نعیمیپور: معاون اول پس از مشورت با روحانی کاندیدا شد
تثبیتپیروزیجهانگیریدر ۱۴۰۰
عکس:آرمان/ حجت سپهوند
آرمان -
مطهره شفیعی: در میان 6 کاندیدای تایید صلاحیت شده یک نام بیش از همه میدرخشد؛ نامی که میداند نباید برای جلوس بر کرسی رئیسجمهور دوازدهم آماده شود، نامی که ایثار کرد و بهرغم آنکه بسیاری به او القا میکردند شرایط کسب آرای لازم برای رسیدن به اتاق ریاستجمهوری را دارد، اما به عهد خود با روحانی وفادار ماند. این شخصیت سیرجانی متعهد است، چنانکه از ابتدای آغاز فعالیت سیاسی و دولتی همواره بر آنچه به آن وعده کرده بود، باقی ماند و حاضر شد برای نیل به آن وعدهها حتی از خود عبور کند. در دورههای دوم و سوم مجلس به عنوان نماینده جیرفت در مجلس حضور یافت و تواناییهای خود در کار جمعی و وضع قوانین را چنان نمایان کرد که در سال 71 به دولت آیتا... هاشمی دعوت شد و در جایگاه استاندار اصفهان قرار گرفت؛ مسئولیتی که پیش از این بر عهده غلامحسین کرباسچی بود. در دولت اصلاحات هم وزیر معادن و فلزات شد و بعد از ادغام وزارت صنایع و وزارت معادن و فلزات، بهعنوان وزیر صنایع و معادن فعالیت کرد. در دولت یازدهم هم به سبب اثبات توانایی و وفاداریاش به اعتدال بر کرسی معاون اول روحانی تکیه زد. جهانگیری مشی فکری خود را به نحوی انتخاب کرد که از افراط و تفریط دور باشد و به عبارتی مشی و مرام آیتا... هاشمی را سرلوحه اقدامات خود قرار داد. همین نزدیکی دیدگاه سبب شد تا اسحاق جهانگیری به عنوان رئیس ستاد آیتا... هاشمی در انتخابات سال 92 معرفی شود. ویژگی دیگر جهانگیری پر کار و خستگی ناپذیر بودن اوست، چنانکه برایش شرایط سخت معنا ندارد و میداند باید مسیری را که آغاز کرده، به پایان برساند. ویژگی ثبات قدم در رفتار آيتا... هاشمی تبلور یافته بود و اکنون در عملکرد دکتر حسن روحانی هم نمایان است. معاون اول دولت یازدهم میگوید: «آیتا... هاشمی با وجود سن بالایی که داشت، کهنه نمیاندیشید، بلکه نواندیش و برای مدیریت کشور پرکار بود، به شکلی که در همان سن بالا هر چه قدر نیاز بود، برای اداره مسائل و مشکلات و حل و فصل آنها وقت میگذاشت.» در نهایت گذشت آيتا... هاشمی در سال 92 بود که امروز سبب ایثار جهانگیری شد. او بهرغم آنکه شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات دارد، اما برای تداوم مسیر اعتدال در مواقع لزوم مانند مناظره به یاری روحانی خواهد آمد و پس از آن کنار میرود، اما ایثار و ازخودگذشتگی او فراموش نخواهد شد. در نشستی که در ستاد انتخاباتی حزب اتحاد برگزار شد. به این موضوع پرداخته شد.
روایتی از ایثار جهانگیری
رئیس ستاد انتخاباتی حزب اتحاد ملت دیروز در یک نشست خبری با بیان اینکه بعید میدانیم جهانگیری ستاد انتخاباتی تشکیل دهد، گفت که اگر این اتفاق افتاد، در آن زمان در مورد مشارکت و همکاری با ستاد وی تصمیمگیری میکنیم. محمد نعیمیپور تصریح کرد: با توجه به شرایطی که در گذشته شاهد بودیم، احتمال میدادیم برخی درصدد رد صلاحیت روحانی برآیند. از همین رو عدهای از برزگان جریان اصلاحطلب و اعتدالگرا برای مبارزه با چنین فضایی تصمیم گرفتند تا با هماهنگی هم و با نظر آقای روحانی، آقای جهانگیری را راضی به حضور در صحنه انتخابات کنند. ایشان پس از مشورت با آقای روحانی این موضوع را پذیرفتند. وی افزود: شخصی مثل آقای جهانگیری رجل باسابقه و شناخته شده سیاست به حساب میآید و با پذیرفتن کاندیداتوری کار بزرگی انجام دادند. به احتمال زیاد پس از صلاح و مصلحتها با آقای روحانی و دیگر بزرگان، نظر خود را برای کنارهگیری اعلام میکنند. وی در مورد سناریوهای رقبای جریان اعتدال گفت: یکی از این سناریوها محتمل شمردن رد صلاحیت حسن روحانی بوده است. عدهای در کشور هستند که میخواهند سناریوهای خود را تحمیل کنند، در حالی که شرایط آنطور که خیال میکنند، نیست. این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: مردم بصیرت خود را نشان دادند و دیگر نیازی نیست که بعضی از جریانها بیایند و برای مردم برنامهریزی کنند. به نظر میرسد که وقت آن رسیده تا مداخلات آنها حداقلی شود. وی همچنین افزود: من همه اینها را در راستای پافشاری مقام معظم رهبری در ارتباط با صیانت از حقوق مردم میدانم. بخشی از جریان اصولگرا القا کردند که چه بخواهیم یا نخواهیم، آقای رئیسی رئیسجمهور خواهد شد. توصیه ما به جناح اصولگرا این است که بیشتر روی پای خود بایستد. تجربه جمنا نشان داد که آنها باید بدون در نظر گرفتن پشتگرمی خاصی برای خود در صحنه حاضر شوند و خود را در مقابل رای مردم قرار دهند.
جهانگیری رقیب روحانی نخواهد بود
سخنگوی ستاد انتخابات حزب اتحاد هم دیروز گفت: آنچه در تصمیم حضور جهانگیری در کنار روحانی حائز اهمیت است، این است که ایشان در کنار روحانی باشد. اگر نتیجه این باشد که حضور جهانگیری به رای روحانی بیفزاید در صحنه خواهد ماند، در غیر این صورت انصراف میدهد، اما آنچه از مقطع ثبتنام هم مشهود بود، این است که جهانگیری رقیب روحانی نخواهد بود. آذر منصوری ادامه داد: روحانی و جهانگیری هر دو به مسائل کشور واقف هستند. اگر مناظرات به صورت زنده پخش شود، با توجه به حضور پر تعداد کاندیداهای جناح رقیب، حضور جهانگیری میتواند کمککننده باشد. وی افزود: شعار ما «به عقب بازنمیگردیم» است. نتیجه انتخابات ریاستجمهوری برای ما مهم است، لذا هشت سال قبل از دوران ریاستجمهوری روحانی نشان داد که به عقب برگشتن هیچ نتیجه مثبتی به همراه ندارد و ما به عقب باز نخواهیم گشت و راهی را که آغاز کردهایم ادامه خواهیم داد. هدف ما آبادانی کشور است. منصوری با اشاره به پخش زنده مناظرات انتخاباتی اظهار داشت: تجربه مناظرههای انتخاباتی نشان داده که مناظره باید زنده باشد تا شور انتخابات را افزایش دهد. ما در حزب اتحاد ملت طرفدار این هستیم که مناظرات زنده باشد. میدانیم که آقای روحانی هم با این مساله مشکلی ندارد. رسانه ملی میتواند با پخش زنده مناظرهها افکار عمومی را جلب کند. او با تاکید بر اینکه حزب اتحاد ملت از لیست ائتلافی حمایت میکند، بیان کرد: یکی از اتفاقات سیاسی که بعد از سال 84 در کشور افتاد، اتخاذ رویکرد تکصدایی توسط برخی از محافظهکاران بود. امروز مشخص شده که تکصدایی موجب گسترش فساد در جامعه میشود.
ارسال نظر