جلال میرزایی در گفت وگو با آرمان ملی :
شهردار شدن زاکانی شکست قالیبافیها بود/ مجلس یازدهم از رئیسی حمایت تمام قد خواهد داشت/چرا انتظارات برخی از دولت سیزدهم مانند حسن روحانی نیست
سجاد جنت آبادی: در روزهای گذشته برخی شخصیتهای سیاسی و مذهبی با اظهار نظرهای متفاوتی نسبت به اینکه همه مشکلات کشور را بر گردن دولت رئیسی بیندازیم، اعتراض کردند. این مساله با انتقادات زیادی روبهرو شده که چطور افرادی که حتی در روزهای آخر از حسن روحانی انتقاد میکردند، امروز نسبت به انتقادات از ابراهیم رئیسی دنده عقب گرفتهاند، اما مساله مهمتر که این روزها بحث محافل سیاسی و شهری قرار گرفته مساله حضور یافتن علیرضا زاکانی در شهرداری تهران است و بعضی از شخصیتهای سیاسی شهردار شدن زاکانی را شکست مهمی برای رئیس مجلس تلقی میکنند.
آرمان ملی آنلاین -با این همه و با تمامی انتقادات و گماشتن سرپرست برای شهرداری تا استقرار شهردار جدید باید زاکانی را شهردار جدید پایتخت دانست. امری که بسیاری آن را شوکی جدی به مدیریت شهری طی 4 سال آینده قلمداد میکنند. در این خصوص «آرمان ملی» با جلال میرزایی نماینده سابق مجلس به گفت وگو پرداخته است که در ادامه میخوانید:
برخی از شخصیتهای مهم سیاسی و مذهبی در سخنــان اخیر خود خواستار این شدند که مردم همه مشکلات کشور را بر گردن دولت نیندازند. چرا برخی افراد مانند دوره روحانی از ابراهیم رئیسی توقع کار کردن ندارند؟
به نظر میآید انتــظارات از رئیس جمهور در دولت ابراهیم رئیسـی برخلاف دولت روحانی است و بعضی افراد در تلاش هستند توقعات مردم از دولت بی جهـت بالا نرود. برخی جریانها انگار فراموش کردهانــد که تا آخرین روزهای دولت دوازدهم از حسـن روحانی انتقاد میکردند و توقعات ماورایی هم از حسن روحانی داشتند. نگاه جناحی دلواپسان در دولت روحانی کاملا مشهود بود و آنها هر روز از دولت روحانی یک خواسته داشتند، اما هم اکنون که دولت جدید بر سر کار آمده است، در سخنان خود اعلام میکنند که نباید از دولت توقعهای زیادی داشت، که البته درست هم هست.
از دیــدگــاه شما دولــت سیزدهم سیاست تعــامل را با مجلــس یازدهم در پیش خواهد گرفت؟
درباره مجلس یازدهم من اعتقاد دارم که نمایندگان تعامل را در برابر دولت رئیسی ترجیح می دهند و برخلاف نظرات رئیس جمهور عمل نمیکنند. مجلس در ارتباط با دولت سیزدهم رفتار مدیریت شدهای دارد و اینگونه نیست که برخلاف نظرات دولت حرکت کنند. برخی افراد در مجلس صحبتهایی را درباره فضای مجازی بیان میکنند که از دیدگاه من واقعیت ندارد و من پیش بینی میکنم که مجلس یازدهم به طور قطع از دولت ابراهیم رئیسی حمایت خواهد کرد. البته این موضوع باید از دوطرف مورد بررسی قرار گیرد و به نظر میآید که آقای رئیسی هم رویکرد تعامل را با مجلس یازدهم را داشته و آنها را نادیده نگرفته است. متاسفانه شخص آقای روحانی با وجود این که اکثریت مجلس با دیدگاههای ایشان موافق بود، اما رئیس جمهور سابق اشتیاقی نداشت تا از دیدگاههای نمایندگان مجلس دهم استفاده کند، اما رئیس دولت سیزدهم برخلاف روحانی قصد دارد تا لیست کابینه وزرای خود را به کمیسیونها بفرستد تا مورد بررسی نمایندگان قرار گیرد. این در حالی است که حسن روحانی در دوره ریاست جمهوریاش اعتقادی به این مسائل نداشت و به نمایندگان مجلس احترام لازم نمیگذاشت، البته من به این مساله واقف هستم که
دولت روحانی با حاشیهها و درگیریهای مختلفی دست و پنجه نرم میکرد و مانند دولت رئیسی مورد حمایت قرار نمیگرفت، اما برخی مسائل هم به خود دولت بر میگردد، مانند دولت رئیسی که بدون توجه به حاشیهها به دنبال تعامل با مجلس است و ارتباطات خوبی با سایر قوا هم دارد. این تعاملی که رئیس جمهور در دستور کار خود قرار داده، باعث میشود که سایر قوا هم به او اعتماد داشته باشند.
انتخــاب علیرضا زاکانی به عنوان شهردار تهران را چگونه تحلیل میکنید؟
زاکانی یک نماینده ساده نیست که سابقه فعالیت در مجلس شورای اسلامی را داشته باشد، بلکه زاکانی یک جریانی است که یکی از مهرههای اصلی جناح اصولگرا به حساب میآید. شهردار جدید تهران دارای یک تشکیلاتی است که کاملا میداند، چگونه باید بر حوزههای قدرت تاثیر بگذارد. علیرضا زاکانی همان طوری که به ریاست مرکز پژوهشهای مجلس رسید و از کاندیداتوری ریاست مجلس کناره گیری کرد، در روزهای گذشته هم رئیسی به او پیشنهاد کرد تا سکاندار وزارت بهداشت و یا وزارت کار شود که البته نپذیرفتند. علیرضا زاکانی با گفت وگوهایی که با ابراهیم رئیسی انجام داد، شهرداری تهران را به حضور در کابینه دولت ترجیح داد. اتفاقی که در شهرداری تهران رخ داد و برخی جریانهای اصلاحطلب به آن توجه نداشتند این مساله بود که حیاط خلوت شهردار اسبق از دست او خارج شد و به دست اتاق فکر علیرضا زاکانی افتاد. این مساله بسیار مهم است و باید بررسی شود که چرا شهردار اسبق با وجود تمام ارتباطاتی که دارد، نتوانست کاری کند که شهردار تهران از طیف فکری او باشد.
فکــر میکنید علیرضا زاکانــی و محمدباقر قالیباف از نظر فکری و کـاری با یکدیگر تفاوت دارند؟
قالیباف و زاکانی با یکدیگر اختلافات فکری و سیاسی دارند و برخلاف اینکه دو طرف از یک جناح سیاسی هستند اما از نظر ایدئولوژی با یکدیگر تفاوت دارند. شاید علیرضا زاکانی در برخی مسائل نقاط مشترکی با طیف محمد باقر قالیباف داشته باشد، اما به صورت مبنایی اختلافات جدی با یکدیگر دارند. اتاق فکرهایی که تصمیمات مهمی را برای کشور میگیرند، به این نتیجه رسیدند که شهرداری تهران در اختیار طرفداران شهردار اسبق قرار نگیرد و به نظر بنده این مساله در آینده به ضرر رئیس مجلس در رقابتهای سیاسی تمام خواهد شد. اما من اعتقاد دارم که رئیس مجلس یک فرد عملگراست که سابقه کاری زیادی هم درباره این موضوع دارد. اما زاکانی سعی کرده مانند تئوریسینها عمل کند و در مسائل مختلف طیف اصولگرا صاحب نظر باشد. علیرضا زاکانی صاحب نظر است و بر اساس آن رویکرد خاصی که دارد، بر گروههای سیاسی تاثیر میگذارد، بنابراین من معتقدم که سبک کار علیرضا زاکانی در بعد نظری نسبت به محمد باقر قالیباف متفاوت است، اما آقای قالیباف در مساله مدیریتی بسیار قوی و عملگرا تر رفتار میکند.
ارسال نظر