مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی :
کاهش هزینه از جیب بیمهشدگان اولویت تأمیناجتماعی در بخش درمان است
مدیر عامل سازمان تأمیناجتماعی گفت:اولویت ما برای بازنشستگان بحث توسعه خدمات مخصوصاً خدمات درمانی و کاهش پرداخت از جیب بیمهشدگان در بخش درمان است.
آرمان ملی آنلاین - میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: اساساً نظام حکمرانی تأمیناجتماعی نظامی است که مردم در آن احساس آرامش و امنیت کنند و بهتعبیری آسایش و امنیت و شرایط زندگی مطلوب و ارتقای وضعیت رفاه و خدماتی که در حوزه تأمیناجتماعی است، مأموریت این نظام است.
وی افزود: تأمیناجتماعی اساساً زندگی مردم را به نحوی در قالب چتر حمایت و پوشش خودش قرار میدهد.
پوشش بیمهای ۲ میلیون فرد فاقد بیمه در دولت سیزدهم
وی گفت: گسترش پوشش بیمه را در اولویت قرار دادیم که از رویکردهای اساسی و اولیه ما است که در اصل ۲۹ قانون اساسی به آن توجه شده و از آغاز دولت مردمی سیزدهم حدود دو میلیون نفر دیگر نیز تحت پوشش بیمه اجتماعی در این سازمان قرار گرفتند و از این حمایتهای بیمهای برخوردار شدهاند. حداقل ۵ تا ۶ میلیون نفر بیمهنشده داریم و این ماهیت بیمه حق همگانی در قانون اساسی است و ما باید تلاش کنیم این ماهیت بیمه را به همه برسانیم و اثری که بیمه بر تحقق عدالت دارد بسیار مهم و مکلف به انجام آن هستیم.
وی تاکید کرد: با مستقر شدن دولت مردم سیزدهم و آغاز به کار تیم مدیریتی جدید سازمان تأمیناجتماعی از همان ابتدا تلاش کردیم تا بر مسائل و چالشهای اصلی متمرکز شویم و راهبردهایی را برای حل مسائل کلان سازمان و حکمرانی تأمیناجتماعی تدوین کنیم. تلاش کردیم تا تصمیمات و اقدامات بهگونهای انجام شود که در مسیر تحول، تحقق عدالت و ارتقای سطح اعتماد و رضایت مردم را نیز به دست آوریم.
وی درباره توسعه خدمات گفت: {اصلاحات تحولی در تأمیناجتماعی} از موانعی که این خدمات در حوزه کسب و کار داشته باشد آغاز میشود تا خدمات ملموسی که ما به بیمهشدگان اعم از کارگر، کارفرما، بازنشسته و همه بخشهای مختلف که ما در قالب این ۴۶ میلیون نفر تحت پوشش بهعنوان ذینفعان و شرکای اصلی ما مطرح هستند آغاز شده؛ علیالخصوص در حوزه خدمات درمانی که بعد از بحث معیشت و تأمین ریسکهای احتمالی حوزه کسب و کار یکی از خدمات مهم ما خدمات درمانی که همه آنهایی که در کار مشغول و کسانی که بازنشسته هستند این خدمت جزو اولویتها است، به عبارتی سلامت تأمین کننده امنیت هم است.
موسوی گفت: اگر این مورد توجه قرار نگیرد بقیه موارد و شرایط زندگی هم تحتالشعاع سلامت قرار میگیرد که در این فقره هم کارهای خیلی خوبی تأمیناجتماعی آغاز کرده است.
وی در ادامه گفت: در خرید راهبردی به حوزه سلامت کشور، وزارت بهداشت و بخشهای طرف قرار داد درمانی که بالغ بر ۵۲ هزار مرکز درمانی داریم مسیر توسعهای را آغاز کردیم که امیدواریم بتواند رضایت مردم و بیمهشدگان را در برداشته باشد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در رابطه با معیشت بازنشستگان گفت: در رابطه با معیشت این افراد از سال ۹۹ مورد توجه قرار گرفته که یک بار در انتهای سال ۹۹ متناسبسازی در حقوق بازنشستگان اتفاق افتاد و یک بار هم در سال ۱۴۰۰ که بحث باقی مانده متناسبسازی طی ۲ مرحله رقم خورد که بار مالی بسیار زیادی داشت.
تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی تأمیناجتماعی به سیستم بانکی
وی گفت: سال قبل افزایشی در حقوق داشتیم که ۵۷ درصد حداقل بگیر و ۳۸ درصد به اضافه ۵۱۵ هزار هزار تومان که اعمال کردیم علی رغم اینکه تأمین اجتماعی در سنوات گذشته، با ١٠۶ هزار میلیارد تومان بدهکارترین مجموعه به سیستم بانکی کشور بود، اما با تعامل مثبت سازمان با دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی بالغ بر ١٧٠ هزار میلیارد تومان تعدیه بدهی انجام شد و این تعهدات را هم در فیش حقوقی بازنشستگان اعمال کردیم.
موسوی در ادامه گفت: امسال هم همین طور متناسب با افزایشی که صورت گرفت به استناد مصوبه شورای عالی برای حداقل بگیران ۲۷ درصد و برای سایر سطوح ۲۱ درصد به اضافه ۲۵۰ هزار تومان که البته این برای پایه بود در جنبیها افزایش بیشتر بود یعنی در عائله مندی، مسکن و… متوسط افزایش بیش از عدد ۲۱ و ۲۷ درصد بود، برآوردی که ما دادیم شاید نزدیک ۳۰ درصد رسید.
وی اظهار داشت: این تسویه علاوه بر اینکه آثار کلان اقتصادی بسیار زیادی را دارد، صرفهجویی و جلوگیری از خسارت سالانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان، هزینه و سود بانکی را برای سازمان تأمیناجتماعی رقم زد. علاوه بر استقراض بیرویه که موجب ناترازیهای بانکی نیز شده بود توانستیم در قالب افزایش سرمایه بانک رفاه کارگران حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان از کنار این فرصت به نظام بانکی برای سرمایهگذاری و آتیه بیمهشدگان تزریق کنیم و این بانک امروز در شاخصهای مختلف بانکی مانند کفایت سرمایه در نظام بانکی کشور جایگاه بسیار مهمی دارد. امیدواریم خدماتش را به جای اینکه به ما بدهد در راستای رونق و رشد تولید و مهار تورم تأمین مالی داشته باشد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی ادامه داد: در سال جاری تا کنون ریالی از بانک رفاه برای انجام تعهدات و پرداخت حقوق دریافت نکردیم و ماهانه بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان تعهد را بدون استقراض انجام دادیم. یکی از رویکردهای مهم دیگر در این دولت توسعه خدمات اولویتدار به مردم است و ما نیز بنابر تأکیدات رئیسجمهوری این راهبرد را در اولویت خودمان بهویژه در حوزه خدمات درمانی قرار دادیم.
وی افزود: علیرغم تنگناهای مالی برجای مانده، یکی از رویکردهای ما در این دولت در کاهش هزینه از جیب مردم بوده است که در این زمینه توسعه خدمات درمان مستقیم و ملکی تأمین اجتماعی را که تمام خدمات ما در آنها رایگان است در اولویت قرار دادیم و اعتبار ما در سال ۱۴۰۰ که ۴,۵۰۰ میلیارد تومان بود در سال ۱۴۰۱ به ۹۵۰۰ میلیارد و در سال ۱۴۰۲ به ۱۱,۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
بهبود معیشت به شرط کنترل تورم
حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمیناجتماعی پس از تصویب در هیأت وزیران اعلام شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: البته بخشی از مشکلات مربوط به تورم و فاصلهای که در تورم افزایشی و این افزایش به اعتقاد برخی جبران فاصله را نتوانسته انجام بدهد که اراده دولت در کنترل تورم بود در افزایش سال جدید و در مصوبه شورای عالی کار یکی از استدلالها اینکه تورم کنترل خواهد شد و روند کاهشی خواهد داشت.
وی افزود: امیدواریم در هر صورت این روند کاهشی تورم ادامهدار باشد و به نحوی قدرت خرید تا حدودی حس شود. آنچه که به موجب قانون تا الان تکلیف شده و جزو مصوبات هیئت مدیره سازمان تأمیناجتماعی در هیئت وزیران تأیید شده، پرداختیها به روز است و تقریباً تعهداتمان را انجام میدهیم و هر تکلیف قانونی باشد باید انجام بدهیم.
درمان رایگان در مراکز درمانی تأمیناجتماعی
وی در ادامه گفت: اولویت ما برای بازنشستگان بحث توسعه خدمات مخصوصاً خدمات درمان و تأمین بخشی از هزینههای آن به خصوص در حوزه سالمندی که پرداخت از جیب برای این عزیزان کمتر کنیم چند اقدام انجام دادیم تمام خدمات درمانی در مراکز درمانی خودمان برای همه علی خصوص بازنشستگان خدمات بستری و خدمات سرپایی رایگان است.
موسوی بیان داشت: زمانی که سازمان را تحویل گرفتم تقریباً سهم مشارکت سازمان حدود ۲۳ هزار تومان در بیمه تکمیلی بود که خود کانون به نمایندگی از بازنشستگان قرارداد بیمه تکمیلی انجام داده بودند برای اینکه خدمات تخصصی مورد نیاز در قالب بیمه تکمیلی دیده بودند آخرین قراردادی که بستند ۸۰ درصد سهم تعهدات بردند بالا و رقمی که ما قبلاً ۲۳ هزار تومان سهم پرداخت میکردیم در آخرین قرارداد که شد کل قرارداد ۲۰۵ هزار تومان، ما ۱۰۲ هزار ۵۰۰ تومان تقبل کردیم یعنی نسبت به سال قبل رشد ۱۲۰ درصدی در سهم مورد قبول سازمان در منابع داشتیم که بالغ بر ۴ الی ۵ میلیارد تومان هر سال هزینه میکنیم در حوزه مساعدت به بیمههای تکمیلی که بخشی از هزینههای خدمات درمانی سنگین برای عزیزان بازنشسته کمتر کرد.
وی در ادامه گفت: طرح صیانت مالی در حوزه درمان اجرا کردیم که پرداخت کمتر باشد و اعلام کردیم در شهرهایی که بیمارستان نداریم تمام هزینههای درمانی بستری را سازمان با قراردادی که با وزارت بهداشت دارد تقبل میکند و بیمه شده نباید هیچ مبلغ اضافی پرداخت کند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بیان داشت: شرایط بهتری که برای ۶۵ سال به بالاهای بازنشسته داریم که بر اساس تعرفه دولتی در مراکز درمانی دولتی؛ برای استفاده از از درمانهای سنگین هزینهای پرداخت نکنند.
بهرهمندی ۲۲۰ هزار بازنشسته از وام قرضالحسنه
موسوی در خصوص اقداماتی که قرار است برای بازنشستگان تأمیناجتماعی انجام شود، گفت: ابتدا وام قرضالحسنه است که مرحله اول آن برای درخواست کنندگان واریز شده و مرحله دوم ثبتنام به فوریت آغاز خواهد شد که سعی خواهیم کرد این مرحله ثبتنام به شکل غیرحضوری باشد و از بستر الکترونیکی استفاده شود.
وی در خصوص مبلغ وام تأمیناجتماعی گفت: مبلغ این وام در سنوات گذشته ۱۲ میلیون تومان بود که این وام به ۲۰ میلیون افزایش پیدا کرده است.
موسوی گفت: دوم اینکه دوم اینکه سفر کرامت رضوی که بعد از ۲ سال به دلیل شیوع کرونا مجدداً راه اندازی کردیم که از نیمه ابتدایی مرداد ماه آغاز خواهد شد که در سال گذشته حدود ۵۰ هزار نفر به صورت رایگان به مشهد مقدس اعزام شدند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص سفر کرامت رضوی گفت: افراد از طریق کانونهای بازنشستگان در تمامی شهرستانها میتوانند ثبت نام را انجام دهند و سعی خواهد شد امکان ثبتنام غیرحضوری هم برای بازنشستگان فراهم شود.
وی در خصوص سامانه ثبتنام وام گفت: بستر نرم افزاری را آماده کردیم ولی در صورتی که امسال نیز مانند سال گذشته بتوان، به طریقی به غیر از مراجعه به کانونهای بازنشستگی و به شکل غیرحضوری نیز اقدام به ثبت نام کنند.
موسوی در ادامه بیان داشت: در مرحله اول ثبت نام که حدود ۴۰ هزار تا بود کانونها باز هم مسیر قلبی را ادامه دادند، اما ما بستر الکترونیکی آماده داریم و بنا داریم به سمت ثبت نام غیر حضوری برویم از کانونها میخواهیم با ما همکاری کنند.
وی درباره مبلغ وام گفت: میتوان مبلغ وام را بیشتر کرد اما تعداد بهرهمندی افراد کم میشود باید تناسبی بین تعداد افراد و عدد وام داشته باشیم تصمیمی که گرفته شد امسال اگر منابع بیشتری داشته باشیم و تعداد بهرهمندی بیشتر شود مبلغ را هم افزایش میدهیم.
راهاندازی کلینیکهای دیابت و فشار خون
مدیر عامل سازمان تأمیناجتماعی اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی با بیش از ١٨ نوع خدمت کلان در دو بخش اساسی بیمهای و درمانی خدمترسانی میکند. در سال گذشته ۲۱ پروژه توسعهای یا ایجادی عمدتاً در مناطق کمبرخوردار در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور به بهرهبرداری رسید که از جمله آنها به بیمارستان لنگرود گیلان، درمانگاه سردشت و بوشهر و همدان و … میتوان اشاره کرد.
وی تصریح کرد: در سال جاری حدود ۲۹ پروژه دیگر را در درمان ۱۰۰ درصد رایگان به بهرهبردای خواهیم رساند و بالغ بر ۲۰۰ پروژه در حال اجرا داریم که عمده آنها درمانی است که از جمله آنها بیمارستان آبادان، توسعه بیمارستان بروجرد و بیمارستان ۵۵۰ تختخواب فیاضبخش هستند.
وی گفت: در رویکرد پیشگیری کاهش هزینه برای آینده و حفظ سلامت ۲ موضوع در اولویت قرار دارد که شامل دیابت و فشار خون است که در ابتدا حدود ۵ یا ۶ مرکز راه اندازی کرده بودیم که الان بر اساس آخرین گزارش حدود ۱۸۵ کلینیک فشار خون و دیابت در کشور داریم.
موسوی گفت: سازمان تأمیناجتماعی، سازمان خدمتمحور مردمی در دولت سیزدهم است که ۴۶ میلیون نفر را تحت پوشش خود برای رشد و پیشرفت و ارتقای کشور قرار داده است. حکمرانی این سازمان نیز براساس اسناد بالادستی و در قالب توانمندسازی انسانی جهت تحقق عدالت اجتماعی است.
اولویت توزیع مراکز درمانی ملکی در مناطق کم برخوردار
وی ادامه داد: یکی از این اسناد بالادستی، سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بود که دشواریهای این حوزه و راهحلهای مواجهه با چالشها را مشخص و سیاستگذاری و تصمیمگیری را جهتدهی کرد.
وی گفت: رویکرد بعدی این است که توزیع درمان ملکی و مستقیم ما عادلانه نیست و مناطق کم برخوردار بهره مندی ندارند. در قالب سطح بندی باید مراکز ایجاد شود که ما این موضوع را در اولویت قرار دادیم.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از مهر ، موسوی در بحث توسعه قرار داد با مراکز درمانی گفت: برای اینکه بتوانیم جاهایی که نیاز در قالب مستقیم تأمین و در آن مراکز نمیتوانیم درمان کنیم بتوان از ظرفیت مراکز درمانی دیگر استفاده کرد. خدمات درمان مستقیم در اولویت قرار دادیم و عمدتاً به سمت خدمات تخصصی پیش میرویم.
ارسال نظر