| کد مطلب: ۱۱۴۰۹۵۴
لینک کوتاه کپی شد

طرز تهیه دمنوش ضد سرماخوردگی و آنفولانزا

بسیاری از ما در فصل پاییز اقداماتی را برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا انجام میدهیم که یکی از این موارد، نسخه های خانگی بخصوص دمنوش ها هستند.

طرز تهیه دمنوش ضد سرماخوردگی و آنفولانزا

به گزارش آرمان ملی آنلاین، دارو خوردن برای بسیاری از انسان ها کار بسیار سختی است، پس میتوانند با خوردن داروهای گیاهی بسیاری از بیماری های خود را درمان کنند.

دمنوش های خانگی و گیاهی برای درمان سرماخوردگی با طب سنتی 

بسیاری از ما در فصل پاییز اقداماتی را برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا انجام میدهیم که یکی از این موارد، نسخه های خانگی بخصوص دمنوش ها هستند. می توانید با داروهای گیاهی این کار را انجام دهید و البته در صورت قابل دسترس نبودن برخی گیاهان، می توانید خشک شده یا فریز شده آنها را در سوپر مارکت ها بیابید.

داروهای خانگی و گیاهی معرفی شده در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک، ساده هستند و از موادی استفاده می شود، که به راحتی در دسترس هستند. بهترین چیز در مورد این دستورالعمل ها این است که می توانید آنها را به افراد دیگری هم بدهید و بسیاری از گیاهان را می توان برای رفع انواع بیماری ها مورد استفاده قرار داد.

معرفی و خواص ترکیبات لازم برای دمنوش های سرماخوردگی

لیست مواد اولیه و مورد نیاز داروهای خانگی و دمنوش های گیاهی برای آنفولانزا و سرماخوردگی شامل: 

سیر:ضد ویروس، ضد عفونی کننده 

پیاز: عالی برای سرفه، و پیاز خام دستگاه تنفسی را باز می کند. 

زنجبیل: ضد میکروب و ضد التهاب علاوه بر درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا، زنجبیل برای تهوع و استفراغ عالی است.

گیاه مریم گلی: خواص ضد عفونی کننده دارد و برای گلو درد و سرفه استفاده می شود. همچنین برای احتقان سینوسی هم مورد استفاده قرار می گیرد.

هنگام بارداری یا شیردهی نباید این گیاه را استفاده کنید. 

آویشن: دارای ضد میکروبی، ضد باکتری و ضد ویروسی است؛ آویشن برای درمان عفونت تنفسی و سرفه عالی است و همچنین برای معده مفید است و گاز معده را از بین می برد. 

پودر کایین: خاصیت محرک، ضد میکروبی، ضد درد و دارویی دارد. کایین می تواند به جلوگیری از سرماخوردگی یا آنفولانزا کمک کند و همچنین طول مدت سرماخوردگی یا آنفولانزا را کوتاهتر کند. این پودر، حرارت بدن را افزایش می دهد و می تواند به مقاومت در برابر سرما کمک کند. 

عسل: خاصیت ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد عفونی کننده دارد. 

به کودکان زیر ۱ سال عسل ندهید. 

لیمو: با وجود ویتامین C بالا، ممکن است به کاهش قدرت ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا در بدن و کاهش خلط کمک کند. بسیاری از افراد از لیمو برای ایجاد مقاومت در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می کنند و سرعت بهبود را افزایش می دهند.

طرز تهیه دمنوش های ضد آنفولانزا و سرماخوردگی 

دمنوش های خانگی، روشی عالی برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا است.با مصرف چای و دمنوش های گیاهی، نه تنها مزایای دارویی دریافت می کنید، بلکه آنها نیز آرامش بخش و گرمادهنده نیز هستند.

دمنوش آویشن از دمنوش های سرماخوردگی

آب جوش را روی گیاه دارویی آویشن و.. بریزید و رویش در پوش بگذارید و حداقل ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. پس از دم کشیدن، می توانید آنرا خالی، یا با مقداری عسل یا قند یا نبات میل کنید.

دمنوش چای و زنجبیل 

توجه داشته باشید که سیر می تواند معده را تحریک کند، اگر شما این نوشیدنی را اغلب استفاده میکنید، ممکن است نیاز به کم کردن مقدار سیر یا حذف آن باشد. 

مواد لازم:

۳_۴تکه یا برش زنجبیل تازه با پوست

یک حبه سیر

پودر کایین

چای انتخابی (سیاه، سبز، الیانگ، گیاهی)

مقداری عسل به عنوان طعم دهنده

شیر(اختیاری) 

طرز تهیه:

ابتدا تکه های زنجبیل و سیر را در یک قابلمه کوچک با آب، بجوشانید و سپس، بر روی چای مورد نظر بریزید و پودر کتیین را نیز بیفزایید.

بعد از ۲۰ دقیقه که از درپوش استفاده کردید، مقداری عسل و شیر که اختیاری است، اضافه کنید و بنوشید.

۳،۴ فنجان در طول روز از این نوشیدنی استفاده کنید. یک وعده هم قبل از خواب مصرف کنید، تا خوب عرق کنید و روند بهبودتان را تسریع ببخشید.

دمنوش آبلیمو و سیر 

این یک دم نوش گیاهی دیگر است که باید در طول دوران سرماخوردگی بنوشید. 

مواد لازم:

۳_۴عدد سیر خرد شده

۳_۴ تکه زنجبیل تازه

عسل

آب

۲_۳ عدد لیمو 

طرز تهیه:

در یک ظرف آب، زنجبیل و سیر ها را بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.

سپس آب لیمو و عسل را به آن بیفزایید و بعد می توانید کمی صبر کنید تا با دمای اتاق، کمی خنک شود و سپس بنوشید.

چای و دمنوش زنجبیل

۲ یا۳ تکه زنجبیل در هر فنجان چای ریخته شود و سپس میل کنید؛ به همین سادگی شما یک دمنوش ضد سرماخوردگی حاوی زنجبیل دارید.

 دمنوش مریم گلی

یک و نیم قاشق چای خوری از پودر خشک شده این گیاه یا ۳ قاشق چای خوری تازه را به یک فنجان چای بیفزایید.

زنان باردار و شیرده از این چای استفاده نکنند.

عسل و دمنوش های گیاهی سرماخوردگی

شربت ها، طعم گیاهان را به ارمغان می آورند و به خوبی برای سرفه و گلودرد عمل می کنند. عسل محلی برای درمان سرفه و سرماخوردگی بهترین است، اما نباید به بچه های زیر ۱ سال داده شود. توصیه می شود هنگام استفاده از پودر گیاهان برای جلوگیری از سرماخوردگی، از عسل استفاده شود. 

مواد لازم:

یک فنجان عسل

یک چهارم فنجان گیاه خشک شده و پودر شده

 طرز تهیه:

عسل و پودر گیاه را با هم مخلوط کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حرارت دهید. اجازه دهید تا کمی خنک شود و سپس مصرف کنید.

دمنوش و شربت ضد سرماخوردگی عسل

مواد لازم:

عصاره گیاهی گرم شده

عسل

شیشه های مخصوص

در پوش 

دستورالعمل:

به ازای هر ۱۵ گرم گیاه، یک چهارم فنجان آب بریزید و این میزان را مطابق با یک فنجان کامل تطبیق دهید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد و بعد از کمی خنک شدن، بنوشید.

دمنوش و شربت سرفه پیاز

مواد لازم:

۲_۳ عدد پیاز

شکر قهوه ای یا سفید

شیشه استریل شده و خشک و در پوش 

طرز تهیه:

ابتدا پیازها را پوست بکنید و آنها را در لایه های باریک برش دهید و سپس شکر را به آن اضافه کنید.

سپس درون ظرف بریزید و از درپوش استفاده کنید و اجازه دهید تا صبح بماند و بعد می توانید در یخچال نگهداری کنید و هر روز از آن استفاده نمایید.

شربت سیر و عسل

مواد لازم:

۶ عدد سیر خام

یک چهارم فنجان عسل

ظرف استریل شده و خشک

 طرز تهیه:

سیر خام را له کنید و سپس به عسل بیفزایید. می توانید آنرا بلافاصله مصرف کنید و یا در ظرف در جای خشک و خنک نگهداری کنید. فقط هر بار قبل از استفاده، خوب هم بزنید و بعد بنوشید.

شربت پیاز و عسل

مواد لازم:

۱_۳ عدد پیاز

عسل خام

ظرف استریل و خشک و درپوش

 طرز تهیه:

ابتدا پیازها را پوست بکنید خرد کنید و درون ظرف بریزید و سپس مقداری عسل که کامل روی پیازها را بپوشاند، به آنها اضافه کنید. درپوش آنرا بگذارید و اجازه دهید تا یک شبانه روز در یخچال بماند.

استنشاق بخار گیاهان دارویی

در حین انجام این درمان، مراقب سوزاندن صورتتان باشید و فاصله را حفظ کنید. 

مواد لازم:

۴ فنجان آب

گیاهان انتخابی:آویشن، رزماری، مریم گلی و غیره

حوله بزرگ 

طرز تهیه:

درون یک ظرف شیشه ای بزرگ یا کاسه سرامیکی، آب بریزید و بعد مقدار قابل توجهی از گیاه مورد نظرتان را به آن بیفزایید.

زمانی که شروع به بخار دادن کرد، حوله را روی سرتان بیندازید، فاصله را رعایت کنید و بخار را استنشاق کنید.

در حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر این روند را ادامه دهید.

مقدار دوزهای توصیه شده برای مصرف گیاهان و دمنوش های سرماخوردگی

برای بزرگسالان و در داشتن شرایطی حاد دوزهای بیشتر با مقدار کمتری مصرف می شوند، اما به طور مداوم پایدار استفاده می شوند. 

شربت و عسل

دستور اول:  ½ تا ۱ قاشق چای خوری هر ۲ ساعت در مجموع تا ۱۰ قاشق چای خوری هر روز 

دستور دوم:۱ تا ۲ قاشق غذا خوری دو بار در روز و یا به عنوان مورد نیاز 

چای

 ¼ فنجان چای هر نیم ساعت برای مجموع ۴ فنجان در روز 

 کودکان

دستورالعمل:قبل از تجویز گیاهان به کودکان، همیشه با پزشک مشورت کنید. برای کودکان زیر ۱ سال عسل استفاده نکنید.

منبع : نمناک

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار