی کشور و ارتباط بی‌واسطه بین شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت پتروشیمی وطرح نیازهای هلدینگ خلیج‌فارس برگزار می‌شود.

سهم ۱۰ درصدی صنعت پتروشیمی در فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی

رضا سلطانعلی‌زاده با بیان اینکه امروز ۹ هزار و ۲۸۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند، اظهار داشت: این شرکت‌ها از سال ۱۳۸۹ در صنایع مختلف ورود کردند و ۱۰ درصد از محصولات و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم مربوط به حوزه پتروشیمی است.

وی با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین مسئله ما امروز اقتصادی کردن محصولات دانش‌بنیان است، افزود: هلدینگ خلیج‌فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین و ارزشمندترین شرکت بازار سرمایه کشور با روحیه قابل تحسینی که در مدیران ارشد این مجموعه وجود دارد، نقش مهمی در تعالی و پیشرفت شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان داشته است.

وی معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های آنان به شرکت‌های پتروشیمی را از ویژگی‌های این رویداد خواند و گفت: پتروفن این فرصت را ایجاد می‌کند که شرکت‌های دانش‌بنیان بدون واسطه با مدیران هلدینگ خلیج‌فارس و همچنین سایر شرکت‌های پتروشیمی ارتباط برقرار کنند.

سلطانعلی‌زاده همچنین خبر داد که در رویداد امسال که در ۷ حوزه تجهیزات ثابت و دوار، برق و ابزاردقیق، بهبود و تحول در فرآیند، مواد شیمیایی و کاتالیست، دانش فنی و توسعه محصول، آب، انرژی و محیط و همچنین هوشمندسازی برگزار می‌شود، علاوه بر انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها، شاهد رونمایی از یک تجهیز مهم داخلی‌سازی شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان برای هلدینگ خلیج‌فارس خواهیم بود.

هلدینگ خلیج‌فارس، اقتصاد دانش‌بنیان را عملیاتی کرده است

در ادامه این نشست، دستیار مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در توسعه صنایع دانش‌بنیان و پایین‌دستی پتروشیمی، تأکید کرد: هلدینگ خلیج‌فارس در دوره جدید مدیریتی و با نگاه ویژه دکتر علی عسکری، تحولات متعددی را تجربه کرده، چه در حوزه پیشرفت پروژه‌ها و چه مالی و سرمایه‌گذاری، اما می‌توانیم بگوییم تحولات در حوزه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در هلدینگ خلیج‌فارس در این دوره بسیار متفاوت بوده است.

رشید قانعی ادامه داد: در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، وعده زیاد داده می‌شود؛ اما جایی که آن را عملیاتی کرده می‌توانیم بگوییم هلدینگ خلیج‌فارس بوده است.

مدیرعامل پترول، با اشاره به برگزاری رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی در سال‌های گذشته توسط هلدینگ خلیج‌فارس، طراحی و برگزاری رویداد پتروفن را تلاشی برای ارائه نیازهای شرکت‌های پتروشیمی به شرکت‌های دانش‌بنیان و مکملی برای نمایشگاه ساخت داخل خواند و ادامه داد: امسال با مشورت‌های صورت گرفته با شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پژوهشگاه صنعت نفت و...سعی کردیم که پتروفن را به رویدادی ملی ارتقا دهیم و شاهد استقبال پیش‌بینی نشده و گسترده از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان بوده‌ایم.

وی با تشکر از معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیریت پژوهشگاه صنعت نفت برای ارتقای این رویداد، از مشارکت این دستگاه‌ها در برگزاری رویداد پتروفن ۱۴۰۲ خبر داد.

90درصد صنعت پتروشیمی، داخلی‌سازی شده است

در بخش دیگری از این نشست، معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، برگزاری چنین رویدادهایی را موجب نشاط آفرینی در جامعه خواند و گفت: در شرایطی که جامعه نیاز به خبرهای خوب دارد، سیگنال‌های مثبتی که با تیزبینی اصحاب رسانه از دستاوردهای دانش‌بنیان، صنعتی و دانشگاهی به جامعه مخابره می‌شود، امیدآفرین و غرورآفرین است.

حسن نشان‌زاده مقدم با بیان اینکه ما به‌اندازه کافی اسناد بالادستی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و قوی‌شدن اقتصاد و کاهش وابستگی صنعت نفت و پتروشیمی به خارج داریم، تأکید کرد: مسئله اینجاست که در عمل به این اسناد شاهد ضعف‌هایی هستیم و برخی از این اسناد اجرا نمی‌شود درحالی‌که در افق ۱۴۰۴، برنامه ششم، اقتصاد مقاومتی و... تأکیدات ویژه‌ای بر اقتصاد دانش‌بنیان شده است.

وی ادامه داد: اقتصاد یک کشور زمانی قوی است که تحت کنترل خودش است و وابستگی در آن حداقلی باشد، امروز در صنایع مختلف نیروهای متخصص، فراوان داریم؛ اما به سمت‌وسویی نرفتیم که روی پای خودمان بایستیم، هرجا مانند صنایع دفاعی اراده لازم وجود داشت این اتفاق مبارک افتاد و نتایج آن را دیدیم.

نشان‌زاده تصریح کرد: در صنعت پتروشیمی هم هرگاه شاهد هم‌افزایی امکانات و پتانسیل‌های کشور بودیم، در حوزه داخلی‌سازی معجزه رخ‌داده تا جایی که امروز ۹۰ درصد صنعت پتروشیمی، ایرانی شده است.

گلوگاه‌های تولید که ایرانی‌ها برطرف کردند

معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار گروه در ادامه به راه‌اندازی دو طرح در هلدینگ خلیج‌فارس به ارزش سه و نیم میلیارد دلار در سال جاری اشاره کرد و گفت: عمده اصلی گلوگاه‌های این دو طرح، توسط شرکت‌های ایرانی و با طراحی و تولید و نصب تجهیزات و قطعات لازم برطرف شد آن هم در شرایطی که با محدودیت‌های مالی، زمانی و عدم دسترسی به سازنده‌های روز دنیا مواجه بودیم، اما خواستیم و این اتفاق مبارک افتاد و ان‌شاءالله در رویداد پتروفن امسال از این دستاوردها رونمایی خواهد شد.

نشان‌زاده تأکید کرد: بزرگ‌ترین برگ برنده هلدینگ خلیج‌فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین و ارزشمندترین شرکت بورسی کشور که در حوزه صادرات، تولید و ارزآوری بر بام ایستاده است، تکیه به شرکت‌های دانش‌بنیان و تأکید بر تأمین نیازهای خود از داخل است.

وی با اشاره به انعقاد ۱۳ همت تفاهم‌نامه در رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی در سال گذشته، اظهار داشت: با برگزاری موفق پتروفن ۱۴۰۲ مطمئن باشید ارزش تفاهم‌نامه‌های ما در رویداد ساخت داخل که با رویکردی متفاوت برگزار خواهد شد افزایش قابل‌ملاحظه‌ای خواهد داشت.

برنامه راهبردی هلدینگ خلیج‌فارس به‌زودی ابلاغ می‌شود

نشان‌زاده همچنین از تدوین و ابلاغ برنامه پنج‌ساله و ده‌ساله راهبردی هلدینگ خلیج‌فارس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: فارغ از تحریم، مشکلات اقتصادی و فاکتورهایی که اقتصاد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، باید چنان خودمان را قوی کنیم که با سرآمدان دنیا رقابت کنیم و این مهم محقق نخواهد شد مگر با اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها؛ ما هرچه وابستگی خود را به خارج کم کنیم سرعت رشدمان افزایش پیدا می‌کند.

کاهش صادرات بخش عمده‌ای از محصولات جامد و پلیمری هلدینگ خلیج‌فارس به دلیل ایجاد بازار داخلی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در ادامه با اشاره به رویکرد ویژه این هلدینگ به رشد صنعت پایین‌دست، خبر داد: ما امسال بخش عمده‌ای از صادرات محصولات جامد و پلیمری خودمان را قطع کردیم، چون ظرفیت خالی پایین‌دست در داخل فعال شده و می‌توانیم محصولاتی باارزش افزوده بالاتر در کشور تولید کنیم.

وی ادامه داد: در پتروفن امسال که با حضور و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، صندوق نوآوری و شکوفایی، پترو فرهنگ، تاپیکو و شستان در سطح ملی برگزار می‌شود، جایزه نوآوری در ۱۰ حوزه تخصصی اهدا خواهد شد.

نشان‌زاده تأکید کرد: هلدینگ خلیج‌فارس اگر می‌خواهد قوی باشد باید تفکر ملی داشته باشد و بین تمام بازیگران و ظرفیت‌های صنعت پتروشیمی هم‌گرایی ایجاد کند.

وی با اشاره به تلاش‌های فراوان صورت گرفته برای داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی گفت: آن بخش از نیازهای صنعت پتروشیمی کشور که هنوز داخلی‌سازی نشده با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود در حوزه تجهیزات صنعت دوار، ابزاردقیق و کاتالیست تا پنج سال آینده با همت شرکت‌های دانش‌بنیان برطرف و داخلی‌سازی شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس همچنین از برگزاری دو پنل ویژه در رویداد پتروفن با هدف تسهیل حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت پتروشیمی خبر داد و خاطرنشان کرد: در یکی از این پنل‌ها از وزارت صمت، معاون علمی و فناوری و دستگاه‌های مسئول حضور خواهد داشت تا ابهامات حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان در خصوص اسناد بالادستی، قوانین و آئین‌نامه‌های اجرایی برطرف شود و در پنل دیگری، مجموعه هلدینگ خلیج‌فارس پاسخگوی سؤالات حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان در خصوص آیین‌نامه معاملات، قراردادها و آیین‌نامه‌ها مربوطه خواهد بود.

۲۳۰ نیاز هلدینگ خلیج‌فارس برای پتروفن احصا شد

نشان‌زاده در ادامه از احصا ۲۳۰ نیاز هلدینگ خلیج‌فارس در حوزه‌های مختلف صنعت برای ارائه به شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در پتروفن ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم بخش قابل‌توجهی از این نیازها در نمایشگاه حمایت از ساخت داخل تبدیل به تفاهم‌نامه و قرارداد شود.

وی در خصوص میزان صرفه‌جویی حاصل شده از داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی، گفت: در PVC امروز ۷۰ درصد کاتالیست‌ها از داخل تأمین می‌شود و ۴۰۰ میلیون دلار خرید کاتالیست هلدینگ در این حوزه با داخلی‌سازی انجام شده کمتر از نصف شده است، همچنین در طرح پتروشیمی گچساران که ۱.۲ میلیارد دلار بودجه داشت، با داخلی‌سازی انجام شده از ۷۰۰ میلیون دلار ارزی بودجه دیده شده در طرح، ۲۶۰ میلیون دلار استفاده شد و بقیه بودجه تبدیل به ریالی شد.

ارزش محصولات هلدینگ خلیج‌فارس دوبرابر می‌شود

رشید قانعی در بخش پایانی این نشست اصرار هلدینگ خلیج‌فارس بر تکمیل زنجیره ارزش را از شاخص‌ترین تحولات انجام شده در بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی کشور خواند و گفت: شش پروژه در پایین‌دستی داریم که بیش از هفتاد درصد پیشرفت داشته که یکی از آنها پتروپرک پویا است که با همکاری پتروشیمی اروند در حال اجراست که برای اولین‌بار سود پرک گرید مدیکال در کشور تولید می‌شود که علاوه بر تأمین نیاز داخل موجب می‌شود در منطقه هم در حوزه صنایع سلامت و پزشکی هم حرفی برای گفتن داشته باشیم و حتی بتوانیم بازار ۳۰ هزارتنی محصول در منطقه را تأمین کنیم.

 دستیار مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در توسعه صنایع دانش‌بنیان و پایین‌دستی پتروشیمی همچنین از برگزاری یک پنل پایین‌دستی در پتروفن ۱۴۰۲ خبر داد و خاطرنشان کرد: امیدواریم در این دوره مدیریتی با نگاه ویژه‌ای که به تکمیل زنجیره ارزش و صنایع پایین‌دستی است، متوسط ارزش محصولات هلدینگ خلیج‌فارس را از ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار امروز، به هزار دلار و بیشتر برسانیم.

گفتنی است در پایان این نشست خبری، از پوستر رویداد پتروفن ۱۴۰۲ رونمایی شد.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار