نگرانیهای مشترک نکونام و گلمحمدی؛ روزهای سخت در انتظار سرخابیها
استقلال و پرسپولیس این روزها به شدت درگیر مشکلات مالی هستند.
به گزارش آرمان ملی به نقل از خبرآنلاین، در چند روز اخیر اختلاف رضا درویش و یحیی گلمحمدی حواشی زیادی برای پرسپولیس به وجود آورده است. گلمحمدی هفته گذشته به دلیل عدم پرداخت مطالبات خود در تمرینات حضور پیدا نکرد و شنبه هم در مصاحبهای طوفانی خبر از فسخ قراردادش با پرسپولیس داد. البته یحیی در مصاحبه خود اعلام کرد ماندن و رفتن او از پرسپولیس بستگی به اتفاقات جلسه هیات مدیره این باشگاه دارد و او بعید است در مقطع فعلی از جمع سرخپوشان جدا شود.
مشکل یحیی فقط قرارداد نیست!
یکی از مهمترین دلایلی که باعث دلخوری گلمحمدی شده عدم پرداخت پاداش قهرمانیهای فصل گذشته است و او به همین خاطر چند بار به باشگاه اخطار داده بود. سرمربی پرسپولیس همچنین از بعضی اتفاقات این باشگاه مانند خرید بدون اطلاع نبیل باهویی، استقبال عجیب از کریستیانو رونالدو و دریافت نکردن پیشنهاد تمدید هم ناراحت است و تمام این اتفاقات در نهایت باعث شد تمرینات را تحریم کند و نامه فسخ خود را برای باشگاه بفرستد.
با این حال مصاحبه گلمحمدی نکات قابل تامل دیگری هم داشت؛ سرمربی پرسپولیس از ضعف درآمدزایی این باشگاه انتقاد کرد و مدعی شد پرسپولیس که در ۷ فصل اخیر ۶ بار قهرمان لیگ شده و دو بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده، نباید درگیر مشکلات مالی باشد. گلمحمدی همچنین با توجه مبلغ قرارداد باشگاه با کارگزار فعلی نگران است که در ادامه فصل هم مشکلات مالی دوباره گریبانگیر تیمش شود و شرایط را برای تکرار قهرمانی سخت کند. به خصوص که پرسپولیس امسال رقبای قدرتمندی در لیگ برتر و آسیا دارد و باید از هر نظر شرایط برای کادر فنی و بازیکنان فراهم باشد.
تکرار سریال اختلافات خطیر و نکونام
ماجراهای اخیر رضا درویش و یحیی گلمحمدی همه را یاد اختلافات علی خطیر و جواد نکونام انداخت. مدیرعامل و سرمربی استقلال در چند ماه اخیر بارها به دلیل اختلاف نظر علیه هم صحبت کردهاند و تا همین چند وقت پیش حتی حاضر نبودند باهم جلسه برگزار کنند. نکونام هم مثل یحیی به شدت از عدم جذب بازیکنان مورد نظر خود و پرداخت نشدن دستمزد بازیکنان شاکی بود و بارها در مصاحبههایش این مسئله را عنوان کرد.
البته شرایط استقلال با توجه به بعضی اتفاقات مدیریتی این باشگاه در سالهای گذشته به مراتب بغرنجتر از پرسپولیس است و این باشگاه حتی نتوانسته اصل قرارداد فصل قبل بازیکنان خود را تسویه کند و همین حالا نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد. بدهی که تسویه آن برای علی خطیر غیرممکن است و او در بهترین حالت شاید بتواند قراردادهای این فصل کادر فنی و بازیکنان را پرداخت کند. از طرفی استقلال امسال به دلیل قراردادهای سنگینی که فصل قبل بسته شده، با مشکل پر شدن سقف بودجه هم مواجه شد و به همین خاطر جذب چند بازیکن مورد نظر نکونام منتفی شد. پر شدن سقف بودجه در پرسپولیس هم باعث شد این باشگاه نتواند به سراغ خرید مهاجمان گرانقیمت برود و این اتفاق یکی از دلایل اختلاف درویش و گلمحمدی بود.
دغدغههای مشترک سرخابیهای پایتخت
استقلال و پرسپولیس در حال حاضر درگیر مشکلات مشترکی هستند و مدیران این دو باشگاه هم به تنهایی نمیتوانند از پس این مشکلات بر بیایند. در حال حاضر تقریبا تنها راه درآمدزایی دو باشگاه استفاده از تبلیغات روی پیراهن است ولی این روش برای حل تمام مشکلات مالی کافی نیست.
این دو باشگاه با اسپانسرهای خود قراردادی ۱۲۰ و ۹۰ میلیاردی امضا کردهاند ولی حتی با درآمدزایی ۲۰۰ میلیاردی هم در بهترین حالت نیمی از هزینههایشان پوشش داده میشود و این یعنی قرار است هر سال بدهکارتر از سال قبل شوند. استقلال همین حالا ۱۰۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد و با اسپانسرهای ۹۰ میلیاردی هرگز نمیتواند ذرهای از آن را هم تسویه کند و این یعنی خطر حذف از لیگ قهرمانان آسیا هم این باشگاه را تهدید میکند.
در شرایط فعلی راهکار اصلی برای حل مشکلات مالی دو باشگاه پرطرفدار پایتخت زنده شدن دیگر راههای درآمدزایی مانند حق پخش تلویزیونی و تبلیغات محیطی است. این دو باشگاه با توجه برگزاری اکثر بازیهای خانگی بدون حضور تماشاگران حتی درآمد خاصی از بلیتفروشی هم ندارند و حتی بابت قهرمانی و موفقیت هم هیچ سودی دریافت نمیکنند. در تمام لیگهای دنیا بابت کسب عناوین مختلف به تیمها پاداشهای کلانی داده میشود ولی پرسپولیس و بابت ۶ قهرمانی اخیر و استقلال بابت قهرمانی بدون باخت خود حتی یک ریال هم پاداش دریافت نکردند.
بسته بودن راههای درآمدزایی باعث شده هر سال به میزان بدهیهای استقلال و پرسپولیس اضافه شود و شاید اگر پول دریافتی از بورس نبود این دو باشگاه خیلی زودتر وارد بحران مالی میشدند. اتفاقات اخیر سرخابیهای پایتخت نشان میدهد مشکلات دو باشگاه به مراتب عمیقتر از آن است که با تغییر مدیریت و جذب اسپانسر حل شود و اتفاقات بزرگتری مانند پرداخت حق پخش تلویزیونی نیاز است.
ارسال نظر