عید فطر ۱۴۰۳ و پایان ماه مبارک رمضان چندم فروردین است؟
عید فطر روز اول ماه شوال و پایان ماه رمضان است که در ایران یکی از اعیاد مذهبی مهم به شمار میرود.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، یکی از اعیاد مذهبی و مهم مسلمانان در سراسر جهان عید سعید فطر است که در پایان ماه رمضان و آغاز ماه شوال گرفته میشود. این عید دارای آداب و قوانین مخصوص به خود مثل حرام بودن روزه و واجب بودن پرداخت فطریه است. در اغلب کشورهای اسلامی عید فطر تعطیل رسمی است.
در ایران از سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان عید فطر دو روز (روز عید و روز بعد از آن) تعطیل رسمی است.
با توجه به اینکه امسال شروع اولین ماه رمضان مصادف با روز سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ است، بنابراین تاریخ عید فطر امسال نیز به شرح زیر است:
تاریخ عید سعید فطر در تقویم شمسی سال ۱۴۰۳ مصادف با چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ است.
تاریخ عید سعید فطر در تقویم قمری سال ۱۴۴۵ برابر با اول شوال است.
تاریخ عید سعید فطر در تقویم میلادی سال ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ آوریل است.
عید فطر از نظر لغوی
کلمه «فِطر» از ریشه فَطر، بهمعنای شکافتن، ابتدا و اختراع، گرفته شده و عید فطر نیز از همین ریشه است، زیرا روزهدار دهانش را در روز عید فطر بر خوردنیها و آشامیدنیها باز میکند.
عید فطر از مهمترین عیدهای مسلمانان است که در آخر ماه رمضان و با رؤیت هلال ماه شوال جشن گرفته میشود. اولین روز از ماه شوال که در روایات اسلامی روز جایزههای خدا، روز پاداش نیکوکاران و روز آمرزش گناهان معرفی شده است. از امام علی (ع) نقل شده، (عید فطر عید کسی است که خداوند روزه او را پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است). در روایت دیگری منقول از امام رضا (ع)، گفته شده که (روز فطر عید قرار داده شده تا مسلمانان در آن روز گرد هم آیند و خداوند را برای نعمتهایی که به آنان داده ستایش کنند، و از همین رو تکبیر در نماز آن بیش از روزهای دیگر قرار داده شده است). در این روز بر مسلمانان روزه گرفتن حرام و پرداخت زکات فطره واجب است.
آداب و احکامی برای شب و روز عید فطر گفته شده است از جمله:
زکات فطره (فطریه)
خواندن نماز عید در زمان غیبت امام مهدی (عج) مستحب، و در عصر حضور و حاکمیت امام (ع) واجب است.
روزه گرفتن در روز عید فطر حرام است.
عید فطر در ایران یکی از جشنهای مذهبی مهم محسوب میشود. مسلمانان در این روز در نماز جماعت عید فطر که به امامت امام جمعه هر شهر اقامه میشود، شرکت کرده و زکات فطره خود را به فقرا میپردازند.
ارسال نظر